Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 281 795
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Не знам, asyalein,...

Психосоматична причина? Виж темата за ГНМ...

# 106
Момичета не зная дали въпроса ми е подходящ за тази тема ако не е се извинявам . Синът ми е на 1 год. и 2 месеца и от четири дни е с обрив все едно си се опарил на коприва. Червени петна с бели мехури които се появяват и се скриват. Бузките му са зачервени и грапави. Не ми  е правил реакция към храна и не знам от какво се получи при положение че не е ял нещо ново. Педито ни изписа Фенистил по телефона и каза че щом се скриват не е страшно. Но аз се притеснявам . ще се опитам да кача снимка на този обрив ако някой има на представа от какво може да е

# 107
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не знам, asyalein,...

Психосоматична причина? Виж темата за ГНМ...

благодаря за насоката, ще погледна когато имам малко време  Blush
днес си купих хомеопатично лекарство, всички симптоми пасваха, да видим дали ще имам подобрение.
предписаните от лекаря мазила ги спрях...още вчера.
днес 3 пъти взех от хомеопатичното, за сега не ме сърби лицето, да видим дали подуването на ръката ще намалее  Praynig

# 108
  • София
asyalein, това комбиниран препарат за ползване от всеки ли е? Може ли да напишеш кой, моля те?  bouquet

# 109
asyalein, това комбиниран препарат за ползване от всеки ли е? Може ли да напишеш кой, моля те?  bouquet

незнам дали е комбиниран newsm78
мисля, че не е...

написах в гугъл "екзема хомеопатия" и сред резултатите имаше няколко лекарства.
започнах да чета при какви симптими се прилагат.
купих си лекарството, което съвпадаше с моите симптоми.
взех си апис мелифика.

най-добре е обаче да се посъветваш с хомеопат, ако имаш възможност.

при мен обривът започва да изчезва, сърбежите почти ги няма, отокът още стои, но се надявам скоро да се махне  Praynig

# 110
  • Пловдив
Апис е едно от "спешните" лекарства. Не знам колко е подходящо при екзема.  newsm78
По принцип се дава при ухапване/ужилване от насекомо...

# 111
Апис е едно от "спешните" лекарства. Не знам колко е подходящо при екзема.  newsm78
По принцип се дава при ухапване/ужилване от насекомо...

да, прочетах, че е спешно лекарство.
моят обрив се появи внезапно, локализиран беше в дясната ръка, после премина в лявата и на лицето. влошава се от топлина, сутрин ръката ми при събуждане е подута. от студено и влажно се подобрява (аз по принцип мразя студено и влажно  Rolling Eyes) другите симптоми също съвпаднаха.
по лицето вече нямам никакъв обрив. по лявата ръка почти изчезнаха, сега дясната се възстановява бавно. кожата ми още е много суха  Tired

преди това си бях взела уртика уренс, но пропуснах, че при това лекарство симптомите се повлияват добре от топло и съответно нямаше при мен никакво подобрение....

# 112
Момичета не зная дали въпроса ми е подходящ за тази тема ако не е се извинявам . Синът ми е на 1 год. и 2 месеца и от четири дни е с обрив все едно си се опарил на коприва. Червени петна с бели мехури които се появяват и се скриват. Бузките му са зачервени и грапави. Не ми  е правил реакция към храна и не знам от какво се получи при положение че не е ял нещо ново. Педито ни изписа Фенистил по телефона и каза че щом се скриват не е страшно. Но аз се притеснявам . ще се опитам да кача снимка на този обрив ако някой има на представа от какво може да е
На мен ми прилича на алергичен обрив. Но пък 4 дни... Алергичната реакция може да не е моментална, може да е забавена и това, че не е ял нищо ново съвсем не е гаранция, че не реагирал на някоя храна\напитка. Аз съм много алергична и доста от алергенните храни станаха за мен такива в по-късна възраст, като съм ги консумирала през цялото време до тогава (ябълки, мед, яйца и др.)
Обривите на хлапето ми от АД продължават да го тормозят, махнах всякаква козметика и го къпя през две вечери. Правя бани с хума и овлажнявам със зехтин, но не съм хич съгласна с него. Чували ли сте, че бебетата може да се мажат с дефламол? Приятелка ме съветва настоятелно да го мажа, на нея педиатър й го е предписал за щерка й.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 09:41 от maretu

