Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 278 980
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Момичета, на сина ми му е доста суха кожата и дори, като беше 5-6 месечен, на места му се беше разранила до кръв от сухота, независимо, че го мажехме с Нахткерцен балсама на "Д-р Таис" - тогава личната лекарка го диагностицира като "атопична екзема". Посетихме хомеопат, който помогна, и лишеите и раните изчезнаха от предписаното лекарство. В момента обаче не мога да се свържа с този доктор, изобщо не ми вдига телефона си, та явно трябва да търся някой друг.
От няколко дни на едното краче се появи такъв обрив:
http://www.picvalley.net/u/5/1047_420.JPG (снимката е от нет-а, не е моя)
Около 10тина см. е дълъг и широк към 2см. Мисля, че не го сърби, поне не съм го виждала да се чеше.
Все още е с памперс дребосъка, смятам да го махаме, като се позатопли повечко.

Какво е това, някой да има идея?! newsm78

# 151
denniss, защо дълга баня newsm78?
На мен ми казаха бързо къпане и възможно по-рядко.

# 152
  • Някъде в облаците
Kalifornia, при АД най-важната профилактична мярка е хидратирането на кожата - не омазняването, а именно - овлажняването. Аз лицето например мажа с хидратиращ крем и зимата при излизане навън, а не омазняващ. Лятото - също - включително и слънцезащитната серия е медицинска козметика. Колкото повече овлажнявам, толкова няма и наченки на обрив и лишеи. Цяла зима два пъти седмично плува дъщеря ми - вечер - баня и дори намалих мазането с емолианти. Всички серии медицинска козметика за АД и сухи и чувствителни кожи са хидратиращи - освен ако има мноооого отворена екзема.
Копирам си мой пост от тази тема, но е доста по-напред :
 PeaceБавно захранване, никакви вълнени и мъхести дрехи (включително и моите при гушкане), никакви дрехи с двойни шевове и биета, къпане за овлажняване на кожата всяка вечер с Eucerine или Mustela Steldtopia и веднъж седмично с триците на Aveeno. Никакво претопляне и изпотяване, овлажняване на въздуха в стаите и при извеждане навън - независимо от сезона - мазане задължително с хидратантния крем (мазането с мазни кремове е погрешно). Носим памучни дрехи, завиваме се с памучни завивки. Пера малко количество на програма с много вода с Persil Sensitive, правя допълнително изплакване. Не ползвам сушилня - независимо от сезона - дрехите първо са навън - ако има слънце - съхнат навън. Гладя абсолютно всичко. През лятото - къпане със слънчева вода - колкото повече, толкова по-добре. След къпане не жуля с хавлия - само попивам и оставям кожата асма да си изсъхне. Peace

С тази профилактика държа кожата без обриви и лишеи. От миналото лято не е правила лишей, но често изсушава кожата.

chockolina - с такъв обрив започва активирането на АД при дъщеря ми, после се сливат и стават сухи лишеи. Ако решиш - консултирай се с кожен лекар, а дотогава мажи с Нахткерцена, но интензива.  Hug

# 153
denniss,  кожата се омазнява, а не хидратира. Аз мажа лицето със специален емолиент за АД. Погледни в Гугъл какво означава емулсия  Wink.

# 154
  • Някъде в облаците
Kalifornia - същността на emollient буквално преведено означава -    успокояващ, омекотяващ, а не омазняващ. Емолиантните кремове и лосиони за тяло и лице се използват и за атопични кожи и за много сухи кожи. Основната съставка винаги е вода, съчетана с други компоненти.
Ето това е серията, която аз използвам за дъщеря ми - прочети основната съставка на всеки продукт - първо е водата.
http://www.eucerin.com/es/productos/piel-seca-y-atopica/1/
Това е единият продукт, който го има и в БГ, който също използвам:
http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=33166
Емолиантите първо овлажняват, успокояват и заглаждат кожата.  Grinning

# 155
  • Пловдив
Не искам да споря, но някъде съм чела, че е добре продуктите, предназначени за АД, да не съдържат в състава си вода... Confused
Не помня къде и не знам колко е вярно....

# 156
Емулсия= вода+масло
Худратиращ продукт-само на водна основа.

# 157
  • Някъде в облаците
Емулсия= вода+масло
Худратиращ продукт-само на водна основа.
Но основата е вода, добавката е масло и което не се приравнява на мазнините използвани в козметиката. А и , без да съм 100% сигурна, не мисля, че emollient creme се приравнява на емулсия. Поне никъде не го пише и в съставките на водещи коземтични концерни, произвеждащи продукти за атопични, сухи и чувствителни кожи. Освен че са ми го предписвали и кожни лекари. Когато е много активиран АД - няма нищо по-добро особено при изпотяване от Термалните води. Пръскаш и - успокоява веднага.  Peace

# 158
http://www.emolium.bg/man.php?mode=view&cat=33&id=3

пример, какво са емолиентите и за какво служат

# 159
Не искам да споря, но някъде съм чела, че е добре продуктите, предназначени за АД, да не съдържат в състава си вода... Confused
Не помня къде и не знам колко е вярно....
Peace На сина ми така му пресушиха кожата, с едни овлажняващи бебешки кремчета! Зор да се мажело бебето, че така цял свят правел!  Confused

# 160
  • Някъде в облаците
Така де, Kalifornia - аз казвам същото - "...Основната им задача е ефективно да хидратират, омазняват, снабдяват с липиди, идентични на тези, които естествено присъстват в кожата, както и да успокояват сърбежа...". На първо място е хидратирането, точно както се вижда и от състава на специализираните емолианти , кремове и лотиони за АД, сухи и чувствителни кожи.
В същност, в крайна сметка - важното е да се борим с АД на децата.

# 161
denniss, основата на живота е вода Laughing. Основната роля на продуктите при АД не е хидратиране. Ако е такава защо използваш специализирани продукти, а не обикновени хидратиращи кремове?

# 162
denniss , не го знаех това за сушилнята. А защо?

# 163
  • Някъде в облаците
 Hugfata_morgana Защото още от баба ми съм научена, че няма по-добър стелиризатор от слънцето  Rolling Eyes Включително и зимата. А най-приятно ми мирише прането, след като се е изсушило навън - на чистичко Heart Eyes. Иначе не считам, че е вредна сушилнята за деца и възрастни с АД, сухи и чувствителни кожи.  Peace
Kalifornia - цитатът ми в кавички от горния ми постинг беше от линка, който ти си приложила. Ползвам специализирана козметика, защото освен основната съставка - хидратиращата има допълнителни, които действат добре - масла, парафини, глицерини, екзомега киселини, urea и т.н.  Peace

# 164
  • Варна
chockolina - с такъв обрив започва активирането на АД при дъщеря ми, после се сливат и стават сухи лишеи. Ако решиш - консултирай се с кожен лекар, а дотогава мажи с Нахткерцена, но интензива.  Hug

Кофти. Confused Мажа го доста усилено, взе да позавяхва обрива, дано да мине от само себе си. Честно казано, не ми се ходи по дерматолози и лекари, защото предписват разни КС кремове, които така и не купувам и използвам. Все си мисля, че именно такъв крем е причина за проблемите с кожата на Филип - в края на бременността ми се появиха ужасяващи обриви (т. нар. "еритема на бременността"), просто не издържах на сърбежите и се съгласих да ползвам крем, направен специално в една аптека (по предписание на дерматолог), със съвсем ниско съдържание на КС. Облекчи ме, но си е изиграл и гадната роля...

Общи условия

Активация на акаунт