Отговори
# 675
Марина, и ние може би ще сме със столчето на бертони мамбо. Още не сме го купили, но ми хареса и на живо Simple Smile А за случката със зелевото листо - много се смях. И аз съм изпадала в подобни ситуации.

Браво на майките, които успяват да премахнат нощно хранене! Ние за жалост ги увеличаваме Sad Надявам се до 7-8 месец сам да се откаже от тях. А дотогава дано поне ги намали до 1 максимум 2 ставания, че вече съм като зомби. Отивам да почина, докато и бебко спи.

Болните бебчета бързо да се възстановяват!  Hug

# 676
Наскоро обяснявах на една позната с новородено, как сме премахнали нощните хранения и на двете деца, та сега ще го копирам и тук, че гледам се интересувате. Но може би е добре, да се прави така от самото раждане и не знам дали при 5 месечно бебе ще се получи:
Аз си измислих тактика за отказване на нощното хранене още с Ади и при нея се получи като за две седмици след раждането избутахме нощното хранене. При Миро стана за 1 месец. Гледам последното хранене да е точно преди аз да си легна (аз обикновено към 24ч лягам). И така бебето заспива и изкарва до към 3-4 часа. После следващото хранене е сутринта. И така постепенно бебето започва да издържа все повече нощем и избутва нощното хранене към 4.30, 5, 5.30, 6....и така докато започне да спи от 00.30ч до сутринта. Когато това стане започвам да изтеглям последното вечерно хранене да не е в полунощ а към 23.30, 23, 22.30 и така. За сега с Миро съм стигнала до хранене към 23ч вечер и следващото е сутринта към 8-8.30. Ако усетя, че се пробужда през ноща, му давам залъгалката да лапне и пак заспива. Не давам вода, за да не се научи да пие вода всяка нощ. Разбира се, винаги може да се случи и изключение и да се наложи да се накърмим, няма да оставим детето ако се разреве от глад, но това почти не се е случвало при нас. И при двамата имах успех, но аз имам и късмета и двамата да не са имали колики и никога не са ревали, освен ако не са гладни Simple Smile.

# 677
А у нас каката е болна от Варицела Sad. Да видим сега дали кърмата с антитела срещу варицелата ще спаси Миро или и той ще ми се разболее.

# 678
На нас не са ни правили изследване на кръвта-вие ли си поискахте или се прави на определен етап? Пепе, сега забелязах, че сме адаши Laughing
Маринка, сподели за жълтъка после,  на нас пък ни подариха столче-Jolly на Бертони, но не знам какви опции има, още е  в кашона, а ние ядем в столчето за кола.

На всички бебчета ще ви пускат кръв и урина на 6 месеца. Ние сменихме педиатърката и тя реши да пуска за да види състоянието на детето. А и Ивелин няма бита ваксина... сега ще ги почваме.
 преди малко му варих картоф с морков , от цялата смес сложих жълтъка в 1 пръст от пюрето , защото бях сигурна , че няма да яде всичко и така и стана. Изяде 1 пръст. За 1ви път яде домашно пюре , яде адски малко или защото е домашно... или заради жълтъка вътре.  newsm78 ще се разбере по нататък

П.П  ужас е това приготвяне на пюре според мен- сума ти време се занимавах , изцапах 100 неща. Мога ли поне останалия чист картоф + морков да ги съхраня до утре в хладилник ( на пюре са    ) ??????

# 679
  • София
Можеш. Защо нямате ваксини до сега?

# 680
Ами старата педиатърка беше за убиване ... то ок че няма ваксини ама чак пък нито една да нямаме.. после малкия беше и с бронхит. Сега новата затова пусна изследвания да знае че е напълно здрав и да ги почваме.

# 681
  • Ямбол
Марина, и аз мисля, че можеш да го оставиш в хладилника до утре.
Ние сега се връщаме от консултация и девойката ми е 8150 гр. и 69 см., държа се много спокойно, добре, че нямаше ваксини този път и не плака. Лекарката каза да продължаваме в същия дух и да се кърмим, да не бързаме с въвеждането на зеленчукови пюрета и каши. Така че още месец ще сме на плодови, от които досега съм въвела само ябълка. Ама и Маги с триста зора изяжда по 5-6 лъжички. Давам и го между храненията, защото и педиатърката ми каза, че плодовите не заместват хранене.
Tyriseta , дано малчо се опази от варицелата  Praynig !!!
Голяма картинка бяхме обаче ние двете, девойката ми вече не се събира в кошчето за колата и я носих в летния слинг до поликлиниката, добре че поне кротуваше.
И се чуди /може да ви се стори малко тъпо, нооо/ бебешките паспорти за колко време важат - за пет години като всички останали паспорти ли??? Защото те за пет години тия наши бебета мнооого ще се променят и ще пораснат и май няма да си приличат много със снимките  Embarassed  Embarassed

# 682
MaPuHa88,за жълтъка-аз със сина ми процедирах така,понеже много обичаше плодовите пюрета ги смесвах с жълтък и така  се изяждаше.Иначе в зеленчуковите го  усещаше и не искаше да яде.

# 683
Ивет яде жълтък без проблем, аз го смесвам със зеленчуковите пюрета, ама тя не е злояда, всичко си хапва засега.
Иначе и ние се присъединихме към кърменето през нощта.От както се е родила само 1 месец (мисля, че към 3-ти) се будеше през нощта да яде, иначе си спеше по цяла нощ. От 1 седмица обаче заспива вечер към 21 часа, после се буди към 3, после към 6 и окончателно става към 8.
Искам да ви попитам вие по колко хранения имате на ден? Защото ние още се храним през 3 часа, и ако не броя това новото през нощта, сме на 6 хранения, само обедното заместваме с пюре, другото ни е кърма. Та се чудя дали е време да разреждаме храненията, или ни е рано още? newsm78

# 684
Как се разреждат хранения, искам и аз да знам Simple Smile Софи се храни като новородено. Понякога сама пропуска 1-2 хранения, друг път яде през 2-3 часа. Не мога да й давам по-голямо количество, защото просто не иска, плюе и стиска устата. А мои познати с бебета на същата възраст казват, че ядат по 5 пъти техните и през нощта никакво хранене. Е, как да стане това?

Една мама ме посъветва вечер да слагам мъничко оризова каша към млякото, за да я засища повече и да не се буди през нощта. Снощи така и направих и яде в 22 ч., после в 5.40, но не знам дали е редно така да правя.

# 685
Либи, на нас за паспорта ни искаха и паспортна снимка или обикновена - 9/13?!?! Било за районния полицай, като идвал на адрес, да носи снимката, за разпознаване. Е, нали го снимат там...ама не та не, накрая занесохме, въпреки че се срещахме с полицая и той каза, че няма да идва на адреса (това е във Варна, а ние не живеем там). Голям купон беше кагато мацката от гишето ми връща заявлението - моля, попълнете ръст и тегло  #Crazy  hahaha  Joy Имайки предвид, че паспорта важи 5 години....просто без коментар! А снимането на бебето...имам чувството, че от някъде ще изскочи онзи дългия с къдравата коса и ще каже...вие сте жертви на сладко отмъщение  hahaha
bisera75, и аз първо промивам и дърпам сополки, но пък педито ми каза да слагам 3 пъти...така и правя, де!
AndyB, благодаря за обяснението! Дано и на нас помогне  Praynig
Аз, обаче, имам чувството, че това негово неразположение е в следствие на зъбки  newsm78 Вече доста му прозира през венчето единия, но пък не е надуто...да видим  Thinking
За лайката (Цони, ткс за съвета), да, алерген е, но нали си има чайчета на Хип с лайка и са за на 4 м?! Аз съм давала на Борко и нямаме проблем.
Жени, и аз давам на Борко Тобрекс, но му капя в очето, че пак почна да сълзи. Педито се съмнява, че това поражда сополите, ама знам ли. Я кажи къде ходихте на ски, че и ние сме на нисък старт, но нещо ми се струва, че няма достатъчно сняг още. Успех с махането на нощното! Ние успяхме да махнем едното. Сега като оздравее махаме и другото  Wink
Маринка, споко, можеш да го оставиш в хладилника, аз така правех. Просто утре, преди да го дадеш на Ивчо, го пробвай  Naughty

# 686
Вили,
според докторите в Токуда, неразположенията по време на растеж на зъбите се дължат на отслабената имунна система, а не че зъбите предизвикват неразположения/вдигане на т и т.н/.

# 687
Ох, гледам обсъждате премахване на нощното хранене.Моята буба сама след първия месец беше махнала едното, без да се налага да правя каквото и да било.Обаче нали имаме проблеми с теглото, а Ам се плюе, настава истерия като го дам-дали с шише, с лъжичка или чаша все тая.Та сега от два дни ядем по 10тина пъти дневно, какво ти нощно-нощните са 3 Laughing Ама се надявам да се регулира лактацията и да си върнем някакъв режим, пък ако не-ще си ядем на по два часа и нещо  и ще му мисля по-нататък.

# 688
  • София
и аз не мога да си представя как насила ще й разредя храненията - като е гладна, нищо друго не признава. А нощем съм толкова гроги, че изобщо не бих могла да я лъжа през час с водичка. Тя от самото начало пропуска едното нощно хранене сама, ама второто не. А отскоро взе да си връща и това в 1, дано да е период и да приключи. Надявам се като я захраня и изместя няколко яденета нощного хранене да отпадне ог само себе си.
Маринка, може да го съхраняваш в хладилник 1 ден. Моята  кукла пък домашни пюрета по обича. Дадох веднъж Хип, яде само 5-6 лъжички. А като й направя аз вече си яде почти цяла порция

# 689
Tyriseta, много добре ми звучи съвета на твоята приятелка!! мисля да го пробвам още тази вечер и после ще кажа какво е положението!

при нас проблемът е, че антония заспива към 21:30-22:00 и после следващото будене е към 2:00-3:00.. т.е. тя сама пропуска хранене, но не това в 3:00,а това в 00:00..аз също лягам късно и ще пробвам тази нощ да я взема и да я накърмя преди да заспи за да видим докога ще изкара! всъщност при нея винаги е различно - някои нощи си спинка по цяла нощ до 8:00, понякога се буди чак в 4:00, но после спи до 9:30.. странна работа!

не знам мога ли да се надявам, че сама ще си махне нощното хранене.. без аз да правя нищо..  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт