Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 278 979
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Благодаря за съвета.  bouquet Ще потърся.

# 136
А някой да се похвали, че е преборил АД  Praynig и да сподели как? - обнадеждено питам...

# 137
Здравейте!
И ние сме с АД Confused. Лека форма, защото е само по бузките. Обаче не го сърби.

Искам да попитам как става освобождаването от ваксини?

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 15:17 от Kalifornia

# 138
  • Някъде в облаците
Здравейте!
И ние сме с АД Confused. Лека форма, защото е само по бузките. Обаче не го сърби.

А желанието да се освободи от ваксини е твое или на док, заради АД? Защото АД не е първостепенна причина за освобождаване от ваксини - моята дъщеря също се води с лека форма, но има всички ваксини, че и допълнителни newsm78

# 139
Желанието е мое!
Според ЛЛ и да е предизвикан АД от ваксина няма как да се разбере, защото пряко засега не е свързан обрива с определена ваксина, но и никога не сме имали чист период без обриви. Като се роди на 2-3 ден се появи т. нар. бебешко акне, което постепенно премина в АД.

# 140
Здравейте!

А желанието да се освободи от ваксини е твое или на док, заради АД? Защото АД не е първостепенна причина за освобождаване от ваксини - моята дъщеря също се води с лека форма, но има всички ваксини, че и допълнителни newsm78
Личната на сина ни ни даде направление за комисията с диагноза АД - отложиха ваксините за една година, след като мине този период ще видим как да процедираме. Единствено не го освободиха от противохепатитната! Когато има активен АД не се слагат ваксини!!!

# 141
  • Някъде в облаците
Желанието е мое!
Според ЛЛ и да е предизвикан АД от ваксина няма как да се разбере, защото пряко засега не е свързан обрива с определена ваксина, но и никога не сме имали чист период без обриви. Като се роди на 2-3 ден се появи т. нар. бебешко акне, което постепенно премина в АД.

Peace Ами ..... док да даде формулярите (така предполагам, че са стандартизирани формуляри newsm78). Но като майка на дете с АД от ранна бебешка възраст бих те посъветвала да сложиш на кантар - АД/ваксини. АД и се лекува и се профилактира и се израства в един момент в много случаи. А ваксините (уважавам напълно и мнението на родители, които застават отговорно зад решение да не ваксинират) предпазват пък от ...... много неща.  Peace

# 142
  • Пловдив
.....Но като майка на дете с АД от ранна бебешка възраст бих те посъветвала да сложиш на кантар - АД/ваксини. АД и се лекува и се профилактира и се израства в един момент в много случаи. А ваксините (уважавам напълно и мнението на родители, които застават отговорно зад решение да не ваксинират) предпазват пък от ...... много неща.  Peace
Дали?
Дали се лекува напълно? И израства? Не мисля...става 11г. откакто се борим с АД... Thinking
А дали предпазват? И колко е сигурно, че няма да навредят дори и на здраво дете, а камо ли на дете с АД?

И аз уважавам мнението на отсрещната страна и съм за свободното решение на родителите дали да слагат или не ваксини на детето си.
Но достатъчно лекари са свързвали АД при децата ми с ваксините, за да реша, че няма нищо общо и да продължа да слагам.
Комисията при освобождаването на щерката, даже са изразили мнение, че е трябвало да се отложат ваксините още след появата му в родилното и да се слагат избирателно чак след двете години, евентуално...

# 143
Здравейте!

Личната на сина ни ни даде направление за комисията с диагноза АД - отложиха ваксините за една година, след като мине този период ще видим как да процедираме. Единствено не го освободиха от противохепатитната! Когато има активен АД не се слагат ваксини!!!

Мерси за инфото  bouquet!
Яд ме е на мен си, че сложихме Синфлорикс при активен АД #Cussing out. Е, макар и малко късно вече си имам едно наум.

# 144
  • Някъде в облаците
.....Дали се лекува напълно? И израства? .........
А дали предпазват? И колко е сигурно, че няма да навредят дори и на здраво дете, а камо ли на дете с АД?
......
Да, Бенджи, и аз сега като чета последните постинги се замислям, защото, когато се появи първия обрив на дъщеря ми, тя беше на 3 месеца, вече имаше и един или два Пентаксима, но ...... и GP и лекарката, която я лекува и наблюдава на практика от раждането бяха на следното мнение ....... че е много "тънка" разликата между - АД, себореен дерматит, невродермит и т.н. А пък за отлагане на ваксини - сега чух  Embarassed За лекуването напълно - да лекува се и се израства до някаква степен, но пак бих казала както и в предишния постинг - зависи от формата и степента. Дъщеря ми никога не е стигала до отворена екзема, а миналото лято си беше ....... доста активиран. И въпреки това  - от вече четиригодишния ни АД, само един единствен път е лекувана с кортикостероид и то не в чист вид. Досега сме на 100% профилактика и на медицинска козметика изцяло. И накрая - този АД при дъщеря ми се оказа - при изследване по съвсем друг повод на имуноглобулини - че е наследствен - дъщеря ми има наследствена обремененост с алергии. Което обяснява моята ужасно суха кожа и на таткото - ужасно чувствителна, сезонните ни сенни хреми, моят вазомоторен ринит и т.н. и т.. Но и двамата не сме категоризирани - алергични. Т.е. - аз пак бих избрала ваксиниране, защото ......... тази .....  хиперактивна кожа, а от половин година се оказа и вече хиперактивна лигавица ...... е предпоставка за уязвимост от боледуване. Mr. Green  Именно затова имаме и допълнителни предпазващи ваксини...
Трудна тема, но .... уважавам всеки мотив и избор на родителите.  Peace

# 145
Задължително ли е при АД да има сърбеж на поразените места?

# 146
Може и като бабин лек да звучи Simple Smile

има един доста лесен начин за подобряване на кожните проблеми при децата е мазането със зехтин. Кожата на децата не е мазна и зехтинът я прави мека и я успокоява. Аз лично взимам органик зехтин, за да е по-чист.  Варианти има много вече на пазара.

След баня това е наистина мехлем за бебешката кожа.

# 147
С АД сме въпреки зехтина, с който (единствено) е мазана през първите 3 месеца от живота й. Той само омазнява, а за атопичата кожа трябват емолиенти  Peace

Еее, наистина ли няма излекувани? Много обезкуражаващо...

# 148
Дъщеря ми до 2.5г не се е чесала, но за сметка на това последната година беше кошмарна, всъщност все още не е приключило. Малкия го сърби от появата на първите обриви.

# 149
  • Някъде в облаците
Дъщеря ми до 2.5г не се е чесала, но за сметка на това последната година беше кошмарна, всъщност все още не е приключило. Малкия го сърби от появата на първите обриви.

PeaceИ при дъщеря ми беше така - около 2 г. и 3-4-5 м. беше много обострен, с най-големи участъци - и тогава се чесаше много. Като бебе - нищо, дори не посягаше с ръчички към бузките и свивките на крачета и ръчички. Сега - когато й се изсуши кожата повече - без да има и наченки на лишейче - започва да се почешва точно като маймунче. Дълга баня, хидратиране с Еусерин и е готова.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт