Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 357
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 285

Мамчета,
вчера и ние се  сдобихме с диагноза - АД. Искам да ви попитам след баня с какво мажете бебенцата си с АД. Изписаха ни синхробаса омега. Но само с това кремче ли да мажа. Не откривам олио за чувствителни кожи, от където съдя че не се маже с олио. Може би е добре само да се слага душ олио във водата.
mimsi123 според мен не е. дерматита е когато кожата е суха. щом лекаря е казал алергия вярвай на него.

# 286
  • София
Olive, аз също бих ти препоръчала класическа хомеопатия. Ако попаднеш на правилния човек, ще се изненадаш, колко може да помага хомеопатията.  Peace
Послушах ти съвета и започнах хомеопатично лечение, но още не съм спряла антибиотика, постепенно ще го намаляваме според хомеопата. Ще пиша дали е помогнало. Peace

# 287
Olive, а може ли координати на хомеопата?  Praynig

Не ми стигат розацеата и акнето, с които се боря от години, та  от няколко месеца се сдобих и с някакъв дерматит на челото. Появи ми се след интензивно носене на една нова шапка и не минава ooooh!

# 288
  • София
пиша ти на лични

# 289

Мамчета,
вчера и ние се  сдобихме с диагноза - АД. Искам да ви попитам след баня с какво мажете бебенцата си с АД. Изписаха ни синхробаса омега. Но само с това кремче ли да мажа. Не откривам олио за чувствителни кожи, от където съдя че не се маже с олио. Може би е добре само да се слага душ олио във водата.
mimsi123 според мен не е. дерматита е когато кожата е суха. щом лекаря е казал алергия вярвай на него.
Аз съм писала и по-напред в темата..не натрапвам мнението си,но споделям,че на нас ни помогна серията Емолиум-олио за вана и крем..не емулсиите,те са по-скоро за поддържане на влажносста на кожата.Ползвала съм и А-дерма и Себа мед,но резултатите не са това,което очаквах..Д-р Тайс също се е отчел с Нихтхерцен/не съм сигурна дали го изписах правилно/.....Успех......

# 290
Тоест слагам гел-олио във ваната или мажа с емулгент след къпане. Баз някакво активно омазняване с олио след банята!!

# 291
Зависи..ако е само за поддържане,емулиент след баня е ок.А ако е за обострени случаи,и гелче за баня и кремче.Нормалното бейби-ойл е по-скоро за здрава кожа,да се запази мекотата..

# 292
  • Някъде в облаците

Мамчета,
вчера и ние се  сдобихме с диагноза - АД. Искам да ви попитам след баня с какво мажете бебенцата си с АД. Изписаха ни синхробаса омега. Но само с това кремче ли да мажа. Не откривам олио за чувствителни кожи, от където съдя че не се маже с олио. Може би е добре само да се слага душ олио във водата.

Няколко пъти съм писала -ако мога да помогна - серията на А-дерма за АД на моята дъщеря й помага перфектно - и за профилактика и при обострен АД.
Преди един месец открих - в случаен разговор с козметичката ми - нови продукти (поне за мен са нови на Бочко). Къпя дъщеря ми с оранжевия Бочко (с пшеничен зародиш) - има няколко варианта - всичките и за коса и тяло, а я мажа с бебешкото мляко (един вид е - със зелена капачка и етикети). Мисля, че й действа много добре, а е в пъти по-евтино от А-дермата.
При обострен АД - най-важното е хидратирането на кожата.  Peace

# 293
Важно е също да не се кисне бебето във водата, а на течаща вода, бързо миене, с топла, но не гореща вода, не всеки ден. Подсушаване с попиване ,а не с търкане и намазване с емолиентния крем докато кожата е още леко влажна.

# 294
Мисля да спра ежедневното къпане. А при спокойна кожа да ползвам Бочко, при раздразнена-изписаната ми сихробаза омега. Днес видях че има и голяма разфасавка на емулиент на ойлатум, което пак си е решение. Чудя се дали е добър варианта с преверен зехтин със невен? Как мислите?

# 295
Защо не използваш специализираната козметика при АД? Не си прави опити с това или онова, да не се влоши състоянието.

# 296
За сега използвам Адерма измевен гел и синхоробаза, но все още се лутам из форумите за верния път.

# 297
  • София
Мисля да спра ежедневното къпане. А при спокойна кожа да ползвам Бочко, при раздразнена-изписаната ми сихробаза омега. Днес видях че има и голяма разфасавка на емулиент на ойлатум, което пак си е решение. Чудя се дали е добър варианта с преверен зехтин със невен? Как мислите?
По-добре се консултирай с дерматолога какво точно да мажеш, ние минахме през много мазила, докато попаднем на това което ни помага по малко. И въпреки всичко, след посещение при алерголог и започването на лечение по неговата схема, АД започна да изчезва. НО всичко си е строго индивидуално!!!  Hug Успех в лечението!!!

# 298
Не съм доволна от емулиент на Ойлатум, нищо особено не е. Измиващата емулсия пък мирише на евтин одеколон.
Миналата година мажех малкия с Мустела за АД, останах много доволна от резултатите. За съжаление е малко скъпа козметика.
Доволна съм също от Накхтхерцен балсам  Peace

# 299
Още като започнаха дерматологичните проблеми  на бебо,една стара аптекарка ми каза.."козметика от супермаркета-НЕ"..вярно,медицинската е по-скъпа,но пък е по-сигурна...и от тогава все от аптеката..сигурна съм,че има и природни добавки,които могат да се използват,но не съм се осмелявала.........

Общи условия

Активация на акаунт