Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 431
  • 711
  •   1
Отговори
# 300
  • Плевен
Много важно ,и аз другата седмица съм на консултация да видим как ще бъде кантараЗа отоплението топлим се с парно и в цялата ни къща е топло.За лятот май ще трябва да мисли за климатик защото при нас става много горещо.

# 301
Ох това топло!В къщи сме на централно парно.Аз го намалям,отварям врати и прозорци(а винаги съм била зиморничава),мъжо върви след мен и ги затваря Laughing
Иде ми да си сложа лед на краката #Crazy

# 302
  • Пловдив
Добро утро, момичета  Hug

Катилиас, тук и добре да си направиш сметките всичко е толкова непредвидимо ,че никога нищо не се знае.И мисля,че точно тази неизвестност е в основата на всички страхове.
Peace Така е. И ние си бяхме направили сметката за майчинството, преди да забременея, на база 12 месеца, ама в движение се промениха нещата. Объркаха се малко сметките. Но здраве да е. Това е най-малкият проблем  Simple Smile В нашата скъпа държава така се правят нещата - всичко на парче и от днес за утре - за пример пародията с отпуските от последните месеци  Sick

Здравейте, има ли някой представа какви документи се подават към НОИ
http://www.noi.bg/
mistela , в тази тема Майчинството счетоводно в първия пост са описани подробно документите. По-специално това е линкът https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4
Накратко са 3 болнични - 1 от АГ 45 дни преди термина, 1 от болницата, където е станало раждането и 1 от педиатъра. Тези трите са общо за 135 дни. За остатъка до 410 дни се оформя като отпуск с молба до работодателя и декларация. Да не преразказвам, че сигурно ще пропусна нещо, ще си ги прочетеш в темата  Hug

Били, и аз към призива на останалите. Ако нямаш медицински показания, леки разходчици няма да ти навредят. Все пак не сме болни, а бременни. Аз лично, както съм в болнични, ако не изляза да се разходя поне за 1-2 часа всеки ден, подивявам  Crazy

За венците, и моите кървят доста. Смених четката с мека, а пастата с Лакалут, но ефектът е почти никакъв. Надявам се след 2 месеца да мине Simple Smile В тази връзка ми напомнихте, че трябва да ида на зъболекар, имам 1 зъбче за оправяне, трябва да се наканя тия дни. Не ме е страх, даже не ми е неприятно ходенето, просто ме мързи  Crazy

# 303
  • Плевен
И аз много съм се отпуснала направо съм като дроб ,тазо седмица ще оглеждаме за скрин на бебчо о след още една две седмици започвам да го зареждам.Като начало това ,което има от каката и после като се започнат посещенията при бебешока ще го допълвам.Е и необходимото за родилния ще складирам там.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 10:49 от cvete_78

# 304
  • Стара Загора
Здравейте,коремчета! Hug
Аз съм си в Стара Загора-хем ми е хубаво,че съм си при мъжлето и сестричката,хем ми е много притеснено с този хепатит-само вървя и се прибърсвам с мокри кърпички.Вчера пристигнах и веднага на консултация със сестра ми.Бебчетата и на двете се развиват много добре и бяхме хипер щастливи,че влязохме заедно да си ги видим  newsm68
Ние за 4-ти път получаваме потвърждение-момиче е,29 гс,вече тежим 1500гр,всичко е нормално-видях цялото скелетче,сърчицето,бъбречета,дробче... Heart Eyes Застанала е главично,но доки пак ми попари надеждите за нормално раждане заради първото секцио  Thinking Ще видя какво ще каже докторът,който ще ме изражда...Изписа ми вит.В комплекс заради болките в кръста.
Снощи почти не съм спала-малкия ми липсва(оставих го в Ямбол при свекървата)-за първи път се разделям с него за повече от една вечер и само го мисля  smile3518
Аз днес съм си поставила за цел да изровя дрешките на баткото и да отделям това,което ще става и за бебка.За родилното не съм приготвила още нищо-за другия месец съм го оставила  Blush
За майчинството-аз си правих сметка да ми се наложи да излизам в майчинство чак след 2-3 години,но като е писано да става сега-сега да е.Все се каня,че сметки не трябва да си правя,защото винаги се объркват,когато не зависят само от мен.Ще се оправяме някак си и така-само живи и здрави да сме всички.
Лек ден на всички   bouquet Hug

# 305
  • до моите любими хора
Момичета, вижте на какво попаднах случайно http://osigurovki.info/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B … %D0%B2%D0%BE.aspx. Става въпрос за калкулатор за изчисляване на бъдещото майчинство месец по месец до навършване на 1 годинка на детето и ти дава подробна информация за точната сума, която ще получите. Може и да сте го открили, но аз днес попаднах случайно на този адрес. Ето и още една страница http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=219, в която може да задавате въпроси ако ви интересува нещо. Един мъж мисля че е служител на НОИ отговаря, доста изчерпателно и смятам, че може на някой да му е полезно.

Защо се изчислява 90% от нетната стойност  newsm78 Бях чела че е от брутната?!
Да 90% от брутната заплата, но не повече от среднодневното нетно възнаграждение. Дефакто ако се осигуряваш например на 2000лв прага, като излезнеш в майчинство няма да получаваш 1800лв (90% от 2000лв), а не повече от 1582лв. които са чистите пари след приспадане на данъци на 2000лв осигуровка. Прочети подробно във втория адрес, който съм дала там има много отговори на всякакви въпроси.

# 306
Hug Добро утро! Кукнала съм от 4 часа,  Crossing Arms детето искаше филмче, котарака гладен мърмореше....ми станах и си направих кафе , eat   Confused голям глад ме гони, кантара пак няма да ми е приятел. Thinking  
С Емил към края на седмия месец бях качила 27кг, помня че бутнах тогава кантара под леглото и до края повече не го извадих, 7месеца след раждането ето така изглеждах.

така че колкото толкова, после ще му мисля.
Цитат
г-жа Стихийно бедствие, много си организирана. Чантите за болницата ти са стегнати вече, а аз не съм започнала да пера  Но вчера си купих пижама, гащи, превръзки и разни други тоалетни неща. Тези дни и аз ще си стегна моята. Те тук дават всичко - и памперси, и превръзки, но аз си искам моите

Права си, всичко съм подготвила и почти всичко съм купила.
Дрехите на бебо са изпрани изгладени и са наредени в неговото гардеробче

Обещах за клина да пиша, да ви призная не намирам марка никъде, може би защото турско производство, пише само нещо като "клин за стягане" ето така изглежда. като материя но е без презрамки.
Достатъчно стегнат но не е твърд, понеже планирам секцио и ми трябва нещо което да е без ръбове и да е висок, да не ми ръби на операцията.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 12:37 от г-жа Стихийно бедствие

# 307
Здравейте, мами!
Тук днес е дъждовно и май няма да мога да се разходя. Като ви чета , че повечето не се спирате и ми става съвестно. Аз на ден не повече от 30-40 мин. разходка правя, защото много се задъхвам и имам нужда да поседна. ooooh!Надявам се, че и това е нещо все пак, но наистина като дойде време за напъване в родилната зала, ще видя зор. newsm12
За отоплението преди бяхме с климатици, но заради алергията на малкия ги заменихме с лъчисти радиатори, които са хубави и не изсушават въздуха , но сметките за тока са двойни. Shocked Лятото пускаме единия климатик по цял ден, но държим детето в друга стая, а не в тази с климатика и така е приятно, без да има опасност от настиване.
За сънищата -сънувам много и все кошмари. Вече като наближи времето за сън и не ми се ляга изобщо, защото нито мога да спя нормално, нито да  се наместя. Weary
Маринелс, наистина не бива да си предписваш сама лечение. А това с пишкането какво значи-че имаш болки при уриниране ли? Ако има някаква инфекция и е обхванала и уретрата , е възможно да е така, затова бързо на лекар. Можеш да си пуснеш една посявка на урина и влагалищен секрет даже и без лекар-просто отиди в някоя лаборатория.Но направи нещо!
За първи път и за двете ми бременности имам лека коластра от няколко дни. И то само от едната гърда. Вече кърмелите успешно да питам защо едната ми гърда в първата бременност отделяше повече и по-лесно кърма от другата?

# 308
  • София
Здравейте щастливи бъдещи мами,
нека и аз да се присъединя към вас:) Вече ме добавихте във Facebook групата - Ирина Атанасова.
Ние очакваме нашето бебче на 31.03.2011. Чудех се дали съм при вас или при априлските мами, но тъй като най-вероятно ще съм секцио, почти е сигурно, че ще съм от мартенските мами:)

# 309
Здравейте мамчета,

Г-жа Стихийно Бедствие искам да те попитм, след секцио кога може да се сложи колан или клин за прибиране на корема?

Някоя от вас има ли информация за раждане в Селена, Пловдив какво трябва да се приготвя или не е нужно да се носи нищо?
Предварително ви благодаря за инфото

# 310
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте, благодаря за отговорите които ми дадохте.

Както някой писа и аз така цяла нощ се връткам наляво-надясно затова си доспивам до към 10,30 в последните дни.

Аз още нищо не съм купила за болницата но предстои.

За коланите - ще потърся да купя но не по интернет, предпочитам да го видя и да преценя размера, да не се окаже в един момент че ще ми е безполезен.

Лек бременен ден от мен   bouquet

# 311
  • Карлово
Скреч, да те питам теб нещо - как си с отказването на кърменето. Моят син няма отказване и това е (то аз не се и мъча много де, ама почнах сериозно да се замислям).
Скреч е офлайн. Кърмят се все още, макар и през няколко дни.

# 312
tanita, това, което трябва да носиш в Селена са лични козметични принадлежности, чехли за баня и някакви пантофи, ако искаш. Поне аз това носех. Всички останали консумативи за теб и бебето ти ги дават от там. Не си спомням  хавлия дали предлагаха, или аз съм си носела, ама не е фатално и да няма-ще ти донесе някой от къщи, когато се настаниш. Grinning

# 313
Цитат
г-жа Стихийно бедствие, благодаря ти. Значи аз трябва да ровя в италиански сайтове. Ще поразгледам тези дни по-подробно. На пръв поглед изглежда, че цената е с около 100лв. по-ниска, но ще ровя повече.
Я ми  дай марка и модел та да видя аз какво ще изровя.

марката е Trio Giordani Ethos. В италианския ибей я намерих на най-добра цена - 410 евро, като трябва да проверя доставката до БГ колко ще е.
http://cgi.ebay.it/TRIO-ETHOS-GIORDANI-RED-SILVER-OFFERTA-/39027 … sh=item5ade5e18da

В БГ навсякъде струва 1090 лв, така че ще ни излезе към 200 лв по- изгодно в най-добрия случай.

Ти имаш ли предвид други сайтове за търсене?

# 314
Здравейте мамчета,

Г-жа Стихийно Бедствие искам да те попитм, след секцио кога може да се сложи колан или клин за прибиране на корема?

Някоя от вас има ли информация за раждане в Селена, Пловдив какво трябва да се приготвя или не е нужно да се носи нищо?
Предварително ви благодаря за инфото
За колана ще ти отговоря така, колкото лекари толкова мнения.
Според мен всеки сам трябва да си прицени, аз затова взех голям размер да не ми стяга много, като мине 10-15 дни ще взема по стегнат. Моя ще го сложа за изписването.
Давам ти цени за Клиниките.
Не съм сигурна само в десетките.
Торакс
Нормално 750
Секцио 950
Всичко включено, трябва да си носиш само четка и паста, ако ги забравиш не е проблем.
Селена
Нормално 880 доплащаш 150 лева за присъствието на татко, май има и лекари на които трябва да платиш ако избереш точно те да те израждат.
Секцио 1160+ малко повече от 250 лева за присътствието на татко и пак така с лекарите.
Трябва да си носиш.
Чехли
Хавлия
сапунче
паста четка и май още нещо, ама не я слушах внимателно.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 14:06 от г-жа Стихийно бедствие

Общи условия

Активация на акаунт