Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 607
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Единственото нещо, което ми е помогнало за дерматита е кал от Мъртво море:

http://-spam072-/show_product.php?id=68&c=13&sesid=5b273 … d0d56b7d22520feff

и крем с минерали от Мъртво море:

http://-spam072-/show_product.php?id=52&c=13&sesid=5b273 … d0d56b7d22520feff

# 811
the Дорис, тези: http://www.anhira.com/aquasource/produkti-akvasors/superhrani/lesno-nachalo

Ти си знаеш за хомеопатията, но Боаронска... по-добре нищо, отколкото такава - мое мнение  Peace

Благодаря ти за линка!
От Боаронската хомеопатия виждам поне някакъв положителен резултат, за разлика от белите, които нанесе класическата такава. Между другото забременях благодарение на боаронската ...
Наясно съм с нисковъглехидратното хранене. Моя режим на хранене се следи от лекар /предимно и ако не го отсвиря  Whistling/, защото имам хранително разстройство. Никакви опити за диети не са ми позволени ...  Crazy ... щото съм много добра в тях  Crazy

Препоръчвам ти да прочетеш повече за хомеопатията, ако наистина си решила да се лекуваш с такава, особено заради децата  Hug
Най-общо казано - с боаронската се подтискат симптоми, както с алопатичните лекарства, но не се лекува основния проблем. Даже може да направи големи бели, докато замазва леки неразположения. Казваш, че ти е помогнала за определен проблем, но всъщност как е общото ти състояние - по-добро от преди ли?

# 812
Здравейте отново,
Ще помоля тези,които четох, че са спряли всякакво мазане, да ми кажете дали и след баня или след измиване със сапун (аз лично ползвам на А дерма), пак не мажете с нищо? Или винаги миете само с вода?  Моля ви за отговор...

# 813
Да, след баня също. Добре е да се избират по-нежни сапуни. В началото кожата не се чувства добре, защото е привикнала да бъде мазана и може да има известно влошаване. Но после започва сама да се овлажнява и омазнява колкото има нужда.

# 814
Да, след баня също. Добре е да се избират по-нежни сапуни. В началото кожата не се чувства добре, защото е привикнала да бъде мазана и може да има известно влошаване. Но после започва сама да се овлажнява и омазнява колкото има нужда.
Благодаря, пак да уточня, т.к. ми е малко притеснително-дори и на памперс зоната, след миене?  Т. е. ползвате измиващо средство и после не мажете с нищо тялото?

# 815
И още - имате ли опит и мнение за зехтина? Защото някак лицето или поне от време на време тялото не е ли добре да се подпомага?
Иначе аз предната вечер нямах възможност да мажа и днес сме по-добре.. Значи може би наистина е така...

# 816
Под памперса можеш да мажеш със зехтин, ако смяташ, че има нужда. Наистина сама ще забележиш по състоянието на кожата  Peace

# 817
Под памперса можеш да мажеш със зехтин, ако смяташ, че има нужда. Наистина сама ще забележиш по състоянието на кожата  Peace
Благодаря!
И още един въпрос-относно пробиотиците - от кога могат да се дават и необходимо ли е при кърмачета?

# 818
Включвам се и аз при вас.
Вече около 2 години борим неясно точно какво с малкия ми син. Още преди да навърши годинка имаше леки зачервявания и сухи участъци. Още преди това започнахме и лечение с класическа ХЛ. Чак не ми се коментира, защото резултати почти няма. Само става по-зле, особено зимата, но и през останалата част на годината.
Има зад ушите и към областта на бузите, на сгъвките на краката, на ръцете, на сгъвките на ръцете , по гърба и почти навсякъде.. Затихва и се влошава, понякога за много кратко време. Морския климат и вода му се отразиха много добре и бяха останали само няколко петна без пигментация, но това беше само за периода, докато бяхме там.
Мазала съм с какво ли не - зехтин, медицинска козметика, бадемово масло - много зле му подейства, явно има и алергия към ядки някаква. Топикрем добре му действаше, но спрях да го намирам. Сега сме на Микса - душ гела и лосион за тяло.
Но в последно време е наистина много страшно. Разчесва се и от раните, след като стане коричка изтича и някаква течност и не знам с какво да го мажа, когато е така..
Удачно ли е да приложа снимки?

# 819
  • София
 Вашият случай е за добър дерматолог - ние сме много доволни от д-р Албена Ангелова от 29 ДКЦ. Тя е много добър диагностик и най-малкото ще ви постави правилна диагноза. Отзиви за нея можеш до намериш в мрежата. Разчесването и раните водят до инфектиране и неприятни последствия, поради което трябва да се видят от лекар.

# 820
Благодаря!
И още един въпрос-относно пробиотиците - от кога могат да се дават и необходимо ли е при кърмачета?
Има пробиотици, които са подходящи и за новородени.

# 821
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

Имам си дъщеричка на почти 2 месеца, която започна да развива себореен дерматит. Започваше от косата и свършваше на веждите. Бузките й бяха пламнали. Tired Тъй като с баткото борим и до ден днешен атопичния се допитах до лекар за новите моменти в лечението. Този път пробвахме с крем ,който се казва Bioclin A-topic. С две нанасяния на крема всичко се скри.  Shocked Не очаквах, но се повлия веднага. Затова исках да споделя, ако на някои може да му е от полза.  Blush
http://www.bioclin.it/2011/10/bioclin-a-topic-crema-specifica-zone-desquamate/

# 822
Включвам се и аз при вас.
Вече около 2 години борим неясно точно какво с малкия ми син. Още преди да навърши годинка имаше леки зачервявания и сухи участъци. Още преди това започнахме и лечение с класическа ХЛ. Чак не ми се коментира, защото резултати почти няма. Само става по-зле, особено зимата, но и през останалата част на годината.
Има зад ушите и към областта на бузите, на сгъвките на краката, на ръцете, на сгъвките на ръцете , по гърба и почти навсякъде.. Затихва и се влошава, понякога за много кратко време. Морския климат и вода му се отразиха много добре и бяха останали само няколко петна без пигментация, но това беше само за периода, докато бяхме там.
Мазала съм с какво ли не - зехтин, медицинска козметика, бадемово масло - много зле му подейства, явно има и алергия към ядки някаква. Топикрем добре му действаше, но спрях да го намирам. Сега сме на Микса - душ гела и лосион за тяло.
Но в последно време е наистина много страшно. Разчесва се и от раните, след като стане коричка изтича и някаква течност и не знам с какво да го мажа, когато е така..
Удачно ли е да приложа снимки?

Същата работа и при нас  Cry Пусни снимки да видим и обривите.

Днес при нас положението не е добре  Thinking мазах с кортикостероиди, за да не и се смеят другите деца, а и то е страшно. Мъчи се детето и става раздразнителна. Подозирам, че не и понася хлора в басейна.

# 823
 the Дорис, на колко години е детенцето ти?
След малко ще пусна и снимки.

# 824
Здравейте мили мами! появявам се с нов проблем...от преди месец забелязах на китката от вътрешната страна, че ми се появяват някакви малки червени точици, без сърбеж и си изчезват до половин-един час, обаче последните три дена се увеличиха и си вземах от близкия супермаркет ( в Англия съм) Кларитин. забелязах, че стават като че ли се съм ожилила с коприва, но не ме сърби, също така като се почеша, тогава излизат и се скриват до час. днес сменях калъфките на една клиентка, понеже се занимавам с чистене, и беше топличко та се бях запретнала и 5 мин след като ги смених забелязах, че пак са се появили, но изчезнаха отново за час. сега преди да влезна в банята малко се почесах пак и пак се появиха и сега си стоят, чакам ги да се махнат. изчеох всичко в нета и съм се ошашкала. на някоя случвало ли се е подобно нещо и мога ли да се тревожа за нещо сериозно?????  Sad

Общи условия

Активация на акаунт