Отговори
# 375

red_shoe, и антония е с някакви симптоми на АД.. дадох й първо тиква - 7 дни, после тиква с картоф - 4 дни, после само картоф още 3, всичко беше наред и днес давам картоф с морков... така мисля още 2-3 дни и после само морков и... т.н. не че някой ме е посъветвал така, сама си измислих тази схема, но ми се струва плавна и щадяща за коремчето!
Simple Smile

моето бебе е много лакомо - пюретата й харесват и мисля, че много бързо ще заменим хранене.. направо не очаквах, че така ще се получи.. като й давам пюренце и после се мръщи като й предлагам гърдата, не е фенка на кърменето много...
 newsm78

# 376
Тъкмо мислех, че поне за няколко дни съм се отървала от тиквата, че нали май го боли коремчето от нея и сега ме хвърлихте в размисли  Whistling

# 377
  • София
Лина като го боли коремчето спри веднага тиквата. Никъде не пише че трябва задължително да продължаваш да смесваш всичко с тиква. Освен това ти като даваш нов зеленчук не чакаш ли няколко дни без да даваш нищо за да видиш дали няма реакция? Аз така разбрах че се прави, ама може и да не съм разбрала. Аз дадох тиква, после чаках 4 дена без да давам нищо, след това дадох тиква и картоф - пак чаках 4 дена през които не давах картоф а само тиква за да видя дали картофа действа зле и така нататък. Сега вече като вкарвам нов зеленчук не чакам, давам и на следващия ден. Но ние нямаме склонност към алергии.

# 378
Tиквата е първото нещо, което му дадох.
Може би няколко дни ще изчакам и няма да давам нищо.

# 379
adelina_bg , цели 4 дни? защо реши така? аз мислех, че алергиите се проявяват до 72 часа..

# 380
adelina_bg , цели 4 дни? защо реши така? аз мислех, че алергиите се проявяват до 72 часа..
Жени, нали знаеш - "Страх лозе пази". Аз също навремето,когато захранвах чаках по една седмица. И за да е по-лесно помненето си бях решила така- всеки понеделнил - нова храна.

Лина, наистина спри я тиквата. Опитай с друг зеленчук, по неутрален - може би морков. Или опитай с оризова каша, ако държиш на захранването сега. Да привикне стомаха към храна и след това към оризовата каша добавяй малко зеленчук.

Аз се видях в приключения - реших да си сменя мейла в профила, но ме деактивираха и аз в бързината натиснах друг бутон и нито мога да се върна, нито напред да продължа...за малко трябваше да се регистрирам отново. AndyB,затова не си могла да ми изпратиш ЛС. Благодаря ти за отговора  bouquet

# 381
  • София
Ади, по тази схема ще се захранвате до ...Пюренцата се дават или сутрин или на обяд, за да има време за реакция, ако има алергия. Менюто на другия ден е същото та ако се забави алергичната реакция, както е писала  Джени, да не се чудиш от какво е било. Това с почивките за пръв път чувам. Лично аз много обичам тиква обаче ми се отразява зле, получавам киселини, затова не ме учудва, че мъниците реагират така.  Защо не започнете с нещо по неутрално, аз започнах по "старата" схема на захранване и не съжалявам. Първо са ябълките и крушите т.е. плодово пюре-след това не ми отказа и зеленчуковите. Друго, което ми прави впечатление е че се хвърляте на запичащи пюрета.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 23:25 от shanika

# 382
  • София
Момичета, малко променям темата, но една майка има нужда от помощ. Детето й е с диагноза детска церебрална парализа, със запазен интелект. Майката е намерила лечение в Израел и се нуждае от пари, сумата изобщо не е голяма и непосилна, ако повече хора помогнат. Но за сега не се отзовават много хора, въпреки че групата й във Facebook има почти 15 000 човека и жената се е обезверила, че няма да може да събере пари.  Може да изпратите смс или да дарите парички с pay pal. Знам, че много деца имат нужда от помощ, но просто не можах да устоя на прекрасната усмивка на това слънчево момиченце. Майката се нуждае и от гласност за иторията й, тъй като държавата не иска да й помогне, та ако може и по този начин да помогнете майката ще е много признателна. Сайтът е http://www.help-amelia.info/, групата във Facebook  - http://www.facebook.com/#!/pages/da-pomognem-na-Amelia/143461862337636?v=info
Благодаря!

# 383
  • София
Момичета аз мисля и съм чела и учила ,че при включването на нова храна са достатъчни 12 часа за реакция от бърз тип,24-48 часа реакция от бавен тип.Затова си мисля,че не е нужно да живеете в стрес и по цяла седмица да чакате реакция и другото нещо е ,че трябва да се дават няколко лъж.поне/5-6/,защото 1 лъж.е твърде малко,за да го отчете организма.Това което даваме не са силни алергени като ягодите например.Аз Йоан го захраних вече и с месо,днес му дадох първите 5 лъж.пуешко със картоф и сладка царевица на ХИП,странно му беше ,но го хапна.Ние ядем на обед само зеленчуково пюре,а следобед половин доза каша с 2/3 плодово пюре.Малчо ака по 2-3 пъти и се чувства добре,много е спокоен/спиме до 12 часа всеки ден  Laughing/.Когато давам запичащ зеленчук,следобед давам разхлабващ плод и така изцяло регулирам изхождането му.Сокове не давам.Но всеки си знае все пак...Гледах предаването на Гала през интернет тази вечер ,за аутизма и много се разстроих,но в същото време се възхитих от борбеноста и силата на родителите.Много зачести това заболяване и е доста трудно за лечение.Исках да ви питам,но се отплеснах нещо,вашите съкровища сънуват ли и по-точно плачат ли,смеят ли се насън?Снощи малчо ми изкара акълите,нещо сънуваше и изведнъж така силно се разплака,че и аз и мъж ми подскочихме в леглото.Едвам го успокоих,а после заспа и се смееше на сън.

# 384
Здравейте мами, да се включа и аз по обсъжданите напоследък теми
за диалектите - тук има доста от северозападния ни чуден говор  Crazy http://severozapad.org/
за захранването и тиквата - дадох й тиква преди 2-3 седмици и цяла нощ спа неспокойно и приплакваше насън, мъчеха я колики милата и спрях. Сега пак я почнах и за сега няма проблем, явно трябва да мине малко време. Не захранвам по схема и не гледам грамчетата. Яде колкото й се яде, не я насилвам. Има дни, в които си изяжда по цяло бурканче, друг път само половината, АМ й давам само вечер и то не винаги. През деня кърмя на поискване, на обяд заместихме хранене, но ако хапне по-малко пюре, предлагам гърда ако иска,ако не - значи й е стигнало. Продължаваме обаче с нощното хранене, но тъй като и двете спим докато го прави не помня колко пъти се е будила, нито час гледам  Crazy
От вчера започнахме мръвките  Crazy започнах с пуешко с морков и картоф на Ганчев, вчера й хареса, днес не чак толкова, но котарака го дояде, не отиде зян  hahaha
Докато гледах съдържанието на месните пюрета в магазина, попаднах на такива със съдържание "пилешко/или друго/ месо на прах", та се чудя колко ли изкуствени гадости има вътре и защо е на прах, но не помня марката, мисля че бяха Овко, но може и да греша  newsm78
За утре ни чака зайче на Гербер или Хип, да видим на кого от двамата ще му хареса повече - на бебето или на котето  Crazy
hrisinda сънува разбира се, понякога подскача, скимти, друг път се смее, щура работа  Peace

# 385
Золка дестилираната вода е вредна да се пие от хора, ако имаш предвид преварена вода - да с такава се прави, ако имаш предвид дестилирана вода - в никакъв случай (то и на нея си пише изрично че не става за пиене)

Пащърнака на Сънвал е много хубав и не е гъст, Алекс много го обича - има го чист и в комбинация с броколи.

Мерси, и аз си мислех, че не трябва, поради простата причина, че не съм чувала никой да го прави, но понеже вкъщи водата е отвратителна се зачудих.Няма да ползвам, щом е така.А изворната на Девин става ли за приготвяне на АМ, някой пробвал ли е?

# 386
  • Miami
Привет, мацки  Hug

Zolka, аз когато има нужда приготвям АМ с изворна на Девин.

Бебчетата май сънуват от новородени още. Никол и тя се е събуждала с рев, както и се усмихва на сън или пък потреперва.

Момичета, каква беше групата ни във фейсбук, да се присъединя, ако може?

# 387
Добро утро,
Да ви питам : Днес ще давам за първи път картоф, а като hrisinda давах до сега преди обяд зеленчуково , а следобед плодово. Та трябва ли сега да спра плодовото като ще въвеждам нова храна?
Аз използвам или изворна на девин или едни детски води /на девин и банкя /.
Сънуваме от как сме се родили - и се смеем и плачем насън - за малките им мозъчета явно емоциите идват в повече и така се освобождават от тях.

# 388
floral dream, няма нужда да спираш плодовото...щом си го хапва, ако има някаква реакция, ще е ясно, че е от новата храна. Peace

# 389
Ох, имахме кошмарна нощ. София се запече от оризовата каша (предполагам), въпреки че когато беше само на каша първите дни акаше всеки ден, а след това давах пюре от круша. Но и с крушата пак се запече, та вчера цял ден беше нервна, два пъти започва да ака по съвсем мъничко и спира. До 24 ч беше такъв рев... после заспа и от храненето в 4 като се започна едно мятане в леглото.. направо чудо.
Снощи като видях, че се е запекла дадох пюре от сливи. Сега се чудя днес да продължа ли с тях? Дали от запека така се мяташе това дете или от сливите?  newsm78
Току що се изака, но все пак....

Общи условия

Активация на акаунт