Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 208
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 240
Препоръчайте ми добър кожен лекар в София, мерси   bouquet

# 241
Привет!
Детето ми е на 5месеца с АД. За сега е овладян, но от скоро се появи една червенина зад ухото. В началото кожата и стоеше като подсечена, а сега е груба и някак си надебеляла. Притеснява ме, че често образува струпей. Дали не е  бактериална инфекция. Педиатърката ми назначи лечение с ЛОКОИД ЛИПОКРЕМ, а на листовката пише, че не трябва да се употребява при "кожни заболявания причинени от бактериални, вирусни, гъбичкови, дрождеви или паразитни инфекции. Тези състояния може да се влошат или да бъдат маскирани."
Нека, който има опит, да сподели!

# 242
Това, което ти е изписала педиатърката е кортикостероид! В никакъв случай не мажи детето с него  Naughty За да си по-спокойна, отиди на кожен лекар, но лично аз бих ти препоръчала класически хомеопат и повече търпение  Peace
А, между другото, как овладяхте дерматита?

# 243
За хомеопатия не искам и да чуя ooooh!.В България добрите хомеопати сигурно се броят на едната ми ръка. А и тя е само на 5 месеца.

Цитат
А, между другото, как овладяхте дерматита?

Моето дете /до този момент/ е със слабо изразен АД. В началото само по лицето, а по-късно слезна надолу - братлето, гърдите и ръцете. Мисля, че лятното Слънце спомогна за това. Не я къпя всеки ден. По някога И правя вани с царевично нишесте. Като козметика ползвам А- Дерма, но мисля да я сменям. От време на време ползвам и продуктите на Алое Вера. След като получи уртикария на 3 месеца я дохранвах с Фризо пеп /1 месец/, а после с Фризо HA.

# 244
Ianina, отиди в лаборатория да вземат материал за микробиологично изследване. Но, може и да излезе нормална флора, въпреки, че на теб да ти изглежда инфектирано.
Предполагам знаеш, че АД често редува ремисия с обостряне и вероятно при вас е точно това.

# 245
Kalifornia, благодаря за предложението! За съжаление всички в къщи сме болни и няма кой да я закара. Като цяло след лечението в болницата не е имала проблеми с пъпки и червени петна. За първи път и се появява тази "екзема". Най ме притеснява сълзенето.

# 246
А как лекувахте уртикарията, в болница ли?

# 247
Ianina, дексем пяна е специално за АД при деца - без кортикостероид и обогатена с други съставки, които подсилват защитата на кожата и тя се възстановява постепенно. Наистина не бива да ползваш кортикостероиди - те са особено вредни за детската кожа. Жалко, че не приемаш хомеопатията - гранулите в комбинация с локалното мазане могат да избавят детето от страдание, което може да остане за цял живот, ако не се лекува както трябва.

# 248
  • Някъде в облаците
zv.stoykova - на класически хомеопат ли сте ходили? И за този Дексем да попитам, че преди две седмици леко обострихме АД и то на място където никога не е имала лишеи (дупето) - той с лекуващо действие ли е или е профилактика? Аз изпробвах вълшебната сила на Алоето - действа й добре, редувам с Еусерин за вече появили се лишеи. Успокоих ги засега.
А за хомеопатията - пролетта ходих. И й изписа сяра еднократно (Sulphur) и после - 20 гранули поддържаща терапия. Но - не съм го дала. Защото - трябва да се спрат всички лекарства, а дъщеря ми е на Сингулар (оказа се с наследствена обремененост с алергия), а не искам да го спирам. Дори и да реша да го спра - по време на кризата можело да пламне в лишеи - е това вече няма да го преживея може би. Логиката на лекарката хомеопат е (за спирането на Сингулара), че това, което е отвътре е и отвън - т.е. - хиперактивна лигавица и - хиперчувствителна и проблемна кожа. И сярата ще изчисти и отвътре и отвън. В интерес на истината дъщеря ми беше на 3 месеца, когато се появи АД и когато същото ми го каза и детската лекарка, която я лекува.
Не знам - държа си ги в къщи гранулките и не ги давам. Thinking

# 249
dennis, не е нужно да спирате другата терапия, за да давате хомеопатия. Не отлагайте приема на хомеопатичното лечение и ако видите, че има подобрение, може да спрете постепенно другото.
Дексем е ново лекарство за атопичен дерматит, което стимулира локалния имунитет на кожата и има лечебно действие. По мое мнение (на фармацевт) смятам, че хомеопатия (удачно подбрана) в комбинация с локалното средство за подсилване на имунитета може да реши проблема с атопичен дерматит в дългосрочен план.

# 250
  • Пловдив
Да, съгласна съм, че хомеопатията може да помогне при АД, но не мисля, че е нужно използването и на нещо друго: или хомеопатия и спирате всички мазила, антихистаминови лекарства и кортикостероиди, или алопатия...Няма средно положение...
Трябва изчистване от вътре навън... в повечето случаи в началото има доста влошаване, после се подобряват нещата и оправят напълно.  Peace
denniss, ти трябва да си готова за хомеопатичното лечение, то зависи изцяло от теб. Трябва да си убедена в това, което правиш, иначе при първата криза ще посегнеш към мазилата, и просто няма смисъл изобщо да почваш, при това положение...
Не говоря от позицията на фармацевт, а на майка на две деца с АД, АД от раждането до преди няколко месеца т.е. почти 11 г. за едното дете и 5 -6г с АД за другото,  лекувани успешно с хомеопатия..
Успех!

# 251
Бенджи, благодаря за позитивното отношение към хомеопатията. Колкото повече майки я използват за децата си, долкова по-добре.
Причината за ползване на пяна дексем е в това, че тя действа по подобие на хомеопатията в смисъл, че ще засили възможността на организма сам да се справи и ще облекчи детето в периода на обостряне от хомеопатията.
Напълно те подкрпям - никакви кортикостероиди и антихистамини за нашите деца - те помагат само симптоматично, а в дългосрочен план вредят.

# 252
  • Някъде в облаците
pharm74 , *Бенджи* - при такива позитивни мнения - везните при мен самата накланят към това да дам сярата. Може би ще го направя  ooooh! Много ме е страх от кризата - при някаква комплексна реакция. За мазилата - в тази тема отдавна пиша - аз залагам на медицинска козметика и много, много профилактика. Мира е на 4 г. и 6 месеца и само един единствен път е лекувана с кортикостероид, но не в чист вид, а смесен с дестилирана вода и Еусерин в пропорции, предписани ми от лекар.
Дексема ме убедихте да го изпробвам.  Peace

# 253
Привет,

Да се запиша и аз в темата. Нашия педиатър беше казал, че сме с АД, но отидох за второ мнение при Ангелова от 29 ДКЦ и тя каза, че е себореен дерматит. Лекувахме една седмица с правено кремче, фенистил, диета и без къпане. Уж изчезнаха петната, но няколко дни след като спряхме лекарството пак почнаха да се появяват Sad Сега в понеделник сме на контролен преглед и ще видим как ще продължим.
Малко се обезкуражих, но прочетох много добри отзиви за Ангелова и мисля за още известно време да и се доверя  Tired

Успех на всички   bouquet

# 254
  • в белята
Здравейте,
Чак днес попаднах на вашата тема и бързам да се разпиша с нашия проблем.Синът ми е на 1г. и 5 месеца и от няколко месеца имаме проблем с една екзема на брадичката му.Тя седи все едно е паднал и се е ужулил -минава през всякакви фази ,през само леко зачервено до рана с коричка.интересното е че не го боли.Все си мисля ,че е от любимото му мече за сън,на което му яде ушето и се старая да го пера и замразявам във фризера ,за да убия микробите и акарите ,но това не ни помага.Изписаха ни куп мазила ,но нищо нерешава проблема.............поне завинаги....за няколко дни да ,но после пак излиза. Sad
Никъде другаде по кожата му нямаме проблем.Къпя го или с Веледа или с Адерма,мажа го само със зехтин или с едно олио на Веледа.Водих го и при Ангелова и при Хитова.
Идея какво мога още да направя или къде да го водя?

Общи условия

Активация на акаунт