Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 089
  • 711
  •   1
Отговори
# 435
  • Стара Загора
Благодаря ви за мненията за чорапогащничета. Hug Идеята ми за тях беше да ги ползвам когато излизаме на разходка,защото някак си се притеснявам да оставям бебка само с боди,гащеризонче(и аз съм се заредила с няколко) и одеалце първите месец-два  newsm78  Баткото ми се роди лятно бебе и изобщо нямах такива притеснения-пусках си го само по летни бодита,но сега с пролетната принцеса ми е чудно с какво да зареждам гардероба. newsm78
Сега да си споделя една хубава новина-вчера съвсем случайно се "сблъсках" с доктора,който искам пак да ме изражда и го нападнах с въпроси  Whistling Съгласи се да ме поеме,дори ме успокои,че първо ще ме опита да родя нормално,въпреки първото секцио  newsm17 Така че чуденката ми по този въпрос отпада-от там нататък всичко е в Божиите ръце-ако пак се наложи секцио по медицински причини-така да е.Разбрахме се да му се обадя месец преди термина,за да започне да ме следи.След срещата бях толкова спокойна и щастлива...
Валари,аз къпах и мих дупето на малкия почти един месец на мивката,защото трябваше да го правя сама,а операцията не ми позволяваше да мъкна корита и да клякам.Таткото все се прибираше късно вечер от работа.Свекървата ми помагаше една седмица,но не смееше да го къпе,защото не знаела как  newsm78.Гледах сестрите в родилното как го правят и така си продължих в къщи.Шампоанче използвах веднъж седмично-на бюбхен за коса и тяло(и още с него си го къпя-вече 2,5г),а през останалите дни само с водичка.За някои мами може да звучи странно да си миеш детето на мивката,но първия месец не можех и да помисля за корито. Hug

# 436
Валари да докладваш след прегледа  Peace
Само за миенето на дупето я водех директно на чешмата и сега така мисля да правя. Не си струва да пълниш леген, още повече ако се е наакало, трябва и вода да сменяш... #Crazy  #Crazy  #Crazy спестяваш си много работа. Аз както бях и секцио..... хич не ми беше до мъкнене на вода и легени.  Peace

Цитат
Даже исках да ви питам първите пъти как мислите да къпете? Ще слагате ли шампоанче във водата?  
В началото аз няма да слагам нищо, то няма от какво да се изцапа. Само с водичка и то е по скоро като ритуал за успокоение и по лесно заспиване на бебо вечер.  Peace  

Цитат
Ще слагате ли нещо допълнително във водата? Зълва ми каза, че е слагала през ден Тетра(смрадлика) и така племенника никога не се е подсичал. Мисля и аз така да постъпя.
не съм слагала нищо  newsm78 . Може и от това да не се е подсичало детето, но има деца които по принцип не се подсичат лесно, а други и от въздуха  Mr. Green

vioila те сега се подготвят после вече не е така  Peace

А да ви питам някой мисли ли да пие АРНИКА за по лесно раждане. Чета различни статии и форуми и много жени казват че било много по лесно и безболезнено  newsm78  newsm78  newsm78

# 437
  • Карлово
gin_s - със сапунче

За въпросите на Валари :

А как е по-добре? Направо на мивката ли да се носи бебето или всеки път да се приготвят легени и пр.? - на който както му е удобно.Пламката много риташе и го миех в лехенче, беше ме страх да не го изпусна

Ще слагате ли шампоанче във водата? - аз не слагам във водата а върху главичката на бебо и тялото с нещо друго го измивам

Ще слагате ли нещо допълнително във водата? - не

За виждането на бебето - имам чуството че децата се раждат и веднага виждат на по-големи разстояния от колкото пишат.

# 438
  • Пловдив
А да ви питам някой мисли ли да пие АРНИКА за по лесно раждане. Чета различни статии и форуми и много жени казват че било много по лесно и безболезнено  newsm78  newsm78  newsm78
И аз мислех да питам за арниката, много я хвалят.
И за другите лекове за по-лесно раждане - чай от малинови листа и масаж на перинеума? Имате ли някакви впечатления, ще ползвате ли?

radostani,  preslava_82   , и аз мисля да раждам във ВМИ. Досега съм ходила на няколко прегледа при д-р Димитрова, но не сме говорили за раждането. По-скоро съм склонна да се уговорим предварително, за да съм спокойна.
Момичета, ако решите да ходите на отворени врати във ВМИ, свиркайте.
radostani, Паскалева много я хвалят по форумите, в нета може да й намериш телефона. И в темата за ВМИ, и в тази за акушер-гинеколозите в Пловдив го има. Аз се бях засилила да ходя при нея да ме следи. Един ден й звънях 3 пъти през няколко часа, не си вдигна телефона, не благоволи и да върне обаждането. Замислих се, че по тая логика, ако бях нейна пациентка и тръгна да раждам и й звъня от непознат номер, например защото ми е паднала батерията на моя телефон, тя спокойно може да не ми вдигне и да не се яви. Това ме отказа да ходя при нея.

# 439
  • София
Привет отново Simple Smile

Гледахте ли предаването по БНТ Здраве? Не знаех, че има рубрика за бебета.

Относно книжките, за сега имам само за бременността, за отглеждане на деца има старо издание на д-р Спок, Бебето от глава до пети /вървеше към сп. Журнал за жената и вътре има само за болести и не съм я чела. От миналата година има едно издание за Бебето от 0 до 3 години пак се води специално издание на сп. Журнал. Вчера Нети, която е Априлка и аз много харесвам препоръча "Бебето близо до теб" на Василена Доткова. Нямам тази книга, но другите са ми все на чужди автори и мисля да я потърся.

Относно гимнастиката за гръб, която обещах, ще пусна друг пост.

И още нещо се чудя - във всички списъци за покупки за новородено пише бархетни и тензухени пелени. За какво точно се ползват те и колко бройки горе-долу ще са ми нужни?
И колко непромокаеми подложки за повиване? Чета насам-натам, че момченцата обичали да правят фонтанчета, като ги събуеш и трябват повечко, но колко всъщност  newsm78

Има комплекти от по 4 пелени - 2 бархетни /1 по-широка и 1 по-тясна/ и 2 памучни /1 по-широка и 1 по-тясна/. Поне 3 комплекта е добре да си имаш. Имат широка употреба. Момичетата са писали за това но все пак - за повивалника, за ваничката /ако прецениш/, за количката когато си навън и се наложи да преобуваш, за детската консултация е добе да си постелеш а не бебо да лежи неясно в/у какво в кабинета на лекаря. За непромокаемите подложки - купила съм си 3 бр. Има ги в Хиполенд на цена около 3 лева. Отгоре е памучен плат, отдолу найлонче.

И докато сме на тема покупки - точно преди да се разболея купихме легълце на бебо. Тренд на Бертони с шкафче, 2 чекмеджета отдолу и вградена ракличка. Има ги в ТЕМПО кв. Надежда ако някой се интересува. Има люлеещ се механизъм, но не знам дали ще взимам на ръце детето или ще се люлеем. Много е рано да се каже Simple Smile Мисля да се доверя на инстинкта си според случая.

За размера на зърната, гърдите, корема и т.н. както и за много други неща не питам никого и не си "вдигам блузката" както правилно е отбелязала г-жа Стихийно бедствие. Това си е направо невъзпитано изказване от страна на приятелка!

За срещата миналата седмица щях да дойда Simple Smile И нова бременна дрешка си боцнах от индийския магазин на Орлов мост, но сега съм още слаба и кашлицата не ме оставя. Мисля, че е по-добре и за вас да не ви заразя. Ще пропусна за мое огромно съжаление.

matza83 зрителния контакт е заради спокойствието на майката  Peace за да го наблюдава непрекъснато. Иначе няма проблем, това с вятъра и слънцето  Rolling Eyes не мисля, че е толкова голям проблем а и някак си не мога да си представя че непрекъснато ще въртя коша, ще ми писне. Поне на мен разбира се, иначе и на мен ми беше харесала тази количка  Peace но аз искам някоя по малка.
ena4 това ми се струва странно,защо ти взима потребителска такса  newsm78 , за дете и бременна не се изисква такава. Ти защо не я питаш?  За писане на болничен такса не се изисква доколкото знам.  newsm78 Тези доктори вече съвсем на търговия го обърнаха.  #2gunfire

