Отговори
# 360
Аз да се отчета след днешната консултация-за 20 дни сме порастнали 390грама.Та...след сума ти чай, който изпих , след хомеопатичните от днес сме на смесено хранене.По 30 грама ни каза-бебка учудващо добре прие Ам в 18часа.Цели 20тина грама изпи.
Та по случай случая и че съм куца и боса в приготвянето на Ам-Хриси досега беше изключително кърмено бебе имам въпрос.Мога ли да ползвам дEстилирана вода за приготвянето на млякото? Ако да, преварява ли се и колко минути?
Иначе засега се отказах от захранването, ще чакам 6тия месец края и тогава пюрета.
Много ми е мъчно, че се налага да дохранвам, бях с нагласата ,че няма да се налага.

Либи
, и аз съм се чудила.Хриси на име не реагира, но пък се върти при отваряне на вратата.Обаче дали и говоря на глас или просто оформям звуците с устни си реагира по един и същи начин.Но си мисля, че е нужна и визуално да се помогне на гласа ,за да реагира бебчето.Поне аз така си го обяснявам.Предполагам като поотраснат ще започнат и само на глас да реагират.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 20:11 от Zolka

# 361
Zolka, аз мисля, че 390 гр. за 20 дни не е малко. Това са почти 600 гр. за месеца  Rolling Eyes

# 362
  • София
Нали с увеличение на възраста намалят грамажите за наддаване. Не е ли по-добре да погледнеш таблицата за наддаване,която скоро постнаха. струва ми се ,че се презастрахова педито.

# 363
  • София
Золка, а защо мислиш да отлагаш захранването? Бебета, които наддават малко могат да започнат по схема с каши.

# 364
Ами, гледам таблиците, но педиатърката настоява, че трябва да качим 550-750 грама.А беба изяжда по около 90-100грама кърма,ака по веднъж дневно,ако изобщо ака.Обиколката на главичката е 42,дължина-62см- които данни по спомен май не са мръднали от миналия месец.Страх ме е да не си държа детето гладно от мераци да кърмя.Писала съм тук в темите 4-5 пъти до консултанти.Честно си признавам, уморих се да се притеснявам при толкова различни мнения, да тегля всекидневно колко изяжда,колко наддава и да се шашкам.Ще давам АМ, да видим дали ще изпива нещо или не.
А за захранването-мислех да запознавам само с вкусове, без да  замествам хранене засега, но като споделих с педиатърката ми каза, че е по-добре да захранвам, когато реша да замествам хранене и затова го отлагам.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 20:12 от Zolka

# 365
А за захранването-мислех да запознавам само с вкусове, без да  замествам хранене засега, но като споделих с педиатърката ми каза, че е по-добре да захранвам, когато реша да замествам хранене и затова го отлагам.
Странно нашата докторка каза точно обратното да си давам да опитва след кърмене, но да не замествам цяло ядене  newsm78
Днес му дадох 70гр пюренце от пащърнак и моркови след кърмене - ами той отново започна да мрънка като свърши.  По колко давате вие, когато не замествате цяло ядене?
Усещам пак , че ми намаля рязко кърмата - отдавам го на цикъла ми. При всеки месечен цикъл ли ще намалява кърма?

# 366
  floral dream, аз следобедното му хранене не съм го заместила напълно и му давам 80гр. пюре и 80 мл.кърма.
  При мене всеки месец намаля кърмата 2-3 дена преди да ми дойде и 1-2 дена от цикъла ми и после всичко се нормализира.

# 367
Малко се поизгубих , но имам да уча мноого Wink

Ред Шу- от тиквата Ивето имаше страаашни колики.. може и при вас това да е.Давам му Инфакол.  Аз не му замествам хранене засега, а и нз как ще стане - като изяде определено количество- по 1 пръст в чашата ( нз колко грама е това) и отказва да яде повече каквото и да е пюрето.. Иначе си изяжда това количество с охота Simple Smile
На Хип картофа и пащърнака са като гъсто лепило..!! ужас направо- смесвам с кърма , че то е адски гъсто за бебчо.
Ако знаете др марка пюренца с пащърнак, моля споделете  Hug

# 368
  • София
Золка дестилираната вода е вредна да се пие от хора, ако имаш предвид преварена вода - да с такава се прави, ако имаш предвид дестилирана вода - в никакъв случай (то и на нея си пише изрично че не става за пиене)

Пащърнака на Сънвал е много хубав и не е гъст, Алекс много го обича - има го чист и в комбинация с броколи.

# 369
Здравейте и от нас!
вчера бяхме с хрема и то доста силна, но днес онамаля. Обедното хранене го заместихме изцяло с зеленчуково пюре.............. и мама започна диета. Точковата диета - не знма какъв ще е резултата, но ми понася много добре, ще докладвам при първи свалени килограми.

# 370
Zolka, а защо всъщност се притесняваш? След като бебка е спокойна, защо се занимаваш да я мериш, да засичаш кога ака и какви са таблиците?

Мисля, че всички знаем как се държи гладно бебе, така че не може да "я държиш гладна". Просто се успокой, кърми си я, и й се радвай...аз също мисля, че си е наддала съвсем нормално, а и с какво ще й е по-полезно качването на още 100-150 гр на месец от АМ. newsm78

По принцип ако се замества хранене се дава първо пюре и после кърма, ако само се запознава с нови вкусове е по-добре първо да се кърми, а после манджата.

# 371
  • София
Когато бебето не е научено на повече храна, нищо чудно че не реагира. Обаче това, че не е мръднало на размери от предишната консултация е обезпокоително, така че моя съвет е да не се оставяш на течението и да се пробваш да увеличиш храната,  90-100гр. е крайно недостатъчно за бебе в тези месеци. По  увеличаване на размерите се съди за развитието на бебето и за това си струва усилието.

# 372
Добре де, аз сега 3 дни давам тиква. Следващите 3 дни мога да мина на морков, нали?
Че педиатърката днес друго ми разправяше  newsm78
Тя даже искаше да го почвам със сокове, после с плодове и накрая със зеленчуци, но аз си имам оправдание за соковете - нали не иска да пие от шише.

Калоян е много зле с наддаването - има няма 300 гр.  ooooh!

# 373
  • София
Можеш да дадеш и тиква с нещо друго, за да е по-плавен прехода.

# 374
  • София
red shoe - ти не беше ли казала,че Калоян е с АД,тогава се дава по-дълго време (мисля около седмица-10 дни ) от едно нещо за да е сигурно,че няма да има алергична реакция.

Общи условия

Активация на акаунт