Отговори
# 405
Здравейте, минавам за почерпя защото Борко днес става на половин година.

Аз започнах захранването точно като навърши пет месеца. Давам го бавно обаче, не бях заместила още цяло хранене до днес. Днес на обяд яде само зеленчуково пюре. Въвела съм морков, тиква, картоф (не го обича ама в комбинация с моркова го яде) и тиквичка - и това не хареса никак (лепкавото пюре на Хип картоф с тиквичка). Ще продължа с броколи. От плодовете давам най-вече круша (защото разхлабва, а от зеленчуците май се позапече). Сега въвеждам ябълка в комбинация с крушата. Слива дадох само два пъти. Останах с впечатлението, че от сливата беше неспокоен и двете нощи и затова спрях. Засега. Иначе смятам тези дни да видя какви пюрета от праскови и кайсии се предлагат на пазара, защото четох, че и те са разхлабващи. Като въведа още малко зеленчуци ще минавам на месни. После мисля да въвеждам и кашите.  За захранването теории - бол, аз лично чета кой какво препоръчва и после решавам кое е удачно за моето дете (или кое си въобразявам, че е удачно). Та така. Дълго стана, ще ме извините ама като не пиша често така се получава  Laughing
Успех на мамите с изпитите и всички болни бебчета да се оправят бързо.

П.П Има ли някакъв проблем с лентичките на БГ Мама или просто на мен са ми криви пръстите днес? Опитвам да сложа нова снимка в подписа, а нещо не ми се получава.

# 406
  • София
Здравейте! Надявам се да ни приемете във вашата компания.

Нашето бебе се казва Боян. Роди се на 12.08,  по нормален начин, 3 кг и с "височина" Grinning 50 см.
Боян си има батко, който е на 4 години.
Гледам, че обсъждате захранването. Засега Боян е  само на кърма. Ще изчакаме  още 1 месец преди да опитаме твърди храни. Това мое решение е подкрепено и от педиатъра, тъй като таткото ни има алергия (сенна хрема) и по този начин ще осъществим някаква превенция, пък дано всичко занапред да е добре. Баткото го захраних след 6 месец и слава богу до сега не е проявил някаква алергия.

Иначе Боян е доста активно бебе. Любимата му вещ и моята също Laughing е един шезлонг, в който минава по-голяма част от деня му. Люлее се доста дълго в него, даже вече го е разскърцал Mr. Green Смее се, припява, но не гука за огромно съжаление на бабите му.

# 407
Либи, мерси, че ме поуспокои вчера. Днес Божидара вече се сети, че трябва да се гълта и си хапна половин пюренце. Мисля, че й хареса тиквата.
Аз за първи път чувам, че може да е алерген, уж на наея пише нискоалергенно или нещо такова, но няма да се учудя. Всичко е възможно.
За захранването аз процедирах така:
1ви ден-4-6 лъжички
2ри ден-10тина
3ти ден-половин бурканче
Така ще продължа и утре и в петък живот и здраве ще опитам с цяло.
След това се чудя дали през уикенда да направя пауза без пюренца и след това понеделник живот и здраве да въведа нещо в комбинация с тиква. Някой с мнение?
Иначе ще продължа със зеленчуковите и като въведа примерно  вида ще започна следобед с плодово. Относно праскови и кайсии пък аз съм чувала, че е хубаво да се въвеждат и най-вече храни, характерни за съотяветната географска ширина, тоест по тази логика, би трябвало да се уж по-рано, но не претендирам за достоверност. Не съм решила още последователността на плодовите.
adelina_bg, и Божидара се изхожда по този начин. Мисля, че е нормално.
честита половин годинка и на Борко. Да е жив и здрав и да расте весело и умно дете!

# 408
Kreo,добре дошла и честити 5 месеца на Боян! И аз и моя малчо сме родени на тази дата , та сърдечно ви прегръщаме.
Честита половин годинка и на Борко

# 409
Норка, как ще сте до никъде?! Детето ти няма 5 месеца още. Защо бързаш да заместваш хранене? Кайсии и праскови се въвеждат от 6-тия месец в моята схема за захранване. Добре, че детето сега ги е понесло добре.

Аз съм чела че 75% от общата за деня, приемана храна до годинката е добре да е мляко, независимо кърма или АМ. Не мисля скоро да замествам хранене или поне не близките 2-3-4 месеца.