# 113
За какво да послужи дефламола?

# 114
За какво да послужи дефламола?
За овлажняване. За облекчаване АД.

# 115
  • Варна
Здравейте!! И аз да се включа в темичката....
Моята кожа е ужасно суха. Цял живот се боря с разни обриви и екземи. От няколко години се опитвам да си излекувам АД на ръцете, но май там най-трудно се повлиява. И аз съм изпробвала редица КС кремове, но след спирането им, всичко започва отново.
Сега при последния лекар ми изписаха следното:
- КС смесен с Атопра липолосион
- Ксизал (противоалергичен препарат), който смених със Зиртек.
- през останалото време овлажняване с Атопрата
- имуномодулатор Протопик 0,1 %

Вече три пъти ми изчезва обрива и след като намаля КС крем пак избива. Чудя се до кога ще ги пия тези противоалегични лекарства (май почнах да качвам кг от тях)....
Утре пак съм на контролен преглед, но почти съм сигурна какво ще последва пак мазане с правения крем с кортикостероида + нов противоалергичен препарат.
Замислям се за хомеопат, но пробвах да лекувам алергичен ринит при хомеопат и така за 4 месеца страшно се бях влошила. Не бях спала спокойно с месеци, нон стоп кихане и секрети от носа...
Ако някой може да ми препоръча на лични хомеопат който може да помогне с тия алергии и дерматити ще съм много благодарна (за Варна).

Същото нещо и при дъщеря ми. Появи се обрив по лицето. Малки червени пъпчици (някои от които са с връх), постепенно започнаха да стават като екзема. Пак й изписаха Ксизал, Фусикорт (КС крем), Зиналфат и Атопра. Месец и половина пи Ксизала, докато мазах с Фусикорта обрива за 2-3 дена изчезна и като го спрях пак почнаха да се появяват пъпките. Мазах още 2-3 дни с КС и накрая реших на своя глава да спра всичко и сега я къпя с душ олиото на д-р Тайс, после овлажнявам с Атопрата. Пак има една две пъпки на бузките, но положението е доста по-добре.

Доста дълго стана, но исках да споделя нашата кратка история. От прочетеното в темата разбрах че трябва да обърна внимание и на праха за пране (пера с Ариел и Тео бебе). Благодаря на всички които споделяте как сте се преборили с АД. Надявам се скоро и аз да мога да помогна и да го излекувам това "нещо".
Лек ден и весел празник на всички!!!

bouquet  bouquet  bouquet

# 116
dori_ta, при теб за извадили всичко модерно на пазара.  Rolling Eyes
Ако искаш пробвай успоредно с хомеопат и стандартно лечени с постепенно спиране на стандартното лечение, така няма да се влошиш излично.

# 117
  • Варна
dori_ta, при теб за извадили всичко модерно на пазара.  Rolling Eyes
Ако искаш пробвай успоредно с хомеопат и стандартно лечени с постепенно спиране на стандартното лечение, така няма да се влошиш излично.

За съжаление не знам при кой хомеопат да отида, а в момента нямам и финансовата възможност.
Иначе съм много доволна от специалиста при който ходя, дано има резултат, че от години съм така и все не си обръщам внимание и проблема се задълбочава.

# 118
  • София
да споделя до къде стигнахме с нашето "лечение" - спрях безмлечната диета и сега само бобовите съм изключила. забелязах, че хумуса (нахута) не му понася.  Thinking
Къпем го с олиото на Нахткерцен и лицето мажа с балсама, а тялото с крема на Адрема Екзомега, че да свърша по-бързичко.
Като цяло изведнъж много се изчисти, въпреки че върнах млечните. 
Дори и пълнежът на пелените вече не е зелен, а жълтичък.
Само един-два пъти се е позачервявал по-сериознно, но и двата пъти бях хапнала хумус, а единия път му бях дала Коризалия, защото нещо ми е хремавичък.

Ваксините ги отказахме, поне до 6м.

# 119
илка, какъв хумус ядеш-може да е от сусамовия тахан, който се слага в хумуса. По-малко вероятно ми се струва да е от бобовите и нахута, те са много по-нискоалергенни от сусама.

Общи условия

Активация на акаунт