Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 581
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 840
Привет и от мен! Моето детенце имаше установен дерматит когато беше на 3 мес. Започна се ходене по мъките безрезултатно докато накрая не попаднахме на точния лекар. Няма да споменавам името ме, защото съм виждала много противоречиви мнения по форумите и се разразяват големи скандали дали е добър или не. Аз му свалям шапка  Peace Той ни изписа няколко много простички неща:
1- назначи кръвни изследвания на навършен 6 месеца на детето( тогава се установи алергия към млякото, моркови и ябълки). За щастие вече ги израснахме.
2- Най-важното нещо за мен което той ни каза е, че водата е много, ама много хлорирана което дразни кожата( това което ще напиша може да е полезно за дечицата с отворени сълзящи рани, ние също имахме такива). Посъветва ни да опитаме с минерална вода и калиев перманганат. Нищо друго, от рода на измивни гелове. Също така да не го къпя всеки ден а 2 пъти седмично, защото по този начин измивам мазния слой на кожичката. Говоря за времето когато синът ми беше на 6м. и тогава къпане с минерална вода беше лесно.
3- Попитах доктора с каква козметика да го мажа и той ми отговори съвсем простичко: В медицината всичко е проба- грешка. Тъй като имах една торба с козметика която не помагаше реших да опитам себа мед Peace Peace Peace Прекрасен крем. Вече сме на 3 год. и реших вече да сменя крема(доста скъп стана), и взех друг. Искам да ви кажа, че за около 1м. се върнахме пак на сухата кожа. Значи с дерматита оправия няма, но не е невъзможно да се постигнат добри резултати и да се подържат. Сега обрива който се появи мисля, че си го придобихме от мандарините. Ами това е от мен. Малко дълго стана, но се надявам да съм ви помогнала. Ако имате въпроси ще отговоря с удоволствие.

# 841
Tottó, за измиване на деликатните места - само водичка.

koketka1, оправия има и изобщо не е необходимо да се привиква кожата към постоянно мазане с кремове.
На 6 месеца беше ли захранила с моркови и ябълки първо? Кръвни изследвания на тази възраст... Мустаков ще да е бил  Wink

# 842
Да, на тази възраст за съжаление му бях дала вече ябълки и моркови. Изглупих и реших да го захранвам по старата система, и дай боже пак да имам дете тази грешка няма да повторя.
Споделям тази информация само и единствено за да бъда полезна поне на 1 детенце с този неприятен проблем. Не ми се влиза в спорове и както вече коментирах няма да споменавам доктора.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 21:28 от koketka1

# 843
Здравейте на всички с подобна съдба и на тези, за които е вече в миналото. Изчетох всичко по темата, ред по ред. Водих си дори записки. Много от нещата, описани като профилактика, прилагам. Почерпих и доста идеи. За нас следващата стъпка е лечение с класическа хомеопатия. Разбира се, ще опитам и пробиотици. Ние сме от провинцията. Но бихме искали да се консултираме със специалисти от София. Тъй като имаме нужда и от дерматолог, който само да потвърди диагнозата все пак, за сега сме се насочили към Ангелова - по препоръки от този и други форуми. Моля ви за съдействие и да ме насочите към добър класически хомеопат. Много сме изморени вече от "проба-грешка".

# 844
fata_morgana, спазвах го преди време това правило, но по препоръка на детски гинеколог и педиатъра, трябва да я измивам и с нещо, защото натрупването на един бял слой (който е нормален), не пада само с вода.

# 845
Здравейте!AД е по-често срещано заболяване при деца,но ето че днес и на мен ми поставиха тази диагноза.Мислех си,че проблема е гинекологичен и отидох при АГ-то,но тя каза че имам дерматит по половите органи.Някакви съвети какво да правя,трябва да отида на кожен за да ми предпиле лечение,но имам малко дете и ми е доста трудно да намеря време за лекари,и докато наустина успея да отида на преглед ще съм благодарна за насоки как да постъпя. ;Благодаря ви и лек ден

# 846
Тази диагноза се поставя за всеки обрив с неясен произход. Друг начин да ви кажат с медицински термини, че не знаят какво ви е...
Кожата е орган, който се включва в "чистенето" на организма, когато храносмилателна система, бъбреци и черен дроб не могат да се справят. Не е само кожен проблем, търсете първопричината  Peace

# 847
Здравейте!AД е по-често срещано заболяване при деца,но ето че днес и на мен ми поставиха тази диагноза.Мислех си,че проблема е гинекологичен и отидох при АГ-то,но тя каза че имам дерматит по половите органи.Някакви съвети какво да правя,трябва да отида на кожен за да ми предпиле лечение,но имам малко дете и ми е доста трудно да намеря време за лекари,и докато наустина успея да отида на преглед ще съм благодарна за насоки как да постъпя. ;Благодаря ви и лек ден

Прощавай, но какви са ти симптомите?

# 848
Дорис,при мен историята започна преди около две години. Понеже не можех да забременея по ест.начин, забременях инвитро. Започнах да получавам лек сърбеж върху пол.органи от време на време в последните месеци на бременността. Изследванията ми бяха дори и аз го отдадох на хормоните с които се наливах...като родих нещата се поуспокоиха...но няколко месеца по-късно пак се върнаха. Помислих си,че проблема все пак е гинекологичен,но повтори изследвания показаха,че не е...симптомите ми вече са много силен сърбеж,които обикновено е нощно време,започвам на сън разчесване,което пуква на места кожата...много е неприятно. Самата кожа е суха и подута...в понеделник си записах час при дернатолог,просто не се издържа

# 849
6mati, моля, те сподели какво е казал дерматологът. Дъщеря ми е зачервена със ситни пъпчици. Понякога, когато пишка, изпитва някакъв дискомфорт. Не  е от урината, не е и гинекологично. Направихме и потретихме всички изследвания. Предполагам, че е дерматит. За сега се въздържам да я водя на дерматолог, понеже признаците отшумяват и пак се появяват. Знам, че за тази част също се изписват стероидни кремове, много ме вълнува как точно и с какво да я измивам. Иначе пробвай със седящи бани лайка или калиев перманганат -  при нея се получава облекчение. Перманганата по принцип изсушава, но ние ги правим по предписание на лекар и рядко.

# 850
Тото, ходих на преглед...ами първо да кажа,че в общи линии не съм очарована от прегледа. Винаги съм се чудила ,какво им е на тия лекари,че преглеждат пациентите си с нежелание,когато си по здравна каса? Тя се прозява няколко пъти докато говорехме-пфу...както и да е...обясних и какъв е проблема, хвърли един бърз поглед и каза-дерматит...и ми изписа- локоид крем за 10 дена, после елидел крем за още 20...асега не съм почнала нищо, че искам първо да се информирам за продуктите, прочетох доста негативни неща и затова...за козметика ми препоръча- измиващо олио на юсерин...имам едно питане- така ли се поставя сиагноза, някакви изследвания пускали ли са ви? аз си мислех,че кръвни ще пуснем , ама не...дайте инфо, и ако знаете нещо за тези продукти ,които съм описала пак ще съм благодарна...

# 851
6mati, благодаря! Нищо ново под слънцето не ти е изписала, поне за такива като мен и може би и за повечето от тази тема. Локоидът е стероид, в интерес на истината, с него спасих дъщеря ми от сериозни инфекции и излекувах мокра екзема, която стоя почти година време, през което експериментираха върху нея. Юсерин е добра козметика. По принцип за козметиката - има много на пазара, трябва да уцелиш твоята, което за жалост става с времето и с повечко средства. Но може пък да ти понесе добре. След година аз най-после открих подходящата за дъщеря ми - Емолуим. За кръвните изследвания не съм запозната - аз все още се въздържам да я тестувам за алергии. По принцип дерматологът с богат опит, би разпознал веднага дерматита и неговите форми и без да е необходимо да се правят по-специални изследвания. За кръвни, освен за доказване на евентуална алергия, не съм запозната, не съм й чувала.
Би ли ми писала на лични къде е препоръчала поставянето на локоида, понеже не знаех, дали може да се слага на толкова деликатни места.

# 852
 Ще дам мнението си и също и мнението на моя приятелка за лекарите и системата в България. Явно заплатите им не са големи, защото отидеш ли някъде с направление често ни се е случвало да ни ориентират към някоя клиника, в която се плаща и те получават процент защото са те изпратили там. До тук ясно, но поне и в тази клиника да ти помагаха адекватно /нали вече си плащаш/, но и там лекарите се насочват към отстраняване и лекуване на следствието от заболяването ти, а не от причините, които са свързани с начина ти на живот и храната, която ядеш. Затова изводът, който сме направили е, че лекарите в България знаят твърде малко и лекуват изключително малко заболявания /бактериялни и гъбични инфекции например/, но заболяването се връща след няколко месеца, щом не си променил нещо в навиците си и начина си на живот. Ползваме нашата здравна система само за диагностика на заболяването, защото не можем да отречем, че поне с апаратура разполагат тия лекари и, че в повечето случаи поне диагностика могат да направят. След това лечението е отговорност на всеки от нас, както го разбира. С приятелката ми преминахме към алтернативна медицина, както го наричат, което за нас значи правилен хранителен режим, билкови чайове и по възможност лекарства от естествен произход. След около четири месеца самолечение по този начин лекарката, при която отидох за преглед и диагностика не откри нищо и даже ми каза, че я лъжа за болестта ми. Е да наистина се оправих сама, но помнете трите важни стъпки: 1.правилен хранителен режим за болестта Ви, 2.билкови чайове елеминиращи причинителя, 3.лекарства и хранителни добавки по възможност от естествен произход, които спомагат оздравяването Ви. Успех!

# 853
Здравейте !
Имам въпрос.От известно време забелязвам лющене на кожата ми под веждите.На едната вежда дори забелязвам леко оголено петънце (косъмчетата са ми опадали). Четох някъде,че можело да е гъбичка...ако някой се е сблъсквал или е по запознат,нека ми даде малко инфо: какво е,някакви мазила,които да ползвам (чувала съм за мазане с чесън),да избягвам ли някои храни и напитки...всичко което би ми помогнало.Благодаря!

# 854
Дарени, много си права  Peace

Общи условия

Активация на акаунт