Отговори
# 645
  • Балчик
Лаленце и Гери, що така вие не харесвате морският климат , че за мен там е най - най - най- прекрасният климат , вятър , слънце , а влагата не я усещам.  Peace
Мъглите не се застояват , вятъра ги избутва , снега не се задържа , а тук в Пловдив е гадничко , жегите ужасни , студа е още по- гаден , сняга си стои , може и месец да откара , абе климата на морето най- ми допада.  Mr. Green

# 646
  • София
Ей, съжалявам да чуя, че има толкова болен народ!

Аз също смятам като Джули, че кортикостероидните препарати, когато са  изписани в следствие на внимателен преглед са по-добрия вариант от влаченето на екземи и обриви с месеци, че и години!
Поли, има една серия продукти на А-дерма, които са безбожно скъпи, мамицата им, но пък ми се струват доста ефикасни. Лятото бебето Софи имаше такива екземи по сгъвките на крачетата и ръцете. Оправи се само с тях, даже не стигнаха до кортикостероидите. Ако прецениш, разпитай кожния лекар за тях, щото аз хубаво ги споменавам, но не смея да ги препоръчвам като дофтУр  Mr. Green.
С алергиите е така... Особено при малки деца тестването е много тънък момент.

# 647
Лаленце, в Изгрев съм
Принципно съм свикнала на влажно, нали от Средиземноморието идвам... ама тука вятъра един такъв специфи4ен...
Свикнала ,свикнала...ама поизлъгах малко. Все гледха да се скатая някъде с климатик. За капак съм със слън4ева алргия, и ако и тази година я отклу4а 6те умиргам от яд..а така оби4ам да се пържа.
СПондж Боб, не може в Пловдив да е по гадно от Плевен. Жегата е наистина ужасна, а зимата си е зима, сняг по няколко месеца и стуууууд .. ама си ми е роден, оби4кам си го.

# 648
Прибрахме се преди малко - егати мъглата, с нож да я режеш #Crazy.
Кожната като видя обрива и отсече - това е на алергична основа, да знаете Naughty Joy. Ама иначе е много добра. Още по-внимателна, и страшно възпитана.  bouquet
Изписа сироп за пиене Aerius /не съм го чувала/ и Дипрогента за мазане. Нея я имах отпреди, сега взехме само сиропа и много се надявам на него да помогне Thinking. Каза да избягваме бобови, шоколад, ядки, цитруси, банан. От изброените малкият яде понякога шоколад и рядко банан. Останалото - не. Да наблягаме на картофи, ориз, макаронени, пилешко. Сле ддве седмици ще отидем пак. Дано има подобрение и най-вече облекчение, че много го сърби ooooh!

На прибиране минахме през Метро. Имахме само 37лв. в брой и си направих сметката за там някъде. Отиваме на касата, сметката - бам 42-3лв newsm78. Мъжа ми плати 22лв в брой и другото го платихме от карта. Тръгнахме към изхода и мъжа ми ми вика - абе я ниж откъде ти излязоха криви сметките. Взех да чета - платили сме 2 стека по 12бр. кис. мляко, а в количката дефакто имахме два стека по 6 бр. ooooh! Та чукнала ни касиерката по-голямата разфасовка. И тъкмо да се върна на касата да се оправим, една от тези, които стоят на входа и като погледна млеката, веднага разбра. Сторнираха ги, нямаше проблеми, нито сме се разправяли, обаче се зачудихме с мъжа ми колко ли пъти сме бивали излъгани #Crazy. Сега просто сметката беше малка и се усети веднга. Ми върнаха ни цели 10, 37лв. А колко беше пусто в Метро - почти никакви хора, всички излизаха с по няколко пакета в количките, касиерките буквално спяха, то се и видя де hahaha.

Та така. Мъжа ми пече някакви наденици от елен и отивам да ги видя ще стават ли за ядене Mr. Green.

Вени, знам за Адерма-та. Къпя го с техен душ-гел. Но да, не е лошо да се огледам и за други продукти Thinking.

Камче, заради Антонов ден ли се прави содена питка? newsm78

Hug Hug Hug

# 649
  • София
Полчо, дипрогентата е класическото мазила за лечение на алергични и атопични дерматити, Ериус е противоалергичен сироп, доста популярен. Всичко, което ти е казала лекарката съм го спазвала и аз с Марти, когато имаше кожни проблеми. Послушай я, внимавай с храните и се въоръжи с търпение  Hug. Вярвам, че с времето, детето ще израсте проблема!
Щом познаваш продуктите на А-дерма, този, за който говоря е Екзомега кремът. На Софи екземите бяха така, както описваш тези на Ник.

# 650
Бързо да се оправят болните. На първите оправили се ще пратя за консултация този доктор.  Flutter

А на тези дето се инатят и не искат да се оправят ето този:

Как точно тези доктори разбират към какво имате алергия?  newsm78
Преди години и мен така ме избиваха разни алергии, ама като ми казаха какъв е теста за алергии и се отказах да ме тестват. Ама сега може и да са се променили нещата.  Thinking

# 651
Пол, на джуджи пъпките и минаха след 1 месец чак и сега като и дам някакъв цитрус пак се появява някоя и друга пъпка. Не съм убедена, че е от тях точно, но те са пръскани с пестициди и искат много миене и като ги обелиш пак се мий. Строга диета правихме 7 дни. Но я мажех и с финестила, за да не я сърби. Иначе на нея ксизал и изписаха и го пи 10 дни. Яде си всичко вече, но внимавам. Много е упорито. Дано бързо се оправи мъничето, че е много мъчително за тях.
А и винаги си проверявайте сметките в метро, че наистина правят "грешки" често. Ние сме се специализирали с колегата като пазаруваме служебно там, единия гледа на монитора какво маркират, другия прибира в количката.

Малеееее, колко изписах  ooooh! Мъжа ми щеше да прави риба, ама аз се усетих, че няма да може да мине да купи и добре че бях подготвена за спагети. Миналия петък такъв номер ми скрои, щеше да пазарува за пица, той забравил  ooooh! подсетих го сутринта, после по телефона, след това и на скайпа му писах, 3 неща имаше да купи 2 от тях хранителни и едно лустро, в 16.30 ми заяви "аз забравих" викам добре, а какво трябваше да купиш помниш ли "мииииииииииииииии  newsm78, май не"  ooooh! Гледах едни плочки днес, сега тръгвам да търся сайта, аз не го помня  ooooh! обадихме се да питаме мацката, която ни го каза  ooooh! Многоооооо е зле работата.

Оставям ви, че моя мъж се наяде и ще гледаме.

# 652
  • Пловдив
Джулка,
защото съвсем не са безобидни. Затова.
Ериуса е антихистаминов препарат. Уврежда черния дроб и бъбреците.
Дипрогентата е кортикостероид.
Само погледнете листовката:
http://www.medicine.bg/public/listovka/10095d.pdf
http://www.medicine.bg/public/listovka/10095s.pdf

Но всеки си знае...Аз давам съвет от опит, за съжаление...

Пол, тия от Метро са мошеници! И на мен ми се е случвало да ги хващам в издънка.

А -дермата е добра, доста деца с кожни проблеми се повлияват добре от нея. Моите, за съжаление, не са от тях.
Другото, което масово се ползва, е Мустела.
Ние също не я ползваме, не им действа добре, но ако на някой му помага, защо не.
Макар че, и за Мустелата напоследък чета доста гаднички неща...

При наличие на обрив щерка ми минава на диета без месо, без изброените от теб храни, без чипсове и готови храни /то такива и по принцип не яде/. Добре е да се замени бялото брашно, ориз, макарони и захар с кафяви и да се намалят млечните, особено прясното мляко. /Но тия препоръки ние трудно ги спазваме, щото щерката не харесва кафяв ориз, но пък обича много млечни...И повече пресни плодове и зеленчуци /поне два пъти дневно/

# 653
  • София
Но всеки си знае...Аз давам съвет от опит, за съжаление...
И аз от опит, Бенджи  Hug! За щастие с детето ми той беше положителен и се радвам, че се оправи. Аз самата цял живот имам алергия, спазвам диетата, която и ти споменаваш, когато положението се обостри и не съм се оправила до ден днешен  ooooh!.  От това си вадя изводи, че всичко е строго индивидуално и че има значение фактора време - колкото по-рано се хване и лекува, толкова по-добре.
А увреждане на черния дроб и бъбреците мисля, че не би се получило от контролиран прием, а при предозиране или при някаква несъвместимост.

Чеб, прави се специално тестване за алергия. Само, че това е нож с две остриета. При малки деца (под 6 годишна възраст) май избягват да го правят, освен ако не е супер наложително. Поне преди 7-8 години беше така. Хем алерголожката, при която водих Марти беше ходила на специално обучение във Франция и беше донесла тестове за малки деца, пак отказа да го направи. Но пък успя да овладее  положението и не се наложи.

# 654
Джулка,
защото съвсем не са безобидни. Затова.

Бенджи, те и АБ не са безобидни, и доста от другите лекарства не са, но като се налага какво да правим?  Confused
Пак казвам - говоря за лекарства, изписани след качествен преглед и от качествен доктор.
Такива докторовци, тип ала г-н "нали", дето изписват лекарства по телефона...  Tired
Колкото до кортикостероидите, аз имам наблюдения само върху Певизон- а и както знаете - той ни помогна.
Какво трябваше да направя - да оставя онази гадост да "превземе"и очичките на детето ми ли?  Sad ooooh!
Та люспите бяха буквално на милиметри от очичките и ако не бяхме взели толкова бързи мерки (като знам как пламна за отрицателно време ooooh!), просто щяха да му влязат в очите.  Sad
Знаеш мнението ми за някои доктори, но на въпросната кожна лекарка - огромно благодаря!   bouquet
Много внимателно се отнесе с нас, взе нещата присърце, изписа ни още няколко неща, които бяха в "комплект" с Певизон- а, и лечението наистина беше много бързо и успешно, вместо да го влачим сума ти време тоя скапан дерматит и накрая нищо чудно и да не се оправим въобще.  Crossing Arms

За "Метро" не знам, мен преди в ХИТ- а ме баламосваха Twisted Evil, докато не ги хванах 3 поредни!!! пъти в лъжа (и то съвсем случайно) и от тогава винаги ги гледам в ръцете какво маркират.
Резултат - нищо, маркирано "в повече".

Хайде стига вече с тези болести, че направо ще ви подкарам по азбучен ред.  Mr. Green
На дечковците целувки, на мамите нЕкой доФтор като горните.
 Laughing

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 20:53 от Джуличка

# 655
На мен в кварталния магазин понякога ми се случва да започнат моята сметка, без да са нулирали предишната. Или пък да ми маркират нещо, пък да не ми го дадат. Особено, когато взимам повече неща.  ooooh!
За това винаги си взимам касовата бележка и на връщане към вкъщи гледам какво съм взела, какво съм платила и какво пише в бележката.  Flutter
Случвало е да се връщам, защото например са забравили да дадат млякото, а пък са го маркирали или да си взема парите за маслини за 3 лв., които не съм купувала.  Crossing Arms
В интерес на истината връщат пари, не са правили проблем, ама замълчиш ли си, остава за твоя сметка.  Whistling

# 656
...Хайде стига вече с тези болести....

Стига! Peace
Ще се лакирвам. Пак ooooh!

# 657
  • Балчик
 HugДобро утро  принцеси ,
желая ви един прекрасен ден  Hug

# 658
Добро утро  Hug Hug Hug

Трябва да се измъкна от офиса, такова хубаво време е навън, че не ми се седи завряна тук. Май ще хапна на обед и ще бягам по задачки.

Похвалих ли се, че ми оправиха колата, много съм доволна, за сега е пушка, е иска си поддръжка и това е.

Хубав и слънчев ден.

# 659
И що ви няма никакви цЕл ден?  Thinking
Сръд! Crossing Arms
Не знам за какво слънце говорите, девойки, ние одеве обикаляхме с пол'винчо и майчиното му тяло из половин София - е, освен гадна мъгла и някакво кръгче на небето, което през мъглата повече приличаше на луна, отколкото на слънце, друго не видЕхме.  Tired
Баси скапаното време!
И колата сутринта пак!!! ме предаде.  #2gunfire
Писна ми вече, половината блок са ме дърпали.
Ако тръгна да им връщам на хората, ще пална съединителя.  Laughing
Фанах си белята и с една черна техника, ходихме да правим рекламация, та ми е криво.
Освен това, снощи не бях на работа, и уж исках да си легна рано, че вчера спах два пъти по 2 часа и не знаех къде се намирам.  Tired ooooh!
Е, познайте - легнах си в снощи в 11.40ч, заспах поне час по- късно.  Crossing Arms
Изобщо, въобще, нещо 'ич не ми е на кеф днес.

Общи условия

Активация на акаунт