Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 604
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 795
На твоята А - дерма не пише ли D.e.F.I.? Така са им опаковките от година, означава че остава стерилен кремът не 6 месеца, а докато се изразходи. На мен са ми удобни, тъй като мажа малки участъци и то рядко, и се хвърлям почти пълен крем.

# 796
Dessy1988-аз тези пъпки от топлото ги мажа с бочко крем.

# 797
  • Варна
Здравейте.Моя син е с диагноза атопичен дерматит от 3 мес.възраст Simple Smile
Сега го лекувам с капки Зиртек/профилактично/ или при въвеждане на нова храна,мия го и го мажа с продуктите от серията на Мустела Стелатопия/много добре ни действат/
Когато излезе по-упорита екземка я мажа с едно кремче на protopik от 0,01% и разбира се не прекалявам с къпането Simple Smile

# 798
  • Бургас
Аз имам подобен проблем с лицето на периоди,но без сърбежи.Дерматоложката ми препоръча емолиентен топиализ крем на френската серия СВР.Ако някой го е ползвал, моля да сподели мнения.

# 799
  • София
Здравейте ! Някой може ли да ми препоръча добър хомеопат, който ви е помагал при лечение на атопичен дерматит. Боря се с него от около 7 години, като през последните години проявата му значително намаля. Но преди месец и половина родих дъщеря си и през последните 2 месеца от бременността и до сега се усили много. Не искам да се лекувам с кортико стероидни медикаменти, а и не мога тъй като кърмя. Ще съм благодарна ако някой сподели своя опит с хомеопатията.

# 800
Аз имам подобен проблем с лицето на периоди,но без сърбежи.Дерматоложката ми препоръча емолиентен топиализ крем на френската серия СВР.Ако някой го е ползвал, моля да сподели мнения.
Дъщеря ми(24г) е  с диагноза дерматит след направени 2 биопсии .Предписаха и хапчетата на Топилийс.направихме поръчка надявам се да са добри.
Аз искам да попитам дали някой е правил фототерапия?Тя в момента започна..след близо 7 годишна битка с какво ли не...

# 801
  • София
Напоследък покрай един лекар и една приятелка, а и от мои наблюдения искам да ви кажа нещо - направете тестове за алергии при първа възможност!
И за глутенова непоносимост!
И не "запушвайте" проблема с противоалегрични /Зиртек и Ериус/ и кортикостероиди!
Така той ще пробие пак и ще избие на друга страна - като например алергия със хрема и кашлица!

Направете диета и лечение с пробиотици и ензими!

Почти всички имунни проблеми /какъвто е и АД/ тръгват от стомаха и червата - там се намира голяма част от имунната система.

# 802
И не "запушвайте" проблема с противоалегрични /Зиртек и Ериус/ и кортикостероиди!
Така той ще пробие пак и ще избие на друга страна - като например алергия със хрема и кашлица!

Направете диета и лечение с пробиотици и ензими!

Почти всички имунни проблеми /какъвто е и АД/ тръгват от стомаха и червата - там се намира голяма част от имунната система.
Напълно подкрепям  Hug
Точно това обяснявам на всички, а сме дъвкали и в тази тема много пъти.
При нас точно това помогна за преодоляване на проблема - пробиотици и храносмилателни ензими, както и диета без млечни и глутен. Захарта също не влияеше добре.

Лозева, би ли споделила какво сте изпробвали и какъв ефект е имало?

# 803
Здравейте,
Моето детенце е на 3 месеца и е с диагноза АД. Ходихме при хомеопат, който освен съотв. хом. лекарство, каза и да не я мажа с нищо, освен зехтин. Може ли да ми кажете в тази връзка: преварявате ли го; кога мажете; навсякъде ли? Отделно, ползвате ли измиващо средство всеки път като миете след наакване?

# 804

Лозева, би ли споделила какво сте изпробвали и какъв ефект е имало?

Ами с какво ли не..
Започна с Алдара..след това Ефудих..пи и Изотретинон..след това се изчисти но след няколко месеца се появи и на други места и в повече ooooh!
изписаха кортикостероиди всякакви(не бях изобщо запозната..ако знаех нямаше изобщо да мажем но,,,)
После уж при един много известен дерматолог(Португалия)той пък изписа кортикостероиди на хапчета)понеже положението беше много зле...опитахме и с хомеопатични..но от там се влоши много(може би е имало начална криза) но тя отказа да продължи..
Представете си младо момиче лятото и да ходи само с дълъг ръкав и високо деколте....

Толкоз се влоши че на свивката на ръката се получи рана..която не минаваше с нищо..а даже  се влошаваше.. Купих билет за БГ и отиде на консултация с Снежина Василева тя направи биопсия(която показа дерматит) и предписа Дипрогента и Дексем..с дипрогентата за 4 дена се изчисти..и от тогава не се е влошавало но като се изсуши сърби и се зачервява..Ползва А дерма хидратант и олио.тази година тук и правиха алергичен тест (оказа се алергична към 4 неща-прополис,пуешки балсам(който се оказа че го има в много козметични неща) и още две но сега не мога да кажа кои бяха.
Трябва да избягва много неща да яде-но ние по принцип ядем що годе здравословно..
И след 2 потвърждаваща биопсия започна фототерапия..и след 2 месец определено има подобрение.Дано да не е за кратко..

Стана дълго но подробно Laughing
Весели празници!

# 805
При нас точно това помогна за преодоляване на проблема - пробиотици и храносмилателни ензими, както и диета без млечни и глутен. Захарта също не влияеше добре.

А би ли споделила какви пробиотици и храносмилателни ензими приемате?

И то какво остана за ядена като махна млечните, глутена и захарта?

Не споделям мнението за тестове за алергия. Самата аз имам над 6 /правени през годините/. Резултата е, че когато спра алергена изцяло, алергията ми се насочва към нещо друго. В момента ми предстоят изследвания за Хашимото  Sad /организма ми напада и унищожава шитовидната жлеза/. Гледам на алергията като на хищник в мен, който си търси враг - махайки този с който се заяжда в момента не решавам проблема, той си търси и намира друг.

# 806
Само да се отчета междувремено:

Пробвах Класически хомеопат - за съжаление само силно влоши нещата, макар да бе лято и след 4 месеца мъчение над детето и някой други неща, които ме притесниха силно спрях. Сега пак се връщам към Боаронската хомеопатия. След 2 месеца ще видим.

Намерих и внесох козметика Е-45. Може да не съм улучила точно крема, но за нас този крем не е подходящ.

# 807
Има едно кремче - Sebomax Cream на Biotrade, което помага много при себореен дерматит. Някъде около 10 лв. струваше. Може да се използва неограничено дълго време. В началото може да няма ефект, но след няколко дни зачервяването намалява, а след това при мен изючезна изцяло. Може да се маже и сутрин, и вечер, а когато почти изчезне зачервяването - само вечер, а след това през вечер и така се разрежда. При нужда процедурата се повтавя. На мен само този крем ми помогна, след като заради една "компетентна" дерматоложка се мазах с един кортикостероид в продължение на 3 години.

# 808
the Дорис, тези: http://www.anhira.com/aquasource/produkti-akvasors/superhrani/lesno-nachalo

Е как да няма какво да се яде - зеленчуци, месо, малко плодове, точно здравословно хранене Simple Smile Такъв вид хранене влияе добре и на проблеми с щитовидната, можеш да прочетеш повече за нисковъглехидратното хранене  Peace
Ти си знаеш за хомеопатията, но Боаронска... по-добре нищо, отколкото такава - мое мнение  Peace

# 809
the Дорис, тези: http://www.anhira.com/aquasource/produkti-akvasors/superhrani/lesno-nachalo

Ти си знаеш за хомеопатията, но Боаронска... по-добре нищо, отколкото такава - мое мнение  Peace

Благодаря ти за линка!
От Боаронската хомеопатия виждам поне някакъв положителен резултат, за разлика от белите, които нанесе класическата такава. Между другото забременях благодарение на боаронската ...
Наясно съм с нисковъглехидратното хранене. Моя режим на хранене се следи от лекар /предимно и ако не го отсвиря  Whistling/, защото имам хранително разстройство. Никакви опити за диети не са ми позволени ...  Crazy ... щото съм много добра в тях  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт