Отговори
# 345
Честито на всички празнуващи! Пожелавам ви много здраве преди всичко.
Преди два часа се върнахме от гастроентеролог. Бяхме в центъра по детски болести, който ми препоръча Ади но при д-р Янева. Бяхме четвърти, че татко беше в 7 ч там и е успял да вземе по предно номерче. Няма такава навалица, нещо невъобразимо е от хора с дечица от цяла България се стичат там. Габи ми е с атопичен дерматит ...  Cry и  сега ... лекарката ми обясни, че трябва да съм на диета - да не ям мляко, шоколад, да намаля месото ... така ли? Изписа ми Аптамил НА ако не ми достига кърмата да дохранвам с него. Сега трябва да си го купим, но иначе с протокол го изписвали и е безплатно до 1  год. А със захранването да купувам хипоалергенни пюрета / това означава ли, че са без мляко?  newsm78 / и безмлечни каши. Д-р Янева беше много учудена, че педиатъра ни не е забелязал типичната симптоматика на АД и ни праща на гастро.

# 346
shanika Габи е 7 кг и още от миналия месец сме на № 4. Направо минавайте на тях без притеснение.

# 347
  • София
Благодаря ти Билянка, аз се притеснявах да не са му широки и да пропускат. Някъде четох че е най-добре да си по средата някъде на килограмите за съответния размер и за това се чудех.

# 348
ЧЕСТИТО на всички празнуващи!!!
Аз набързо да разкажа...Бяхме на консултация при новата педиатърка,определено ми допадна много повече,но ще видим занапред как ще е.Няколко пъти ми направи впечатление че урината на бебка мирише доста силно,но не всеки път и я попитах.Отговора беше"ааа мама май е паника а"и аз си признах без бой"ми да паника съм" BlushКачила е 600гр,вече е 7100,но малко ме притесни факта че е порастнала само 0,5см,естествено попитах поне 8 пъти нормално ли е Simple SmileНо и мъжа ми каза че е поне см защото сестрата и беше сгънала леко краката като я мери.Накара ми се едно хубаво за кашите"никакви каши,виж я с кви бузи е!Първо и замести едно хранене с зеленчуково после ще мислиш за каши".И много настоя аз да и приготвям пюретата,но държи да слагам и чисто масло newsm78не сме ли малки за това масло?Задължително да съм почнела с картоф и морков и това да ми е основата,всичко което прибавям да е към картоф и морков!Ама ние с този запек newsm78незнам как ще ни се отрази,май ще си карам на вече измислената от мен схема Mr. GreenСлед 15 дни да съм започнела да я слагам по малко седнала,а ортопеда ми каза че мога още от 5 месец...и така на първата ни консултация.

А снощното ми излизане....облякох си единствения черен панатлон който успявам да закопчея,почти цяла вечер не съм дишала hahahaно вече не ме притеснява излизането ми защото май ше спирам с кръчмите!Снощи 20 човека пушачи сме пушели пред вратата на заведението,определено спазват забраната за пушене,и в цяла варна от вчера е така #CrazyНо пък килограмите си имат и предимство,като професионална кючекчийка съм,отвсякаде нещо се тресе Laughing
Лека вечер мами  bouquet

# 349
Билянка  Hug Жалко, че трябва да преминете през това.

Сигурно ще си помислите, че съм параноична, но ... бебетата ви обръщат ли се като им казвате по име или поне по посока на гласа ви, когато им говорите? София много пъти хич не ме отразява като й извикам, за да ме погледне. Примерно ако съм до нея си ме чува, стряска се при някои шумове, ако й говоря нежно ми се смее, ако й се скарам почва да мрънка, но да кажем тя е на леглото и аз я викам от вратата, в стаята е тихо - хич и не ме поглежда. Нормално ли е това? Знам, че е рано да си познава името, но да се обръща по посока на гласа кога се случва? newsm78

# 350
Либи, и Вики не се обръща винаги като го викам, особено ако се е загледал в нещо. Според мен е нормално, но аз си мисля, че като поотраснат съвсем ще се правят на глухи Wink

shanika, и ние сме на размер 4 още като прехвърлихме леко 7 кг, аз гледам винаги да сме в долната граница на размера.

# 351
Здравейте и от нас.Честито на всички празнуващи  bouquet
Ние днес бяхме на консултация.Любчо вече е 8200,68см.Расте като гъбка Simple SmileИма много колики от както го захранвам.Давам био гая но ефект никакъв.Пищи си човечето вечер и се буди нощем със скимтене.Започвам да прибавям пилешко месо към зеленчуковите пюрета.Искам да попитам след като сваря месото мога ли пак да го замразя на порцийки? На коя марка пюрета има с броколи и спанак?
Хубава вечер на всички.

# 352
  • София
Мацки, Био Гайа е пробиотик, а не капки за колики-добавете още нещо, за да не ви пищят бебетата.
Билянка, по какво познаха, че бебка има АД-нас също ни пращат на гастроентеролог зариди съмнение за рефлукс. Не знам дали да идем понеже откакто пие Фризо Вом преди основното ядене няма кой знае какви проблеми, обаче сигурно ще отидем за успокоение.

# 353
  • София
Да задам един глупав въпрос, ама нали не ползвах много шишета. За вода и чай трябва ли да сменям биберона с о-голям номер?

# 354
  • София
Биберона за вода е с по-малка дупка, обаче аз не му сменявах бибата. Мисля, че не кой знае какъв проблем.

# 355
shanika, за памперсите - нали знаеш, че, колкото е по-голям номера, толкова са по-неизгодни финансово. Освен това, не знам какви ползваш, но примерно при Белите памперс (премиум кеър), има 2 вида тройка. Едната (старите Премиум кеър) са от 3 до 7 кг, а другата тройка (Макси драй) са от 3 до 9 кг. Аз взимам от вторите и смятам да карам още доста време на тях. Пробвах и едни Либеро междувременно, че тези му пропускат понякога при силен "залп" Wink - отзад на кръстчето, но и Либерото пропускат... Ще се пере, то е ясно.

Честито на всички почерпили по някакъв повод Simple Smile

Поздрави!

# 356
  • София
От тези до 9 кг. ползваме, обаче момчето е близо 8 и лепенките са му почти в крайно положение. Обаче имам само един наскоро отворен пакет тройка, така че ще го доизхабя и минавам на 4 без +, тя е от 7 кг. Grinning

# 357
  • София
Билянка радвам се че д-р Янева ви е помогнала. Какви са симптомите на АД? На вас какво ви имаше?

# 358
  • Бургас
За моркова- освен акото ,и нослетата се оцветяват в оранжево,което особено личи на снимки и при по-бели бебчета Naughty
Честито на всички празнуващи и най-вече на адаша ни Миши  bouquet

# 359
  • София
shanika, за памперсите - нали знаеш, че, колкото е по-голям номера, толкова са по-неизгодни финансово. Освен това, не знам какви ползваш, но примерно при Белите памперс (премиум кеър), има 2 вида тройка. Едната (старите Премиум кеър) са от 3 до 7 кг, а другата тройка (Макси драй) са от 3 до 9 кг.

Не ,че има кой знае какво значение,но Макси драй са от 4 до 9кг.

И аз мисля да карам и аз още доста време на 3-ката.Иначе съм засъякла,че хабя някъде около 5 памперса на ден,изключвам дни като днешния ,в които реши да ака по малко 3 пъти днес и изхабих повече памперси. Много обича, точно като  обуя нов и да го напълни, и аз започвам наново.

bilqna- в предната тема бяхме обсъждали АД,не му се шашкай.Незнам при вас кокло тежко е изразен и до колко стриктно трябва да свазваш диета. Пак ще постна темата,която ще ти бъде полезна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464286.225 .

Либи и на мен ми е правило впечатление,че не винаги ми реагира,поякога трябва да и вляза в полезрението за да я откъсна от унеса в който е изпаднала с отворени очи.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 19:24 от misleto

Общи условия

Активация на акаунт