Отговори
# 390
  • София
Ади, по тази схема ще се захранвате до ...Пюренцата се дават или сутрин или на обяд, за да има време за реакция, ако има алергия. Менюто на другия ден е същото та ако се забави алергичната реакция, както е писала  Джени, да не се чудиш от какво е било. Това с почивките за пръв път чувам.
shanika тук мога да те оборя. Ако детето прояви на следващия ден алергичната реакция и ти пак си му дала от същата храна, при повторно даване на алергена реакцията става многократно по-силна което може много да влоши нещата. Ако алергията е наистина много силна може да не мине само с обрив а дори с подуване на дихателните пътища. Това за алергиите ми го каза педиатърката и аз и вярвам а това че не си чувала да се чака след въвеждане на нова храна - ами в книгите които аз чета пише да се чака, освен това мамите които ходиха на лекцията за захранване също така ми обясниха че трябва да се прави. И да бавен е този метод но за никъде не бързаме все пак, ако решим ще се захранваме и 3 месеца, това всеки сам си решава според бебето. Аз вече отдавна не чакам след въвеждане на нова храна, правих го само първите 3-4 пъти. Аз започнах да захранвам с тиква за да е зеленчук, но не ни се отрази никак добре затова минах на старата схема с плодовете и после вкарах зеленчуците и ги прие добре. Само още морков не съм вкарала че нали бил запичащ, но утре мисля да дам.

# 391
  • София
Ади, докато дойде време за яденето на другия ден реакцията вече ще се е появила, така че не ме оборваш по никакъв начин. Повторно се дава, ако няма никаква реакция-не вярвам да има някоя майка, която да види детето че се е обринало и да му даде пак същото, а колкото до мамите от които си чула и аз съм чувала много неща, които повторени многократно се превръщат в истина.

# 392
  • София
Здравейте.
И ние май си имаме атопичен дерматит. Утре ще го водя на консултация и ще видим какво ще каже лекарката.
И аз гледах предаването на Гала за аутизма. Всъщност никой не знае колко силен и борбен може да бъде, докато не му се наложи да се бори за детето си. Откакто се е родила дъщеря ми всичките ми най-големи страхове са били свързани с нея. Сега вече страховете ми са умножени по две с появата на бебето. И всеки ден се моля да не ми се налага никога да разбирам, колко силна мога да бъда всъщност. Praynig
Hrisinda, бебетата сънуват и още как. Преживяват емоциите си от деня. Аз съм забелязала даже, че в нервните си дни, когато много е плакъл денем, Марио плаче понякога и насън, без да се събужда. Случва се и да се хили. Даже на глас. Много е смешен. Heart Eyes
Аз искам да попитам за какви реакции се следи, когато се дава на бебето нова храна. Аз още не смятам да захранвам, но все пак да съм подготвена. Каката никога не ми правила каквато и да е реакция и всичко е приемала мигновено и без съпротиви на организма.

# 393
Много теми се разискват в момента тук, но аз ще отговоря на Ади и shanika за АД. Имаме непоносимост към белтъка на кравето мляко. Габи не е спирала да повръща от както се е родила. Напоследък освен след като се оригне повръща като пресечено мляко по 5-6 пъти и между храненията. Продължава да ака почти на всяко хранене и то доста рядко. Бузките й са доста зачервени, а по телцето има обриви и лишеи. Коленцата й са много сухи и ако й облека някой плюшен гашеризон дори и се нацепва кожата и нито едно кремче не омекотява кожата. Аз не пия много мляко - с кафето сутрин и ако закусвам мюсли иначе не съм му особен фен. Кисело мляко обичам, но през зимата не се сещам особено често за него. Напоследък прекалих с шоколада, но ...  Embarassed На 31.12 на обяд й разредих пюрето с АМ на ХИп за първи път и тя повръща повече от 4-5 часа и виках Бърза помощ. За първи път за АД спомена лекарката от БП и после съмнения изказа и Айла като й споделих за проблема ни и накрая диагнозата се потвърди от д-р Янева. А като казах на моята лекарка тя нито изказа подобно съмнение, а отгоре на всичко ми се накара : "... абе момиче какви глупости правиш с това мляко? Разбирам да си първескиня, не си ...  Shocked

# 394
Имам въпрос към консултантките. преди 3-4 дни имах втвърден участък на едната гърда. След дълъг душ, масаж, кърмене цяла нощ само от тази гърда и компреси с топла вода сутринта всичко беше ок. Снощи се повтори ситуацията на същото място на същата гърда. След поредното сукане към 6ч сутринта вече бучката я няма, но зърното продължава мн да ме боли и има бяла точка отпред. Не ми изглежда като коричка или блистер, или поне аз не виждам такава. Някакви съвети? Ще мажа с гермастан, взела съм си зеле, ако се наложат компреси пак, но за тази точка какво да правя? Не съм захранвала с нищо, не пие вода и не иска биба.

# 395
Ето една хубава статия за алергиите - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3360

# 396
  • София
Ади, докато дойде време за яденето на другия ден реакцията вече ще се е появила, така че не ме оборваш по никакъв начин. Повторно се дава, ако няма никаква реакция-не вярвам да има някоя майка, която да види детето че се е обринало и да му даде пак същото, а колкото до мамите от които си чула и аз съм чувала много неща, които повторени многократно се превръщат в истина.
Не е задължително, реакция може да се появи до 72ч след даване на алергена.
А колкото до мамите, те не са си го измислили, а просто ми разказаха какво са казали на лекцията за захранване в бейби мола. Едва ли 4 мами са си измислили една и съща глупост. Red shoe, Starry, Bibi76 и Мама Зайка ходиха доколкото си спомням и от тях го знам това. Изобщо не искам повече да споря с никого. Както казах и преди всяка майка сама си преценява според нейното си бебе. Моето не е предразположено към алергии и вече не чакам след въвеждане на нова храна, но при бебе което има АД мисля че е редно да се изчака малко след въвеждане на нова храна.  topicclosed

# 397
  • София
Малкия откакто го захраних започна да ака всеки ден по веднъж, понякога по 2 пъти, понякога през ден, но акото му е в 90% от случаите като пластелин. Това означава ли че има запек, защото той вече си ака сам без да се налага да му правя клизми. Давах му 2 седмици дуфалак когато съвсем не акаше и резултата беше че почна да ака така, но все пак сам. Трябва ли да ме притеснява тази странна консистенция?
П.С Това акане поне си има и една положителна черта - никога не се омазва и много лесно се мие/чисти  Laughing

# 398
Здравейте!
   Аз понеже се чудя как се въздържам да захранвам,намерих една много готина играчка за малчо, ама за след година  http://shop.leapfrog.com/leapfrog/jump/Tag%22-Junior%3A-Sesame-S … categoryNav=false
има я и за по-големи деца. много готино ми изглежда

# 399
  • София
Искам да попитам мамите които вече са захранили - какви плодови пюрета давате? Аз вече съм въвела круша, ябълка, слива и банан, какви други мога да въведа за да разнообразя малко следобедната закуска? Четох че мъхестите (праскови, кайсии) били алерген, както и червените плодчета. Някакви идеи?
И друго искам да попитам - кога се въвежда месото, четох 100 противоречиви теории, както и това с какво месо трябвало да се започне (някой твърдят че заешкото било най-добро, други че пилешкото, трети че пилешкото било алерген), съвсем се обърках вече.

Билянка направо ми настръхна косата като прочетох за вашите премеждия. Аз на твое място бих сменила педиатъра.

# 400
Здравейте и от мен .Не съм писала от много време, няма как да се добера все до компа.Малкия Никола расте,но като се зачетох из писанията ви...се попритесних....моето малко мъниче не иска и да чуе за картоф...много му е гъсто -дори с кърма смесено ми отказва.Инъче се захранваме с най-различни плодове-кайсия,праскова,ябълка,банан,тиква,круша,както и морков,но не съм изместила все още нито едно хранене.Не знам дали е време...малкият ми колкото и пюре да му дам,иска и да сучи и от мен . Смятам да попитам сега на 19 на консултацията как по точно да изместя хранене,с какво ..и така. прочетох и че някои от вас дават и сутрин и вечер пюре...други дават вече и месни..и се замислих, че ние сме до никаде явно със захранването.Знаете ли кога трябва да се дава вече и четвърт жълтък?

# 401
Хе , вие ако сте доникъде, какво да кажем тези дето все още не сме започнали, че даже и скоро не мисля да го правя

# 402
Норка, как ще сте до никъде?! Детето ти няма 5 месеца още. Защо бързаш да заместваш хранене? Кайсии и праскови се въвеждат от 6-тия месец в моята схема за захранване. Добре, че детето сега ги е понесло добре.

Аз съм чела че 75% от общата за деня, приемана храна до годинката е добре да е мляко, независимо кърма или АМ. Не мисля скоро да замествам хранене или поне не близките 2-3-4 месеца.

Жълтък се въвежда към 7-мия месец, месото към 6-тия. В моята схема се препоръчва птиче месо за начало.  

# 403
  • София
Ади, пробвала ли си да даваш по 2 работи- от вече изпитаните, това е вариант. Аз давах ябълка и круша, ябълка и тиква, ябълка и слива и т.н.т. За прасковите и аз знам, че не е добре обаче кайсия му дадох и нямаше проблем. Явно ние се презастраховаме, а в пюретата плодовете са белени и не е проблем, затова пише от 4 месеца, виж семчестите не смея да давам.
Билянка, преживяла си голям ужас ooooh!дано не се повтаря. Моя синковец също повръща от време на време затова пие Фризо Вом и от тогава слава богу не връща толкова. Аз пък практикувам даване на зеленчуково пюре колкото желае и плодово за десерт. В понеделник пробвах четвърт жълтък. Другата седмица пак.
Либи, при теб захранването мисля, че трябва да е по-внимателно заради теглото, така че сигурно е малко по-различно.

# 404
  Деси, и Петър ака вече така от както започна да яде пюре. Аз доколкото разбрах е напълно нормално и не се води за запек.
  Биляна, дано повече нямате такива преживявания!

Общи условия

Активация на акаунт