Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 184
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 225
Да, само дето в нашия град няма newsm78

# 226
Тогава намери начин да отидете до друг град. Ако е някаква бактериялна инфекция, не е шега работа! Дори и само алергична реакция да е, не бих рискувала да не бъде лекувана с подходящи средства. Локалното лечение може и не да е достатъчно.  Peace

# 227
Да, определено си права, но пък на листовката на Гентамицина пише, че е за контактен дерматит ooooh!

# 228
Докторе, благодаря за включването! Отговарям на въпросите:
1. Имам рентгенова снимка на главата и няма проблеми уж. Панорамна на зъбите - също и всичко е наред.
2. Нямам посявка. Какво се изследва с нея? Гъбички? Бактерии?
Имам и често налепи по сливиците, това също се е превърнало в хронично...
3. Нямам проблеми нито с щитовидната, нито със свекървата - много ми е послушна  Mr. Green , пу-пу!

Имам инсулинова резистентност и хормонални проблеми, но  едва ли това има връзка!?
Възможно ли е да е от влажния климат, в който живея? Имаме доста дъждовни дни и нощи и не особено много топли дни...

doctor Поздрави на Северния полюс,

Направете посявка на  секрет от носа и гърлото  и според антибиограмата ще се назначи  АБ или два в последователност за около 2 седмици.

Относно - инсулиновата резистентност(?) - какви са нивата на кр.захар и под контрол ли са?

Относно - хормонални проблеми - имате предвид LH, FSH, Estr., Prog., Prol., ?

Разглеждайте организма като едно цяло и търсете "общия знаменател" на привидно несвързани оплаквания и находки.  Shocked

# 229
doctor Поздрави на Северния полюс,

Направете посявка на  секрет от носа и гърлото  и според антибиограмата ще се назначи  АБ или два в последователност за около 2 седмици.

Относно - инсулиновата резистентност(?) - какви са нивата на кр.захар и под контрол ли са?

Относно - хормонални проблеми - имате предвид LH, FSH, Estr., Prog., Prol., ?

Разглеждайте организма като едно цяло и търсете "общия знаменател" на привидно несвързани оплаквания и находки.  Shocked
Здравейте, докторе!  Grinning
Непременно ще направя посявка и ще ви споделя какво е излезло! А защо АБ? Какво подозирате, че имам в носа?  Laughing
Кръвната захар ми е добра, но имам хиперинсулинемия и инсулиновите нива са доста високи.
Инсулин на 0 мин. - варира от 13 до 17, на 60 мин. - 130, на 120 мин. - 300.  Wink За това в момента пия метформин и спазвам диета, изключваща захар и брашно.
Имам завишени андрогени - андростендион, тестостерон и 17-ох-прогестерон, дихидротестостерон и дхеа, както и кортизол. Всичко друго е напълно в норма - и хормони, и кръвни показатели.  Peace
Благодаря ви отново за съдействието!   bouquet

# 230
Jana, следя вашия проблем. Аз мисля, че екзема и дерматит е едно и също. Или по-скоро атопичният дерматит е една от най-честите форми на екзема. Това, което казвате, че е на нервна почва ми звучи съвсем основателно. Знам е, че екземите се появяват при срив в имунитета, а при стрес винаги има пробив в имунитета. Затова съветват човек с екземи или псориазис да си почива, да е по-спокоен и т.н. Опитайте и вие да си почивате повече и да си подсилите имунитета - общия и локалния на кожата.
Благодаря ви за съветите, но при мен е така, че и когато не съм под стрес, пак се появява това червено петно (, ако мога така да го нарека... Laughing). Имам чувството, че по някакъв начин е свързано с въглехидратите... Thinking Иначе имуните го подсилвам със здравословно хранене, хранителни добавки и бяло вино.  Wink Също така се опитвам да ходя всеки ден пеша, за да имам повечко движение.