Жълтък се въвежда към 7-мия месец, месото към 6-тия. В моята схема се препоръчва птиче месо за начало.  

Благодаря ти , Либи , Не знам и аз вече...аз си мислех,че някъде греша.Като цяло се притеснявам да не стане така,че от решението ми късно да захранвам Никола ,да не му навредя на стомахчето.../това е причината да започна с пюретата/. Имах намерение едва в 6я месец да захранвам,но след няколко срещи с майки бях потресена и объркана-едва ли не ако го оставя на кърма това щяло да доведе до сериозни проблеми.Инъче ми беше идеално само на кърма.Той се храни за 10мин най-много.не сме имали проблеми за сега -пу пу ..та поради тази причина започнах със захранването.
С кайсиите и прасковите започнах , тъй като на бурканчето пишеше за 4 месеца Sad 

# 410
Виждам, че пак се коментират, но наистина нямам време да изчета назад. Извинявам се, ако се повтаря въпроса, обаче ми е много важно и се надявам на отговори, защото днес беше огромен рев... Накратко - сменяме педиатъра и новия педиатър ми каза, че досега съм захранвала неправилно, като съм заместила обедното хранене с пюре без мляко и трябвало да се прави пюрето с мляко в комбинация 50:50 - половината бурканче с пюрето, останалата половина - с мляко. Направих днес въпросното пюре, то стана като боза, даже по-рядко. Реших, че това си е течност и няма как с лъжичка, ще трябва с шишето. Да, обаче биберона е за мляко и се оказа, че не пропуска пюрето, колкото и рядко да беше станало то... В следствие бях жестоко оревана! Хванах лъжичката, обаче пробвай с лъжица да даваш вода... Отново рев до захласване, задавяне и т.н... Изприщих се!  #CrazyЕдва изяде / или по-скоро изпи с лъжицата/ около 100 мл. Като добавим към това и че не беше спал, и ми беше заспал вече от умора малко преди храненето, събуждах го и си беше кисел от това, та после съвсем... Направо картинката стана чудна! Освен това явно поради трудното засукване малкото реши, че ще се кърми / което не ни се е случвало от 2-рия месец/ и обърна глава към гърдата ми. Съответно извих шишето на там, но то като не пуска... и стана страшно! #Crazy
Изчетох колкото можах из форумите различни мнения - едни слагат съвсем малко мляко в пюретата, колкото да не са много гъсти; други дават пюретата с биберон с по-големи дупки; трети казват, че не е хубаво пюре да се свиква с биберон - с което съм склонна да се съглася, предвид, че ние вече свикнахме с лъжичката; много от майките бяха писали, че първо дават пюре, колкото изяде и после додават мляко. Вие как давате пюретата? newsm78 Аз изпитвам чувство на вина, че върнах коликите и си измъчих детето, като досега съм давала пюрета само от зеленчук, каквито са на Хип, без в тях изобщо да е имало мляко, а и никой не ми е казвал досега, че трябва да добавям, както и какво количество... Embarassed Confused А за досегашната ни педиатърка направо оставям без коментар, че просто ми идва да #2gunfire #Cussing out

# 411
Виждам, че пак се коментират, но наистина нямам време да изчета назад. Извинявам се, ако се повтаря въпроса, обаче ми е много важно и се надявам на отговори, защото днес беше огромен рев... Накратко - сменяме педиатъра и новия педиатър ми каза, че досега съм захранвала неправилно, като съм заместила обедното хранене с пюре без мляко и трябвало да се прави пюрето с мляко в комбинация 50:50 - половината бурканче с пюрето, останалата половина - с мляко. Направих днес въпросното пюре, то стана като боза, даже по-рядко. Реших, че това си е течност и няма как с лъжичка, ще трябва с шишето. Да, обаче биберона е за мляко и се оказа, че не пропуска пюрето, колкото и рядко да беше станало то... В следствие бях жестоко оревана! Хванах лъжичката, обаче пробвай с лъжица да даваш вода... Отново рев до захласване, задавяне и т.н... Изприщих се!  Едва изяде / или по-скоро изпи с лъжицата/ около 100 мл. Като добавим към това и че не беше спал, и ми беше заспал вече от умора малко преди храненето, събуждах го и си беше кисел от това, та после съвсем... Направо картинката стана чудна! Освен това явно поради трудното засукване малкото реши, че ще се кърми / което не ни се е случвало от 2-рия месец/ и обърна глава към гърдата ми. Съответно извих шишето на там, но то като не пуска... и стана страшно! #Crazy 
Изчетох колкото можах из форумите различни мнения - едни слагат съвсем малко мляко в пюретата, колкото да не са много гъсти; други дават пюретата с биберон с по-големи дупки; трети казват, че не е хубаво пюре да се свиква с биберон - с което съм склонна да се съглася, предвид, че ние вече свикнахме с лъжичката; много от майките бяха писали, че първо дават пюре, колкото изяде и после додават мляко. Вие как давате пюретата?  Аз изпитвам чувство на вина, че върнах коликите и си измъчих детето, като досега съм давала пюрета само от зеленчук, каквито са на Хип, без в тях изобщо да е имало мляко, а и никой не ми е казвал досега, че трябва да добавям, както и какво количество...  newsm78  А за досегашната ни педиатърка направо оставям без коментар, че просто ми идва да   #2gunfire #Cussing out

# 412
Норка, как ще сте до никъде?! Детето ти няма 5 месеца още. Защо бързаш да заместваш хранене? Кайсии и праскови се въвеждат от 6-тия месец в моята схема за захранване. Добре, че детето сега ги е понесло добре.

Аз съм чела че 75% от общата за деня, приемана храна до годинката е добре да е мляко, независимо кърма или АМ. Не мисля скоро да замествам хранене или поне не близките 2-3-4 месеца.

Жълтък се въвежда към 7-мия месец, месото към 6-тия. В моята схема се препоръчва птиче месо за начало.  

Благодаря ти , Либи , Не знам и аз вече...аз си мислех,че някъде греша.Като цяло се притеснявам да не стане така,че от решението ми късно да захранвам Никола ,да не му навредя на стомахчето.../това е причината да започна с пюретата/. Имах намерение едва в 6я месец да захранвам,но след няколко срещи с майки бях потресена и объркана-едва ли не ако го оставя на кърма това щяло да доведе до сериозни проблеми.Инъче ми беше идеално само на кърма.Той се храни за 10мин най-много.не сме имали проблеми за сега -пу пу ..та поради тази причина започнах със захранването.
С кайсиите и прасковите започнах , тъй като на бурканчето пишеше за 4 месеца Sad 

А ти откъде имаш схема за захранване? И може ли да я споделиш с нас? newsm78

# 413
  • София
Марго, пробвай да сложиш сухо мляко примерно 2 лъжички и така давай. Моята педиатърка ми каза така да пробвам докато свикне с вкуса, но сухо мляко в пюрето без течност към млякото.
Само не знам как ще се получи с картофи на Хип Laughingстрашно гадни са

# 414
  Наистина не за тук темата ти и предполагам ,че ще я прехвърлят.
    На въпроса ти- аз с мляко не съм разреждала,като започнах давах пюре после дохранвах със мляко и така увеличавах количеството пюре докато остана само на пюре без мляко. Защо да ти става толкова течно newsm78 нали слагаш млякото както е на сухо вещество,правиш пюрето с една идея по редичко слагаш напримвер една ,две мерителни лъцижи мляко вътре и то сгъстява.Поне аз така знам. Но според мен ако детето ти не иска такова пюре с мляко не го мъчи Peace  Слушай детето си не педиатъра Wink Успех!

# 415
Ама сухото мляко не е ли краве? По мои спомени (отстоянието ми от захранването е един месец - ще почвам от другия Wink ) кравето мляко се въвежда доста по-натам...

# 416
Moмичета, вашите бебета през какъв интервал, горе-долу, спят?

За сухото мляко, предполагам, че шаника има предвид АМ.
Аз слагам АМ в пюрето, но предварително приготвено. Абсурдно е да се слага прахообразно директно в пюрето.

# 417
  • София
Мила, става дума за АМ
Изобщо не е абсурдно щом го препоръчва лекар. Става добра консистенцията

# 418
 Mr. Green мерси!

# 419

Изобщо не е абсурдно щом го препоръчва лекар. Става добра консистенцията

Сигурна съм, че имаш добър лекар.

Общи условия

Активация на акаунт