Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 278 967
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 305
А,"Адвантан" помага ли?На мен ми се появи себореен дерматит на единия клепач-направо ме побъркваше от сърбеж и днес ми изписаха този препарат.Мислех,че съм дърта за подобна болест Rolling Eyes...

# 1 306
Според източната медицина кожата е свързана с белия дроб. Много често деца, които са "лекувани" от АД с кортикостероиди развиват астма. Истинското лечение не е да се "изчисти" кожата с мазане, а да се открие причината.
Морето наистина помага, особено витамин Д Wink
Адвантан е кортикостероид.

# 1 307
Здравейте,някой може ли да снима как изглежда крема Coresatin, виждам в турските онлайн аптеки много кремове-педиатричен,лосион,розов,син....Ще покажа снимката на мъжът ми той да ми го вземе (аз съм на 37г но още се боря с това чудо). Какво му е съдържанието и как точно действа,някой знае ли?

# 1 308
  • София
Според източната медицина кожата е свързана с белия дроб. Много често деца, които са "лекувани" от АД с кортикостероиди развиват астма. Истинското лечение не е да се "изчисти" кожата с мазане, а да се открие причината.

Самият АД се развива съм астма. Причината е повреден ген. Ние и да се пробваме с чистене и отвътре, нищо особено не постигаме. Маалко подобрение и това е.

# 1 309
Знам, че лекарите така го обясняват. Но не съм съвсем съгласна  Peace
При дъщеря ми подобрението е трайно и астма няма, на почти 6 е вече.

# 1 310
  • София
Аз, за съжаление още не съм открила "нашия" метод. Спрях някои храни, даваме един чай, алое, но нещата са същите. Морето даде малко подобрение - раните засъхнаха, но пак са си там - на постоянните места.

# 1 311
А,"Адвантан" помага ли?На мен ми се появи себореен дерматит на единия клепач-направо ме побъркваше от сърбеж и днес ми изписаха този препарат.Мислех,че съм дърта за подобна болест Rolling Eyes...
Advantan, помага но е кортикостероид и не бих го препоръчала за кожата на лицето. Ползвала съм го по тялото и на ръцете, кожата се променя като пигментация, изтънява, при мен се засили окосмяването на мазаните участъци. След  няколко години пигментацията се оправи, но косъмчетата останаха. Така, че си преценете за лицето.
Free Agent, бях ти писала за кокосово + чаено масло, пробвахте ли?

# 1 312
  • София
Отдавна, още зимата. Още го ползвам понякога.

# 1 313
Здравейте, бях писала по-рано за една немска терапия, която започнахме да прилагаме във връзка с алергиите и дерматита на Макс - имаше известно подобрение, но не напълно, и след една много силна лечебна криза след нея вече сме на хомеопатично лечение, от около месец и половина, и аз, и Макс при др Хаджиев във Велико Търново.
Избягваме все още глутенови храни и продукти от краве мляко - чела съм, че дори да няма определена алергия към тях, е добре да се разтоваря организмът. Макс все още се обрива от някои продукти с глутен, както и млечни продукти - намерихме си решение за млечните с домашно кисело козе мляко и био овчи кашкавал от магазина.

Мога да препоръчам следните изпитани от нас и ползвани постоянно естествени средства за облекчаване на сърбежа и по-бързо заздравяване на кожата ( за студените месеци - гащеризони, ограничаващи достъпа на детските нокти до кожата):

1. Чай от куркума - противовъзпалително средство с много широк спектър ( консултурайте се за съвсем малки деца, по принцип в Азия с куркума се готвят много ястия и децата от съвсем малки я приемат, но на нас не ние в гените) - приготвя се като се кипне една чаена лъжичка куркума в около 150мл вода, заедно с щипка черен пипер за увеличаване на биоусвоимостта, няколко минути ври, после оставям малко да покисне; след като изстине, я прецеждам през хартиен филтър за чай или кафе (може тензух) и добавям течността почти във всичко, което яде и пие Макс, през целия ден. Добре е да има мазнини в храната/напитката, за да се удължи действието на куркумата. Ползвам био куркума от Зоя.бг. Наскоро четох в един блог, че се ползва и за по-леко понасяне ухапванията от насекоми (приема се вътрешно)

2. Домашно приготвен мехлем за цялото тяло, мажа Макс от глава до пети два пъти на ден.
Правя го на база на кокосово или кайсиево масло или ший (смес от тези трите или някое от тях са в най-голямо количество), с добавено шипково, масло от таману (силно регенериращо - от Зоя.бг), прополис (капки клеева тинктура) - за дезинфекция на раните, пчелен восък. Към тези добавям етерични масла от лавандула, тамян и чаено масло. Всички съставки е добре да се тестват за поносимост - етеричните масла трябва да са разредени за теста върху кожата.

3. Шуслерови соли - за реакция при ухапвания от насекоми ползвам заедно 2,3 и 8, приемани директно под езика една след друга, веднага след ухапването (Макс харесва да ги смуче). Нощем при разбуждане от сърбеж - 6 и 10, пак така - първо 6, и след като я изсмуче - 10-ката.

4. Овесено "мляко" към банята/ овесен шампоан - в тензухена торбичка слагам шепа овесени ядки, слагам я в коритото и Макс си играе, изцеждайки "шампоана" върху себе си - не ползваме никакви химически препарати за тялото му, никакъв, дори и най-чист и био сапун дори.
Ползвам био овесени ядки (от ДМ или някой супермаркет) - в момента Макс реагира алергично основно на химически средства, пестициди и консерванти.
Надявам се тези средства да помогнат на някое детенце.

4. От няколко дена започнах да прилагам ТЕС (техника за емоционална свобода/ EFT) върху себе си и сурогатно за Макс - има ефект, най-вече върху моето емоционално състояние, което хич не е маловажно, Макс реагира по принцип силно на моите душевни вълнения. Ползвам ето тези линкове:
http://emotionalbuzz.com/articles/article056RA/index.html
http://www.thetappingsolution.com/blog/surrogate/

Хубави и спокойни летни дни и нощи ви пожелавам!

# 1 314

4. От няколко дена започнах да прилагам ТЕС (техника за емоционална свобода/ EFT) върху себе си и сурогатно за Макс - има ефект, най-вече върху моето емоционално състояние, което хич не е маловажно, Макс реагира по принцип силно на моите душевни вълнения.

За мен също това е ключовият момент в лечението - не точно ТЕС, а емоционалното състояние на майката  Peace
Успех на всички  Hug

# 1 315
Advantan, помага но е кортикостероид и не бих го препоръчала за кожата на лицето. Ползвала съм го по тялото и на ръцете, кожата се променя като пигментация, изтънява, при мен се засили окосмяването на мазаните участъци. След  няколко години пигментацията се оправи, но косъмчетата останаха. Така, че си преценете за лицето.
Free Agent, бях ти писала за кокосово + чаено масло, пробвахте ли?
Благодаря за информацията bouquetНяма да го купувам тогава-и без това кожата ми е адски суха и направо се къса,като я почеша.Казаха ми,че е сух себореен дерматит.Ще търся и второ лекарско мнение.

# 1 316
  • София
А какво ви е мнението за имуностимулаторите при атопичен дерматит? Примерно прополис и алое.
Помагат или пречат?

Че аз нещо започвам да се убеждавам, че не са добре за нашия случай.

# 1 317
След дълго лутене с моите кожни проблеми стигнах до извод, че диетата е много важна.Аз вече не консумирам месо и пържено.

# 1 318
При нас водораслите имаха вълшебен ефект, въпреки че не са точно имуностимулатори. При някои деца алоето действа добре. Прополис само при нужда съм давала  Peace
Диетата също е от значение, но повече от всичко - добрите пробиотици.
Докато не пробвате, няма как да разберете кое е най-подходящо точно за вашето дете.

# 1 319
  • София
Пробвам, пробвам и виждам, че нещо не е добре.
Диета пазим.

Общи условия

Активация на акаунт