# 231
Преди малко писах в друга темичка за дерматит и реших да го копна направо. Съжелявам ако е против правилата, дано на някой да му помогне:
"Да се чекна и аз. Баба ми страдаше от дерматит. И лекарка в София и изписа лекарство от фирма Пантенол или тази,която го произвежда... вече забравих. Дерматита се повлия много добре и за месец и малко напълно изчезна. На опаковката пишеше, че е за дерматит, псуриазис и екземи. Баба е диабетик и по предписание на лекарката стават и за нея. Казват се Altermed Leciderm и го имаше като гел/мехлем в една малка тубичка, като мляко за тяла и като крем. Ние взехме крема,  определено не миришеше хубаво, а по скоро на мас с билки. Млякото миришело хубаво, но лекарката каза изрично да не го взимаме. То било повече за поддържане на кожата и е с парфюм. В София по аптеките го имаше, в Бургас съм го мяркала в Кедъра преди година. Сега незнам дали поддържат още наличност."
Намерих в нета какво съдържа: линолова и линоленова киселина,atelocollagen, D-Panthenol, пчелен восък, ланолин, витамин Е, хиалуронова киселина.

# 232
Щом е вид козметика не се притеснявай, едва ли ще е проблем. не бива даа е кортикостероид, защото тогава вече трябва лекар да каже.  Simple Smile

# 233
Здравейте и от мен, винаги съм се радвала на хубава кожа,но след като родих сина си нещата се промениха,преди няколко дни ми беше поставена диагноза Периорален дерматит,изписаха ми цикабио крем само за зоната около устата брадичката и над горната устна,за пиене дерматоложкато ми изписа Дермабион и каза,че за сега няма нужда от нищо друго вътрешно.
Като цяло оплакванията са ми появата на малки червени пъпчици в зоната на брадичката и над горната усна,също така ми се появяват и червени петна които след около 10мин изчезват,кожата на брадичката ми се омазнява,а на останалата част на лицето е нормална и нямам никакви проблеми с нея.
Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да пише,има ли въобще лечение,четох,че изписват антибиотик в такива случаи,помага ли той и решава ли се проблема или след време се появява пак?

# 234
Имам добри отзиви от пациенти от новия препарат Дексем - по-специално от пяната. Облекчава значимо състоянието при екзема и дори псориазис. Все пак опитът ми е от няколко месеца, което не е достатъчно за заключения относно ефективността да стабилизира трайно състоянието и разрежда екзацербациите при дълготрайна употреба. Ако има някой с по-дълъг опит, моля да сподели.

# 235
Само да кажа, че съм по-добре от дексем. Първо си взех крема, но понеже при мен екземата е на голяма площ ми свърши бързо. Сега съм с пяната и кожата ми е съвсем спокойна. Мажа мястото сутрин и вечер. Дано да ми се запази ефекта:)

# 236
Ще споделя с какво се оправи моят син, след контактен дерматит и последвали лезии.
След Елокома, който мазахме 10 дни и значително подобрение, все още имаше обрив който беше упорит и сърбящ. Взех SOS спрей с алое вера 90% и концентрат алое вера на гелче, след една седмица пръскане и мазане всичко завехна и е без никакви сърбежи и подувания.

# 237
  • Някъде в облаците
......Взех SOS спрей с алое вера 90% и концентрат алое вера на гелче, след една седмица пръскане и мазане всичко завехна и е без никакви сърбежи и подувания.
Извън темата за АД - за мое щастие дъщеря ми не го е активирала от миналото лято, искам да споделя отлични впечатления от двата продукта + крема - intensiv - както дъщеря ми го нарича - розовото алое. Вълшебни продукти за всичко - обриви, комари, изгаряне, рани .......... Купих ги в началото на август - действат безотказно. На морето само чаках някой нещо да се оплаче и веднага грабвах спрея -...........  Joy Успокояваше ми слънчевия дерматит, който при мен, от година на година става все по-тежък и по-тежък (а тази година бях и на два вида антихистамини и на Бета каротен). Казват за спрея, че и при болно гърло помага - ще пробвам  Stop

Пробвах вече месец и Olliatum - доволна съм.  Peace

# 238
 Казват за спрея, че и при болно гърло помага - ще пробвам  Stop

Да помага и то с две пръскания Peace

# 239
  • Някъде в облаците
Казват за спрея, че и при болно гърло помага - ще пробвам  Stop

Да помага и то с две пръскания Peace

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт