Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 584
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 825
the Дорис, на колко години е детенцето ти?
След малко ще пусна и снимки.

На 7 е щерката. Няма оправия с тая напаст!  Confused

De`Laplata, всичко което изчезва за час най-вероятно е на нервна почва. Нещо като уртикария. Може и реакция към препарат да правиш, но лично аз залагам на нервната почва.

# 826
the Дорис, на колко години е детенцето ти?
След малко ще пусна и снимки.

De`Laplata, всичко което изчезва за час най-вероятно е на нервна почва. Нещо като уртикария. Може и реакция към препарат да правиш, но лично аз залагам на нервната почва.
[/size]

А дано да си права! Сега дори в момента се разчесах нарочно да видя дали от триенето на кожата ще се появят, понеже така и не мога да ги хвана с точност кога се появяват  Confused

# 827
Включвам се отново, баща ми беше така мил да отиде до личната ми лекарка и да й обесни какво се случва, понеже съм в чужбина и съм адската паника, даже вече си мисля и за левкемии...... та тя му казала, че е вид алергия, но обеснила нещо свързано и с капилярчетата, не можах много да разбера, и казала да вземам витамин ц и калции и да си доизпия кларитина, а ако случайно си намеря рутаскорбин да пия, но тук едва ли го има и затова ще използвам варианта с калция и витамин ц. надявам се всичко да мине, че се съсипвам по цял ден да чета информации в нета и да си наливам мозъка.... Cry отвратителна черта на характера ми..

# 828
De`Laplata, не се вкарвай излишно във филми! Това 100% е уртикария. Лекува се с Кларитин. Пий си витамин Ц-то и  калция. Често срещано заболяване е и при деца и при възрастни. Мъжа ми има и децата на приятели имат ...  Нищо ама нищо страшно няма.  Hug

# 829
De`Laplata, не се вкарвай излишно във филми! Това 100% е уртикария. Лекува се с Кларитин. Пий си витамин Ц-то и  калция. Често срещано заболяване е и при деца и при възрастни. Мъжа ми има и децата на приятели имат ...  Нищо ама нищо страшно няма.  Hug

[/size]

Благодаря ти! дано наистина е алергия, понеже не ме сърбят и сами си се появяват и сами си се махат и не стоят като пъпки, а като червени петънца, кларитина ми свърши, пих го 7 дена а от събота пия витамин ц и калция, за сега ми излязоха по 2 на двете ръце, ама някой път излизат адски много, а чак живот и здраве на лято ще се прибирам в българия за малко и едва тогава ще мога да посетя някакъв лекар..благодаря отново за подкрепата   bouquet

# 830

От колко време сте с АД? Напаст е наистина, но ние го преодоляхме, така че кураж, има оправия  Peace

# 831
  • София
Ох, и при нас пак се започна!
Лятото беше позатихнал.
Ама сега, нещо храната ли обърках - всяка седмица я петна, я обриви.
Чак от градината ме пратиха на лекар, да не било "нещо заразно".
Тъпачки! А съм ги предупредила и документи съм им дала.

# 832

От колко време сте с АД? Напаст е наистина, но ние го преодоляхме, така че кураж, има оправия  Peace
След ваксина на 3 години се разви в пълна сила  Confused
Вече имам 2 надежди - боаронската хомеопатия и да го израсте.  Peace

# 833
Защо точно боаронската? Тя само подтиска симптоми, а не лекува истинските причини. Ако си разочарована от някой класически хомеопат, не заклеймявай класическата хомеопатия изобщо  Peace
Много от близките ни казват, че само си въобразяваме, че ни е помогнала хомеопатията, а просто го е израстнала щерката Simple Smile Но при нас се появи проблема доста по-рано, също след ваксина...

# 834
Защо точно боаронската? Тя само подтиска симптоми, а не лекува истинските причини. Ако си разочарована от някой класически хомеопат, не заклеймявай класическата хомеопатия изобщо  Peace

Не приемам за оправдан риска, който носи класическата хомеопатия. Опита ми ни коства прекалено много. Дори и да пренебрегна колко много се влоши състоянието на детето от към АД и че се наложи да използвам доста кортикостероиди, за да МОЖЕ да ходи на училище и да спи, то не мога да приема факта, че класическата хомеопатия я вкара в ранен пубертет!1  #Cussing out И да говорих, четох и разисквах въпроса с кого ли не - лечението с класическата хомеопатия и едно "конституционно" лекарство ни докара до там!
В момента има обриви и рани там, където преди имаше + на много нови места!

Не смятам, че лекаря е бил лош. Напротив - говорим за хомеопат с име и достатъчно опит. Просто с нас не се справи и пое риск, за който не ме предупреди! Поне с боаронската хомеопатия НЕ МОЖЕ да се нанесат вреди. Също така съм доста запозната с хомеопатията и смятам, че написаното за подтискането на симптоми е неправилно разбиране на нещата. Ако се познава идеята и основата на хомеопатията, подобно мислене е неоснователно. Самата аз ползвам хомеопатия и хомеопати над 20 години и не се приемам за лаик или за заблуден електрон Simple Smile

Наистина повече не искам да разисквам тази тема /за класическа и боаронска хомеопатия/. Смятам, че коментарите ми може да наранят стойностен и добър човек, който чете в тази тема и може да се почувства зле от написаното от мен поради наши си причини.

# 835
Здравейте, мами , искам да ви попитам имате ли отзиви за продуктите на Dexem, някой ползвал ли ги е и ако да как са ви се отразили? наистина ли са без кортикостероиди? благодаря ви

# 836
здравейте мами,
бебето ми е на 1 г и 6 мес. за втори път целият е в червени пъпчици (по цялото тяло и лицето). ходихме на кожен и пак, както и предния път ни обясниха, че е в следствие на медикаменти. различното е, че сега искаха да ни вземат в болница, но аз отказах. освен, че много се притеснявам дали съм взела правилното решение, искам да ви попитам някой сблъсквал ли се е с подобни проблеми и към какъв лекар (или по-скоро кой точно) евентуално да се обърна за по-обстойна консултация?

# 837
Здравейте момичета! Синът ми има атопичен дерматит в комбинация с алергия към млякото. Наминавам на бързо, но ако имате интерес да ви разкажа ние как се справихме с удоволствие ще го направя.  Ще следя темата  Peace

# 838
И на моята дъщеря АД се върна, но този път на дупето и отпред. Обривите се появиха след като махнах памперса. Смених начина на изпиране на бельото, купих само бяло памучно, но обрива, особено по интимните части упорито си стои. Изчезва за кратко и после отново се появява. Не мисля, че я сърби, също така не мисля, че е от храна - нова не съм давала. Мислех, че АД на тези места е тичипен за бебетата, но явно ние сме някакво изключение - като бебе имаше на места, които били характерени за по-големи деца. За сега не смятам да я водя по дерматолози, така или иначе ще изпишат стероид за мазане. Пробвала съм с козметиката, която по тялото и действа добре, да мажа дупето, но когато има обрив - той се влошава. Минава й от антихистамин, давам само когато видя, че много се влошава и започва сърбеж. Ще се радвам да споделите какво измиващо средство ползвате за тези места при момичетата. В момента я мия с Емолиум гела, който и действа чудесно на тялото, но се замислям дали не трябва да търся някакъв интимен гел, подходящ за възрастта й - 2г.

# 839
  • Пловдив
Здравейте момичета! Синът ми има атопичен дерматит в комбинация с алергия към млякото. Наминавам на бързо, но ако имате интерес да ви разкажа ние как се справихме с удоволствие ще го направя.  Ще следя темата  Peace
Разкажи ни... Ние май сме в подобно положение

Общи условия

Активация на акаунт