Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 567
  • 1 385
  •   2
Отговори
# 375
  • София
Stelfy ,така както описваш обрива, не мога да кажа нищо от опит - нашия обрив беше дребни пъпки, концентрирани на петна, с кафеникава плака отгоре.  newsm78
Пробвай на А-дерма продуктите за вана и кремчетата. При нас подейства до пълно изчистване за околло 3 седмици.
Емоулиума също е вариант, но той е с 2 % urea - имай предвид. За мен не беше проблем и го ползвах, но има последни изследвания, които казват, че и 2% било много за деца.
От Емолуима реално имахме много бърз ефект, но след 3-4 месеца, от нищото пак се появи обрива.  Peace

# 376
  • София
Но тези продукти са хидратиращи, подходящи за АД... имат ли отношение към този строфулус? Thinking А ако на строфулуса не хидратация, а подсушаване му трябва (примерно?)... или пък компрес със смрадлика... или кой знае...

Във всеки случай Нахткерцена (с който по принцип мажа и помага на АД при нас) не повлия този обрив Confused

# 377
  • Бургас
Kalifornia, в момента с нищо не мажа незасегнатите части, защото при него така кожата сякаш се чувства по добре. Казвам го, защото преди мажех всичко ( с А-дерма Екзомега и още едно после беше пак на А-Дерма и д-р Тайс също, Физиогел, със зехтин съм мазала ), но кожата не ми харесваше как седи. Неестествена. Сега здравата кожа не я мажа и си е гладка и мекичка.
Сега на лицето го мажа с Avene Cold creme, не е точно за Ад, но страхотно хидатира и за 4 дена омекна кожата страхотно, а беше направо шкурка. Сега само червенината остана.

# 378
ок, но не ползвай зехтин, не е подходящ за АД, защото кожата се нуждае от овлажняване, не от омазняване.

# 379
  • Бургас
Да, права си за зехтина, мазах два или три пъти и наистина нямаше никакъв резултат.

# 380
За съжаление и аз ще следя темата - имам момиченце на 4 месеца и от втория и месец сме с диагноза дерматит. Първо беше себореен според докторите, с обриви по лицето и цялото тяло. После обривите ги овладяхме, но сега гънките на лактите, зад колената и по гушката текат непрекъснато. Мазала съм по няколко дни  с кортикостероид+антибиотик, защото много се влоши. Обаче и те не ни подействаха - спира да тече за ден-два и после с нова сила. От днес ми каза доктора да мажа с Бетадерм и цинкова маз, като ги редувам. На обед я намазах леко с бетадерма и до няколко часа имаше промяна на гънките - избледняха, а бяха нацепени до кръв. Никак не исках да я цапам с него  Cry Сега прочетох, че не се маже на деца под 12 години и съвсем се притесних. Иначе за козметика на нея най-добре и влияе Авен Триксера. Пробвахме и А Дерма и Атодерм.

# 381
Здравейте,
някой от ползвал ли е дермоват. Изписа ми го джипито, защото нямаше направление за дерматолог. Моля ако някой има впечатление да сподели

# 382
  • Бургас
Здравейте!
Сменихме лекарството в събота, сега пием Сулфур 30 веднъж седмично. Веднага започна подобрение по тялото и главата, НО лицето е все така зле, а се беше оправило преди около 4-5 дена, но сега пак е обострен дерматита там.
Единствено ме успокоява, че тялото се оправя и не се завръщат обривите. Надявам се и с лицето да се справим, но явно и никненето на зъби също оказва лошо влияние.
Изписа ни и Графитис, но каза да не го вземам, че ще го включи в по лоша ситуация, каквото и да означава това.
Ако имаме подобрение на лицето ще споделя.
Използвах на два пъти Адвантан и съжалявам. Никакви кортикостероиди вече, само по лошо става. Дори и с козметика не го мажа вече. Щом тялото се оправя без външна намеса, значи и лицето може. Даже се чудя дали то не е толкова зле заради всичката тази козметика и кремове, които съм прилагала върху него!

# 383
  • София
Искам да спомена (за всички майки на деца със Строфулус, които не намират информация в нета), че обривите, макар и бавно, почти напълно изчезнаха... и бих казала, че практически от самосебе си се случи Simple Smile Изглежда (надявам се) не е така страшно, както изглеждаше и е с преходен характер Simple Smile

# 384
Миналия месец поставиха диагноза на синът ми атопичен дерматит. Има обриви в областта на деколтето, подмишниците, гърбът, и лакътя. По лицето и краката няма. Петната са червени, понякога по- ярко, понякога по- бледи. От скоро отгоре имат сухи люспички. Дерматолога ни предписа адвантан. Мазах го 4-5 дена, но без резултат. Изписа ни крем на Авен, но и от него полза никаква, дори някои петна станаха още по- червени.  ooooh! Иска ми се диагнозата да не е поставена правилно и да не е АД. Характерно ли е за АД обрив по лицето, сърбеж? Мазала съм петната с Бейби сет, Павлодерм, крем Здраве, крем с невен на бюбхен, софт крем на Нивеа, Цикалфат на Авен. Нито един нямаше ефект  Sad
Чудя се ако го заведа на хомеопат, дали той ще може да каже дали е АД или друго кожно заболяване?

# 385
Миналия месец поставиха диагноза на синът ми атопичен дерматит. Има обриви в областта на деколтето, подмишниците, гърбът, и лакътя. По лицето и краката няма. Петната са червени, понякога по- ярко, понякога по- бледи. От скоро отгоре имат сухи люспички. Дерматолога ни предписа адвантан. Мазах го 4-5 дена, но без резултат. Изписа ни крем на Авен, но и от него полза никаква, дори някои петна станаха още по- червени.  ooooh! Иска ми се диагнозата да не е поставена правилно и да не е АД. Характерно ли е за АД обрив по лицето, сърбеж? Мазала съм петната с Бейби сет, Павлодерм, крем Здраве, крем с невен на бюбхен, софт крем на Нивеа, Цикалфат на Авен. Нито един нямаше ефект  Sad
Чудя се ако го заведа на хомеопат, дали той ще може да каже дали е АД или друго кожно заболяване?
Така както си го описала си е чист АД Sad Не очаквай чудеса от кремовете, които си изброила. Те са козметика, а не лекарства. Помагат овлажняването и поддръжката на кожата на детенцето, но няма да имаш резултат след 10-20 дни мазане.
Свържи се с хомеопат и започни лечение.  Peace

# 386
Обръщам се с молба за съвет и споделяне на опит как се преборихте с течащите гънки при вашите деца? Сменихме 4 кортикостероида, два от които уж ново поколение с антибиотик и ефекта е нулев. Дъщеря ми няма обриви по тялото, но гънките и са в много лошо състояние. Както писах по-горе, последния кортикостероид Бетадерм, който беше изписан, подобри леко нещата точно за два дни. Все повече се убеждавам, че наистина няма смисъл от тях. Важната е поддръжката на кожата. Но вече не знам как да третирам тези течащи гънки, а лекарите изписват все едни и същи неща. От една страна не мога да я оставя така, защото местата могат да се инфектират. От друга - само стероидите ли са решение за няколко дни? Тя няма още 5 месеца не зная и колко е удачно да търся хомеопат? Ужасно безсилна се чувствам Tired

ПП. Първоначално за тези участъци ползвахме подсушаващи козметични продукти на А-дерма и Авен, но вече не и действат.

# 387
Наистина няма никаква полза от кортикостероидите, както сама си забелязала, да не говорим пък за вредата от тях... Знам колко е гадно да си гледаш детето в такова състояние и да не можеш да му помогнеш. И нашата беше цялата в мокри екземи, когато вече бяхме изчерпали за 2 месеца комбинациите кортикостероиди-антибиотици - резултат нулев, а дерматоложката в крайна сметка вдигна ръце и каза да сме оставили организма й сам да се справи. Беше на 6,5 месеца. Тогава след като един месец наистина чакахме да стане чудо, напълно загубих вяра в така наречената "традиционна" медицина и си намерихме добър хомеопат. Сега продължаваме да борим дерматита, става много бавно и постепенно, но и доста боклуци бяхме мазали преди да започнем хомеопатията...
Моят съвет е да се обърнете към класически хомеопат - има достатъчно, които работят с бебета, въпреки, че е по-трудно. Успех ви желая  Hug

# 388
fata_morgana, благодаря! Рано или късно повечето стигат до хомеопатия явно, друга алтернатива май няма. По-добре да е рано. Но толкова хомеопати и пак трябва да се улучи правилния за конкретния човек. Моля, ако някой има впечатление от такъв в София или Стара Загора, който успешно е лекувал бебета, моля да сподели на лични
Иначе се опитвам да крепя положението с медицинска козметика, бани правя всеки ден, понеже кожата на тялото е мека и няма проблем, а мисля че на гънките добре се отразява. Но преди не съм я къпала с дни, когато цялото и тяло беше в екземи. Не зная дали за гънките е правилно мокрене всеки ден... Всеки доктор има собствено мнение по въпроса.
Друго, което открих, че повлиява добре, е къпането да става наполовина с минерална вода. Смесвам такава и чешмяна и определено по-добре се отразява.

# 389
Писах ти на лични  Peace Иначе повечето дерматолози са против ежедневното къпане май. Ние по едно време пък преварявахме водата, но не забелязах особена промяна. Иначе категорично никакви шампоанчета и пянички докато не се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт