Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 204
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 210

Бих искала да попитам дали кремчето дексем би могло да излекува несърбяща екзема. появяват ми се дребни червени точки на мястото, което леко пожълтява след употребата на цинк. Моля д-р Москов да изкаже мнение и да даде съвет! Ще съм благодарна!

newsm78   diadovatarykavichka,   

не се поставят диагнози и назначава терапия само по описание, снимки , без преглед, анамнеза и евент. изследвания.. трябва да се уточни - какви са ти водещите оплаквания, давност, откл. фактори , приложено лечение и лични наблюдения ?
Така че най добре следвай указанията на д-р  Михайлов:

"Д-р Атанас Михайлов е написал за лечение със сребърна вода, прополисов вазелин и други природни и хомеопатични препарати. Ако някой се интересува мога да пусна линк. Има и излекували се. Аз наскоро започнах. Пък да видим, ако има ефект, ще пиша."

# 211
 Peace

д-р Москов, бихте ли се представил?
[/quote]

gydi   Благодаря за вниманието...   все пак това не е сайт за запознанства, но питайте..

# 212
  • София
Цитат
Peace

gydi   Благодаря за вниманието...   все пак това не е сайт за запознанства, но питайте..

наясно съм с характера на сайта
но все пак ако някой има претенциите, че е доктор и дава съвети като такъв, то си мисля, че е редно да се представи, за да може аудиторията да му има доверие.
в противен случай съветите ви не биха имали стойност по-различна от това на който и да е друг потребител на форума.

smile3502

# 213
 Peace

[/quote]

[/quote]

наясно съм с характера на сайта
но все пак ако някой има претенциите, че е доктор и дава съвети като такъв, то си мисля, че е редно да се представи, за да може аудиторията да му има доверие.
в противен случай съветите ви не биха имали стойност по-различна от това на който и да е друг потребител на форума.

smile3502

Ето и регистъра на БЛС  bowuu:

http://www.blsbg.com/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=so … d=235&lang=bg

[/quote]

# 214
Здравейте! От известно време ми се появи нещо като екзема - цялата ми брадичка и ъгълчетата на устата са зачервени. Възможно ли е да става въпрос за дерматит или по-скоро е някаква екзема?
Имам чувството, че се раздразва на нервна почва и от някои храни, но все още не мога да установя кои точно.
Бихте ли ми дали някакви насоки от какво може да се е получило това възпаление и какво бих могла да направя сама? Дерматологът ми изписа само кортизонов крем, който не искам да ползвам и не ми каза нищо по въпроса... Rolling Eyes
Благодаря предварително!   bouquet

# 215
Здравейте! От известно време ми се появи нещо като екзема - цялата ми брадичка и ъгълчетата на устата са зачервени. Възможно ли е да става въпрос за дерматит или по-скоро е някаква екзема?
Имам чувството, че се раздразва на нервна почва и от някои храни, но все още не мога да установя кои точно.
Бихте ли ми дали някакви насоки от какво може да се е получило това възпаление и какво бих могла да направя сама? Дерматологът ми изписа само кортизонов крем, който не искам да ползвам и не ми каза нищо по въпроса... Rolling Eyes

doctor   Има те ли сенна хрема, астма, или при някой от роднините ? (Без свекървата)

# 216

doctor   Има те ли сенна хрема, астма, или при някой от роднините ? (Без свекървата)
Да, баба ми по майчина линия има астма. Други роднини не страдат от тези болести.  Peace Свекървата също!  Laughing Не знам дали имам сенна хрема, но ме измъчва нещо като хроничен синузит (запушена лява ноздра, силни болки в костта над веждите и на носа, както и под окото - пак всичко в ляво), който се появява при студено и влажно време. Но до сега никой унг не можа да диагностицира дали е синузит или не. Има само предположение за синузит максиларис. Лятно време се случва да кисхам често навън или на отворен прозорец. Но като ми правиха тестове за алергии, казаха, че нямам такива... Thinking

# 217

[/quote]

[/quote]
Да, баба ми по майчина линия има астма. Други роднини не страдат от тези болести.  Peace Свекървата също!  Laughing Не знам дали имам сенна хрема, но ме измъчва нещо като хроничен синузит (запушена лява ноздра, силни болки в костта над веждите и на носа, както и под окото - пак всичко в ляво), който се появява при студено и влажно време. Но до сега никой унг не можа да диагностицира дали е синузит или не. Има само предположение за синузит максиларис. Лятно време се случва да кисхам често навън или на отворен прозорец. Но като ми правиха тестове за алергии, казаха, че нямам такива... Thinking

[/quote]

doctor   Правиха ли:

1. Рен. снимки на околоносни кухини и панорамна на зъби ? Деформирана носна преграда ?
2. Посявка  секрет от носа и гърлото? Резултати ?

Имате ли проблеми със щитовидната жлеза? А със Свекървата..
 newsm50

# 218
doctor   Правиха ли:

1. Рен. снимки на околоносни кухини и панорамна на зъби ? Деформирана носна преграда ?
2. Посявка  секрет от носа и гърлото? Резултати ?

Имате ли проблеми със щитовидната жлеза? А със Свекървата..
 newsm50
Докторе, благодаря за включването! Отговарям на въпросите:
1. Имам рентгенова снимка на главата и няма проблеми уж. Панорамна на зъбите - също и всичко е наред.
2. Нямам посявка. Какво се изследва с нея? Гъбички? Бактерии?
Имам и често налепи по сливиците, това също се е превърнало в хронично...
3. Нямам проблеми нито с щитовидната, нито със свекървата - много ми е послушна  Mr. Green , пу-пу!

Имам инсулинова резистентност и хормонални проблеми, но  едва ли това има връзка!?
Възможно ли е да е от влажния климат, в който живея? Имаме доста дъждовни дни и нощи и не особено много топли дни...

# 219
Jana, следя вашия проблем. Аз мисля, че екзема и дерматит е едно и също. Или по-скоро атопичният дерматит е една от най-честите форми на екзема. Това, което казвате, че е на нервна почва ми звучи съвсем основателно. Знам е, че екземите се появяват при срив в имунитета, а при стрес винаги има пробив в имунитета. Затова съветват човек с екземи или псориазис да си почива, да е по-спокоен и т.н. Опитайте и вие да си почивате повече и да си подсилите имунитета - общия и локалния на кожата.

# 220
Здравейте, моля за съвет, ето и нашия случай: Направихме временна татуировка на морето на синчето, което е на 4 и половина години. Повторихме я след 8-мия ден, тъй като изсветля, а той разбира се искаше да покаже на баба, дядо и т.н. Да, но е ето и проблем, кожата под самата татуировка стана на пъпчици, след което започна да се зачервява и дори да пари на пипане. Татуировката падна, но сега картинката е отчайваща, цялото "драконче" е червено, парещо и леко секретира. Личната каза да го мажем с гентамицин, след което поспадна и видимо е по-добре, но пък на места има кървави петънца след употребата му. Аз правя и промивки с калиев перманганат/доста разтворен разбира се/
Дайте съвет с какво да го мажа, за да не става по-зле. Ще съм благодарна, ако някой може да сподели от опит, виждам че доста дечица имат проблем с кожата, но при нас май нещата са по-други. Cry

# 221
цвети, с тези неща шега не бива. аз преди години бях решила да се преструвам, че съм се обила и си направих синки с флумастер. Направих такава алергична реакция, че дерматоложката се чудеше какво да ме прави. Друг път избягвайте на токова малки (пък и големи) да се мацате с такива алергени. Успех сега !

# 222
Да така е,но дори и за миг не съм си представила, че ще има такива последици.

# 223
Би могло и при вас да е алергия  newsm78 и да мажете с фенистил или алергозан, знам ли и аз

# 224
Цвети, отидете на дерматолог с хлапето! Недей да го самолекуваш по-добре!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт