Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 278 939
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 320
А вие как сте? Сериозно питам  Peace

# 1 321
  • София
А вие как сте? Сериозно питам  Peace

Аз лично или детето?

# 1 322
Ти лично.

# 1 323
  • София
Абе уж съм добре, ама нещо нервите ми не са съвсем наред. Малко депресия, малко викам, ей такива неща. И колит, и мигрена. Нищо работа. Mr. Green

# 1 324
Обърни внимание на себе си. Погрижи се за себе си, лекувай се и ще видиш как детето ще се оправи. Напълно сериозна съм. Минах през това  Peace

# 1 325
Здравейте, имам кожен проблем, който се прояви лято 2015. Всичко започна с появяването на сърбеж, който прерасна в обрив и зачервяване. Няколко дни по-късно се появи сълзене от кожата, което доведе до рани. Кожата на ръката ми се изсуши и започна да кърви и падат люспи.  След консултация с некадърен лекар ми изписаха мехлем, който успя да влоши положението. След като посетих 2-ри некадърен лекар положението стана нетърпимо. В крайна сметка успях да намеря, уж, адекватен дерматолог, който ми изписа лекарства+мехлем+медицинска козметика и положението се оправи. Единственото хубаво в цялата ситуация е, че не е заразно за други хора, но се разпространява на моята собствена кожа. От един пръст, вече имам на цели 3 на дясната ръка и на показалеца на лявата. Забранено ми е да пипам горещи или студени неща. Шампоан и всякакви препарати, дори сапун, ми дразнят. Когато се изостри състоянието-дори водата ми дразни. Буквално не мога да свърша за 5 ст. работа, което е отвратително.  Работя като сервитьор и барман и като цяло, мислех, че работата с препарати ми е докарала това нещо на ръката, но вече не мисля така. Причината е, че тази година, отново се прояви кожният проблем, който в момента ми е*ава м*айката. Отново ходих при адекватният, уж, дерматолог и ми изписа съвсем различно лечение, което беше успешно за около 2-3 седмици. Сутринта се събудих с ужасяващ сърбеж, сълзене и болки, които не се търпят. Обмислях да използвам миналогодишното лекарство (Бетноват-Ц 0,1 %/3 % крем), но реших да проверя първо в интернет, ей така информативно и се оказа, че този крем е на КС основа, а аз не бях уведомена за това. Разбира се грешката е моя, защото, явно, не съм се интересувала достатъчно. Сега се чудя какво да правя. Хем искам да отида пак на кожен, хем вече, мисля че, няма смисъл. До преди 4 седмици използвах Елоком, който е КС и помогна, но за кратко. Беше ми предписан заедно с Cicaplast Baume B5, който въобще не ми помогна...  В момента съм ограничила всички, уж, дразнители, но влошеното ми състояние е факт. Успях на сменя сферата в която работех, но проблемът е на лице и не е приятно. Не знам вече дали да вярвам на лекари.
Обръщам се към вас-главно за съвет относно лекар, лечение или...чудо. Sad

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 13:19 от Moon Light

# 1 326
  • Пловдив
За жалост и аз не съм открила досега читав дерматолог. Обаче за тежко състояние, определено ще трябва КС, а после за поддържащо лечение нещо без. Посетете и алерголог, наблюдавайте се, пробвайте бабешки мазила/ мас и невен да речем/, пък ако трябва и изследвания да се назначат, но идея нямам какви

# 1 327
Moon Light,

Каква козметика ползваш да си миеш ръцете?
Ползваш ли кремове, които създават т/нар. "медицинска ръкавица"?
Не  са ти виновни дерматолозите - очакваш, че отиваш дават ти кремче чудо и ти минава, а кожните проблеми често са комбинация от здравословни проблеми дълбоко в тялото, прием на гадости, неправилно хранене, ползване на агресивна химия, обремененост, стрес и т.н.
Ползването на КС не е чак толкова страшно или опасно.

# 1 328
  • София
Започна есента и пак се върнаха проблените.
Искам да похваля едно кремче на Хималая. http://2.bp.blogspot.com/-JKxwBj8pL_U/U3qDRwLv1xI/AAAAAAAAAM8/Rp … 1600/IMG_3025.JPG

А може ли някой да направи нова тема?

# 1 329
Започна есента и пак се върнаха проблените.
Искам да похваля едно кремче на Хималая. http://2.bp.blogspot.com/-JKxwBj8pL_U/U3qDRwLv1xI/AAAAAAAAAM8/Rp … 1600/IMG_3025.JPG

А може ли някой да направи нова тема?

За какво го ползваш?

# 1 330
  • София
Мажа на проблемните места - където има точици.
Съдържа Алое и други билки.

Тази есен нещата са много по-леки, след като ходихме 2 пъти на море.
След Нова Година, живот и здраве, и да се закрепим с финансите, може да отидем и на СПА.

# 1 331
Здравейте,

От скоро съм мама. Имам си малка красива принцеса. Храня с кърма + дохранване с АМ.

Но около месец след раждането започнаха да й излизат пъпчици. Не бяха много и изглеждаха непритеснително, предположих, че са бебешко акне. В последствие започнаха да стават агресивни, да се сливат в груби червени петна, да сърбят и да не оставят бебето на мира.

Педиатърката ни предписа Eucerin Omega 12 AtopiControl още преди пъпчиците, защото кожата на малката била суха. Когато споменахме за пъпките, каза да продължаваме да мажем от същото и ако няма ефект - ще предпише кортикостероид крем, но не е препоръчително да сте стига до там.

Не забелязвах незабавен ефект и реших, че ще спра кърмата за ден, за да видя дали не е алергия към храна. След 36 часа без кърма, личицето се поизчисти. Реших да започна диета и сега вкарвам определни групи храни на седмици. Педиатърката каза, че е рано за кръвен тест, който да потвърди. Каза още, че според нея е атопичен дерматит.

Моля, споделете какво мислите. Трябва ли да продължавам с Юсерина (понякога пак излизат пъпчици и я карат на лудост) или да се срещна с дерматилог. Какво е лечението. Малката е само на 6 седмици, не искам да я мажа със силни кремове...

Има ли шанс да е нещо друго, а не този атопичен дерматит Sad

БЛАГОДАРЯ ВИ

Снимки:
http://prikachi.com/images/768/9020768d.jpg
http://prikachi.com/images/769/9020769N.jpg

# 1 332
  • София
За съжаление, храната ще има да ти прави проблеми и не се знае какви.
Аз миналата и по-миналата година се бях побъркала от какво стават проблемите и от какво - не.

Все пак, не е толкова лошо да вземете кортикостероиден крем и да намажете един път - поне да се успокоят нещата.

Аз да докладвам - бяхме на Сапарева баня, уж водата я препоръчват точно за дерматит, но сякаш се влошиха нещата и се отвори една раничка на лакътя. Слава Богу, тази зима няма други рани.
Оня ден ме помоли за яйца, направих му, малко се изприщи, но се понася.
Мажем се с един лосион на Палмърс с какаово масло - интересното е, че му се отразява добре, много добре хидратира.

# 1 333
Здравейте BubaLazi,

обрива Ви е изключително характерен за алергия към белтъка на кравето мляко при бебенца. Минете на диета, в която приемайте малко млечни продукти, ако е възможно да са кози /намалено им е съдържанието на лактоза/, спрете цитусите, телешкото месо и яйца хапвате след кърмене, за да не се усвояват бързо в кърмата. Опитайте да минете 100% на кърма  Peace
Трябва с педиатъра да обсъдите преминаване към АМ подходящо за алергия към белтъка на кравето мляко.
Аз бих завела детето на дерматолог, състоянието на кожата вече не е в компетенцията на педиатър.

Възможно е при АКБ да има шупнали изпражнения и кървави жилки в акото. Не се шокирайте ако се появят.

# 1 334
  • Пловдив
Здравейте BubaLazi,

обрива Ви е изключително характерен за алергия към белтъка на кравето мляко при бебенца. Минете на диета, в която приемайте малко млечни продукти, ако е възможно да са кози /намалено им е съдържанието на лактоза/, спрете цитусите, телешкото месо и яйца хапвате след кърмене, за да не се усвояват бързо в кърмата. Опитайте да минете 100% на кърма  Peace
Трябва с педиатъра да обсъдите преминаване към АМ подходящо за алергия към белтъка на кравето мляко.
Аз бих завела детето на дерматолог, състоянието на кожата вече не е в компетенцията на педиатър.

Възможно е при АКБ да има шупнали изпражнения и кървави жилки в акото. Не се шокирайте ако се появят.
И аз така мисля. Смяна на АМ, даже ако може без него. Аз кърмих голямото 1г3месеца, като почти година не консумирах никакви млечни. Диетата имаше ефект!

Общи условия

Активация на акаунт