Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 090
  • 711
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Пуснете си канал 1 към всички които са си в къщи

# 421
  • София
Добро утро и от мен момичета!
Пожелавам ви лек е спокоен ден:)

# 422
  • до моите любими хора
Момичета, гледам че някой от вас си мислят че ако се движат повече ще родят по-лесно. И аз първият път така си мислих и в последният месец минавах на ден по близо 10 км. В стремежа си, че много искам да родя нормално и така ще ми е по-лесно. Е истината е, че явно всичко си зависи от самият организъм. Болките ми започнаха в 11 вечерта, в 3 часа през нощта отидох в болницата като болките ми бяха зачестили и се оказа че имам едва 1 см разкритие. От там в 6ч сутринта ми изтекоха водите и родих чак в 12.10ч, като от 7ч сутринта бях на системи и хапчета под езика. Без да ви плаша имах едно доста трудно раждане, с доста силни болки, като се има предвид че не съм някой лигла която да не търпи на болка въобще. Та за мита за многото ходене, е аз го опровергах. Този път съм решила пак нормално да раждам и се уповавам, на това че щом веднъж съм оцеляла ще оцелея и втори път(това не го приемайте буквално разбира се). Пък нали казват, че вторият път е по-лесно. Не знам, защо но аз съм много против секциото, само защото така ще е по-лесно и няма да се мъчим. Смятам, че то е само за случаи в които наистина  се налага по медицински причини. Нека, някоя от майките която ще ражда във ВМИ Пловдив, да пише дали има уговорка с лекар или ще ражда при който се падне на смяна. Аз първият път раждах там и имах уговорка с лекар и бях много доволна, от условия и отношение. Този път няма да мога да се разбера със същия лекар, защото за мое голямо съжаление, той почина в събота. Един голям лекар проф. Милчев! Поклон пред паметта му!
Дано не ви отегчих с моя дълъг разказ!

# 423
И аз да се отчета. Вчера много исках да дойда на срещата на варненските мами, беше страхотно времето. Бях болна и още кашлям и ме достраша да не ви заразя. С моите болежки, не мога да се запозная с вас. Днес съм на 3д ехограф, голямо вълнение ме е обзело...
По едно време коментирахте кремчетата за зърна и хвалехте някакво с ланолин? Как се казва, че мисля да започна да сеподготвям за кърменето...

# 424
mama_vessy, за използваните памперси, аз използвах торбички за памперси. Има ги в Джъмбо и са много удобни, ароматизирани са Peace

Били, аз го миех след всяка смяна на памперса и го мажех по мъничко с крема за подсичане на бюбхен Peace

Аз съм в чуденка за музикална играчка за кошарата Rolling Eyes. Повечето са за дървена кошара и не намирам такава, която да става за преносима кошара. С Боби бяхме взели една, която беше много нестабилна и постоянно падаше, а сега с тоя дивак вкъщи, трябва да е много здраво прикрепена. Виждали ли сте такава, която да става?

Да кажа и аз за моето раждане Simple Smile
Болките ми започнаха изведнъж 2 дни преди термина и то през интервал от 2 мин., без да съм имала преди това никакви подготвителни контракции, даже и досега незнам какво е това, пу-пу Praynig Беше към 23:30ч., звъннах на лекарката и каза лека полека да се оправим и да тръгваме към болницата. Приеха ме към 1:30ч.с 2см разкритие и ме сложиха да си легна в предродилна зала. В 8ч. сутринта вече бях с 5см разкритие, дойде моята лекарка, биха ми спинална упойка и всички болки свършиха. Пукнаха ми водите, преместиха ме в родилна зала и в 11:03ч. се появи нашия малък юнак Heart Eyes Беше раждане мечта за мен, веднага бях готова за второ Simple Smile Само като ме пусна упойката после 2-3 седмици не можех да си седна нормално на д-то, щото ми направиха епизотомия, но всичко минава и заминава. Като си видиш малкото съкровище и забравяш за всичко Heart Eyes
Хубав ден Hug

# 425
  • Карлово
За зърната - искам да ви успокоя че от това което ви говоря въобще ама въобще не е така ... аз с Пламен когато бях в родилното на вторият ден дойде една и сестра и ми каза че съм нямала кърма и че дори и да ми дойде нямала съм да мога да кърмя понеже зърната са ми вдлъбнати ...тогава се ужасих но имаше точно в този момент човек до мен и ме успокои и аз не се отказах и така си кърмих без проблем

За корема  - кажете им да се разкарат и да си гледат работата на тези които се изказват така, с първата бременност бях така и някъде в 8 месец като започнах да раста  ooooh! нямаше спиране  Laughing а и в отделението имаше момичета с толкова малък корем а такива хубави и едри бебета раждаха  Simple Smile Успокойте се
На консултацията какво ви казват , че сте добре и детето и то е добре тогава ..... какво по - хубаво от това  Simple Smile

За мокрите кърпички - хубаво е детето да се измива с водичка тя успокоява ... щяла да му се протърка кожата стига де че вие няма да вземете спарчето и да търкате
И да хубаво е  след като го измиете да го намежете с кремче поне ние бяхме така иначе му се зачервяваше дупето от акото искам да подчертая а не от водата  Naughty

Аз се колебая за кошче или люлеещо се легло, някога Пламката това го успокояваше, голям рев му удряше  Sad

вие какво сте решили за вашите бебоци ще ги учете ли на люлеене или на ръце ще ги люлеете

# 426
[вие какво сте решили за вашите бебоци ще ги учете ли на люлеене или на ръце ще ги люлеете
[/quote]
Ако бебето плаче няма да го оставя в кошчето да се дере, горкото. Не мога да търпя бебе да плаче, винаги съм се чудела на моя приятелка, коята се оставяше детето да плаче и отиваише в най-отдалечената стая , за да не го чува. #Crazy Ами , ако се задави или нещо друго? Без кръст и гръб съм оставала да го приспивам на ръце, но не оставях бебето да плаче. Моето спокойствие ли е по-важно, или това на бебето?!

# 427
radostani ,аз съм решила да раждам във ВМИ,но мисля да отида на късмет и който ми се падне....Ти можеш ли да ми препоръчаш някой лекар там?

# 428
Здравейте и днес от мен,
за зърната - при мойте има очевидна разлика, но странното е че винаги това, което по-вдлъбнато пуска повече коластра, така че не вярвам на тези приказки, кърменето зависи според мен от психическата нагласа на жената
относно люлеенето - легълцето, което сме избрали е с такава функция и не мисля да го люлея на ръце, децата да много хитри макар и толкова малки.Разбира се, че ако плаче няма да го зарежа, но последното което ще направя е да го взема на ръце (а не като ревне веднага да го грабвам) - говорим за обикновения рев, а не когато е болно   Peace да уточним

matza83  аз съм си харесала една уникална лампа, която прожектира на тавана, тъй като слушах изказвания на педиатър, че толкова рано не трябва да се слага играчка близо до очите, тъй като в началото бебчовците виждали на далеко. Въпреки че и брат ми е имал такава играчка,но не вярвам тя да е причина за проблем с очите.

# 429
А да ви попитам за миенето на дупенцата - винаги със сапунка ли се мият или само с вода. Сори за тъпия въпрос, но ....  newsm78

# 430
matza83  аз съм си харесала една уникална лампа, която прожектира на тавана, тъй като слушах изказвания на педиатър, че толкова рано не трябва да се слага играчка близо до очите, тъй като в началото бебчовците виждали на далеко. Въпреки че и брат ми е имал такава играчка,но не вярвам тя да е причина за проблем с очите.

Много странно че така е казал доки  newsm78  newsm78  newsm78 напротив за това се държи бебето в ръце и му се говори защото в началото виждат на около 20-30 см. и то реагира само ако си близо до него а не ако си далече имам предвид с очички когато е много малко. Със сигурност не  това е повлияло на очите на брат ти  Peace

За плача на бебо зависи колко и как плаче, моята хубавица плачеше непрекъснато и оставах без кръст и ръце от люшкане. Никога не искаше да заспива  Shocked и винаги беше страхотен рев. След като и след 4-тия м. не спря се принудих да я оставя да поплаче в леглото и постепенно това замря.  Peace

За миенето на дупето аз винаги с вода  Peace когато съм си в къщи разбира се. Само с вода, в повечето случаи не е необходимо ползването на сапун и така не се изсушава кожичката. След като я бършех с кърпички задължително се зачервяваше  Rolling Eyes За мазането когато е необходимо особено след миене със сапун. На мен дори когато ми се налага да си бърша ръцете с кърпички, все имам чувството, че не са ми съвсем чисти ръцете. Но всеки сам си решава и преценява.  Peace  Peace  Peace  

matza83 не бях виждала, но ще проверя  Hug

radostani секциото не е задължително да е по лесно  Peace от личен опит.  Hug

За спането и болките аз съм с болки от няколко месеца и съня е един мит, като сега съвсем се засилиха точно в тазовите кости направо кошмар при всеки опит да се завъртя и ми идва да вия  cry . Снощи за малко да падна в банята  smile3556 и като направих един хубав шпагат по този повод Crazy след това не мога да си събера краката  Sick то не бяха болки , то не беше пъшкане  ooooh! Днес съм като схваната и едвам се движа, надявам се да ми мине до довечера  Praynig Пазете се момичета че сега както сме по трудно подвижни  ooooh!  

# 431
mama_vessy, дано да се оправиш бързо. И мен все ме е страх да не падна, понеже в къщи нямаме никакви килими,а сме на теракот и паркет.
Относно болките в тазовите кости, много болки и при мен, особено като спя. Нали само на страни можем да спим и е много гадно.

Относно миенето- и аз мисля, че с чиста вода е най-добре. А как е по-добре? Направо на мивката ли да се носи бебето или всеки път да се приготвят легени и пр.?

Даже исках да ви питам първите пъти как мислите да къпете? Ще слагате ли шампоанче във водата? 

Ще слагате ли нещо допълнително във водата? Зълва ми каза, че е слагала през ден Тетра(смрадлика) и така племенника никога не се е подсичал. Мисля и аз така да постъпя.

За виждането на бебето и аз знам,че са с физиологично кривогледство първите 2-3 месеца и най-добре виждат по-наблизо. В книгата пише - "играчките за закачане да са на 40-45 см  от лицето и не по-близо или по-далече."

Днес вечерта съм на преглед при доктора, към който съм се насочила да раждам. Ще видим какво ще каже.

# 432
Добро утро Simple Smile
Искам да ви попитам дали е нормално да ме боят тазовите и срамната кости ? Цяла нощ по малко ме наболяваха, мъжът ми хъркаше и съвсем неможах да спя  #Crazy. Чак сега сутринта спах около 2 часа. А на всичко отгоре пак ми излиза херпес на устната Cry. Малко взе да ми писва, тъкмо ми минава единия и се появява друг. Не се чувствам болна, не съм настинала.

Здравей, и мен много ме боли особено срамната кост - бях много притеснена даже няколко дни едвам ходех, защото ме болеше и от вътрешната страна на бедрата. Док каза, че при мен разширяването на таза ще е по болезно и затова боли, каза повече лежане.
Ама аз си се чудя, ако сега ме боли от разширяването толкова какво ли ще бъде при раждането.

# 433
  • до моите любими хора
preslava_82 не знам и аз какво ще правя този път, дали няма и аз да отида така без уговорка още не съм решила. Иначе съм чувала хубави неща за д-р Паскалева, реално и тя присъстваше тогава на моето раждане, защото професора казва само какво да се прави, а някой друг върши работата. Но нямам никакви координати и не знам дали ще е съгласна да дойде ако не е на смяна. Една позната на скоро роди там и преди това беше ходила при Корсимов, но той и беше казал че не поема ангажимент да отиде по всяко време само ако е на работа в този момент. Ти ако разбереш нещо друго пиши.
mama_vessy исках просто да кажа, че има много момичета които могат спокойно да си родят нормално, но само защото ги е страх от болката и за това решават да е секцио. Важното е на края всичко да е наред и с майката и с бебето, така че ако се наложи и аз ще съм съгласна на секцио. Дано не се налага де.

# 434

Как може да обръщате внимание и даже и да се замислите над тея глупости дет ви говорят "зърната ти не ставали" "корема ти е малък" и не знам какви си  други глупости.

Абсолютно подкрепям  Peace

Момичета, да ви се похваля - вчера за първи път ми направиха място в трамвая  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

mama_vessy, стискам палци да си добре след инцидента в банята.

Нашата бебуна е много активна на моменти - то не са ритничета, не са побутвания, тренира си някакво синхронно плуване явно Simple Smile Може да ви се стори смешно и глупаво, но като чуе гласа на татко си, и почти винаги се "обажда" - толкова ми е странно и забавно.

Не пиша често, но редовно ви чета и наслагам инфо, което силно се надявам да използвам и да ми е полезно.

И още нещо, почти си приготвих чантата за родилното, но дано не ми трябва скоро.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт