Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 627
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 750
Може да е нервен и да не спи, ако го сърби. Махни царевица, домати, банани, овес, телешко, свинско. Рано си го захранила, щом яде почти всичко. Върни се на  Aл 110 щом се е чувствало добре.

# 751
Здравей, благодаря за отговора.
С Адвантан мазах, защото бяха рани и уж да минат и след това да поддържам кожата, ама не стана...
Пробиотик давам периодично от както се е родил, в момента не. Дали е възможно след като не е бил алергичен към белтъка на 1 месец, след това да е станал? Да пусна ли пак изследване?
Kalifornia, свинско, царевица и домати не съм давала, но кожата е такава още преди захранването. Той от малък си реве много. Ал 110 помогна за диарията, другите симптоми не са се променяли. Ще го водя на лекар сега, защото е с темп и ще я питам и нея. Благодаря ти за включването. Захраних раничко и според мен, но той си показа, че е готов, а е и големичък за възрастта си - на 8 мес. беше 9 400 и 74 см., но може би е трябвало да изчакам  Sad

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 13:37 от viv-miv

# 752
  • София
Минавам да се отчета.
Купих Дексерил и мажа и съм доста доволна.
Интересното е, че по Коледа детето реагира на яйце, даже в ДГ предупредих.
А сега по Великден, си открадна едно /май е ял само жълтъка/ и нищо му нямаше!
Общо взето, от никаква храна не го лишавам, той си е ящен.

# 753
Минавам да се отчета.
Купих Дексерил и мажа и съм доста доволна.
Интересното е, че по Коледа детето реагира на яйце, даже в ДГ предупредих.
А сега по Великден, си открадна едно /май е ял само жълтъка/ и нищо му нямаше!
Общо взето, от никаква храна не го лишавам, той си е ящен.

И аз мажа с Дексерил от 2-3 месеца вече и съм доволна. Има и противосърбежен ефект.

# 754
За съжаление идвам и аз тук за обмяна на опит. Синът ми е с АД, в момента, след поредното неуспешно лечение и сума ти левове за медицинска козметика, целите му крака са в обриви и на сгъвките на колената - рани.

Отказала съм се да търся нов дерматолог, защото схемата при всички е една и съща - кортикостероиди и медицинска козметика, според това, с коя фирма са се договорили. Проблемът, след всеки техен опит за лечение, се задълбочава, както е и в момента.

Вие как се справяте, как облекчавате сърбежите? Той милия спира да се чеше като  му кажа, но след време пак започва и се разранява. Ако намеря нещо, с което да му облекча сърбежа, ще спра да го мажа с каквото и да е, да дам възможност на организма сам да се справи.

Дексерила как го прилагате, при криза или поддържащо мажете?

# 755
  • София
Ами той си е обикновен крем. Най-добре да се маже след всяко къпане.

# 756
  • София
  Криста, виждам, че живеете във Варна. Там практикува един много добър хомеопат, който се справя прекрасно с АД. Ако те интересува, мога да ти изпратя контакти на лични.

# 757
За съжаление идвам и аз тук за обмяна на опит. Синът ми е с АД, в момента, след поредното неуспешно лечение и сума ти левове за медицинска козметика, целите му крака са в обриви и на сгъвките на колената - рани.

Дексерила как го прилагате, при криза или поддържащо мажете?

Криста, купи си Хомеоплазмин и разранените участъци мажи първо с него, а след това с кортикостероид, но такъв, в който има и антибиотик. Мажеш 3-4 дни вечер и после като мине възпалението само поддържаш с козметика, която за съжаление ще трябва да намериш с принципа проба - грешка.

- Купи подходящ пробиотик и бъди упорита с него.
- Хомеопат ще трябва да си намериш и дружно да се борите.
- Не спирай детето да се чеше, ти можеш ли да се въздържаш като те сърби? А ако те сърби навсякъде и денем и нощем? Така само го затормозяваш. Покажи му КАК да се чеше без да се разранява.

# 758
Та да споделя с вас - нали съм кукундрела дето все експериментира  Crazy

Намерих уред за жива и мъртва вода. Правихме михме, михме, топихме и файда НЯМА!

Сега пробвам с ДАРСОНВАЛ. Е не си мислете, че съм била смела и безотговорна! Пробвахме на китката и след 3 процедури ще ви пиша има ли файда или не.

Сменям ТРЕТИ хомеопат! Не се справят и това е!

# 759
  • София
Момичета, големият ми син е с АД. Единственото, което ни спасява е козметиката на Е45.  Peace

# 760
the Дорис, благодаря за съветите.
Хомеоплазмина видях, че не е подходящ за деца под 30 месеца. Синът ми е почти на 2г.
Имам координати на хомеопат, който Inanna ми препоръча, ще действаме, пък да видим.
В момента обривите затихват, раните заздравяха, сърбежът го има, но като че ли е по-малко. ЗА пробиотика не се бях сещала, задължително ще пробвам. От кортикостероидите смятам да се въздържа. Ползата от тях е временна, после всичко избива с двойно по-голяма сила.

# 761
  • София
Ох, верно трябва да взема пробиотик!
Аз от време на време мажа с масло от вечерна иглика.
Обаче сега пък ушичките му взеха да се цепят! Ужас.

# 762
the Дорис, благодаря за съветите.
Хомеоплазмина видях, че не е подходящ за деца под 30 месеца. Синът ми е почти на 2г.
Имам координати на хомеопат, който Inanna ми препоръча, ще действаме, пък да видим.
В момента обривите затихват, раните заздравяха, сърбежът го има, но като че ли е по-малко. От кортикостероидите смятам да се въздържа. Ползата от тях е временна, после всичко избива с двойно по-голяма сила.

Много се надявам хомеопатията да ви помогне!  Praynig
Друго спасение май няма Sad

# 763
Момичета, големият ми син е с АД. Единственото, което ни спасява е козметиката на Е45.  Peace

Какво е това, разкажи повече за тази козматика Е45.

# 764
  • София
Това е английска козметика, специално за хора с дерматити и екземи. Ето сайта: http://www.e45.co.uk/our-products/junior/e45-junior-foaming-bath-milk/

Ползваме я от бебешка възраст, изключително доволна съм. Нямаме фази на обостряне, кожата е с добър вид и детето не се мъчи.

Както каза една лекарка "Усещането да имаш АД е като да си облякъл кожа с един номер по-малка от тази за тялото ти. Непрестанен дискомфорт и сърбеж." Затова трябва подходяща постоянна грижа.

Общи условия

Активация на акаунт