Зрителният контакт е важен и за психическото развитие на бебето освен за спокойствието на майката.  Когато бебчо вижда мама е по-уравновесен и спокоен.
Количката за мен беше важно да има въртяща се дръжка, а не кош, точно заради удобството както да се виждаме с бебо, така и заради слънце и вятър с които сезонът на нашите бебоци е изпълнен, поне докато за много малки. После идва лято и нещата са по-различни. Много по-лесно се върти дръжка отколкото кош с бебе в него!

Здравейте момичета, искам да ви попитам може ли да пием витамин Ц, за подсилване малко, че с тези вируси. Вие как се предпазвате.

Не успях да се предпазя от вируса, пия много сокове от прясно изцедени цитруси, много пия и чайчета от различни билки, смятах, че имам здрав имунитет, но уви ... Все пак е важно да се прави дори и да се разболеем, доброто общо състояние на организма помага за преодоляване на вируса по-бързо!

И един въпрос:възможно ли е да уморявам бебо, когато по цял ден съм навън и за това да не му усещам движенията понякога?
Бебо не се уморява от това, че ти си уморена. Дори му харесва, когато се разхождаш повече отколкото, когато лежиш. Така той се полюшва, унася се или заспива и затова не го усещаш.

# 440
  • Кукуландия

И за другите лекове за по-лесно раждане - чай от малинови листа и масаж на перинеума? Имате ли някакви впечатления, ще ползвате ли?
Аз мисля да си правя масаж на перинеума. В темата "Немедикаментозни и нетрадиционни методи за обезболяване при раждане" различни мами споделят, че са го правили и са доволни, може да погледнеш и там.

# 441
Здравейте! Днес бяхме на доктор, бебка е станала 1630гр, с главичката надолу,но докторката ми каза , че има време и може още да се врътка.Попита ме с усмивка как искам да раждам, казах и нормално и тя се зарадва и като добавих без епидурална , за да нямам проблеми с напъването, остана мн доволна от решението ми. Акушерката и тя се зарадва и ми каза да излезна отвън в чакалнята да кажа и на другите момичета какво съм решила.От сестра ми знам , че епидуралната упойка и е попречила да се напъва и племенника ми е с форцепс изваден.След всяка консултация съм мн по спокойна. Grinning Не се налага да пия никакви хапове,резултатите са ми в норма, освен хемоглобин 115 ,което е малко под нормата и сега наблягам на черен дроб и спанака.И въпреки  всичките добри новини съм  си притеснена от предстоящият момент и с бебка си говорим по цели нощи.И след като потвърдиха, че ще е госпожица продължаваме с покупките предимно в розовко. Heart Eyes

# 442
  • София
noive, коя е тази докторка, дето така се радва на нормалното раждане и иска да те похвали за избора, ако не е тайна?

# 443
Д-р Асенова,защо?

# 444
  • София

Много се впечатлих от нейната постъпка. Рядкост са такива доктори. Аз самата искам да раждам нормално, но ....някак си усещам как "ме ориентират" към секцио. Никак не ми е приятно и....затова ми стана интересно. Завиждам ти, направо Simple Smile
При мен за сега няма някакви сериозни медицински причини за секцио и не ми се иска да ме оперират. Та.....ще направя всичко възможно да родя нормално. Разбира се, каквото рече Господ. Ако се наложи секцио, няма да драматизирам. Но пък и "по избор" не бих го направила.

# 445
  • Пловдив
Хаха, Stacked , има ги и такива ентусиасти. Тези пловдивските от ВМИ, за които си говорихме по-нагоре с пловдивчанки, пък са на другата крайност. Дори и да имаш показания за секцио, първо пробват нормално и чак тогава, ако не стане, режат. И това не е много хубав вариант. Всеки луд с номера си  Mr. Green

# 446
  • София
Цитат на: vikiimm в Вт., 11 Ян. 2011, 18:09
Цитат
.... а също и знаете ли някакви упражнения за облекчаване на болките в гърба?!
Ето линкче към файла, който направих набързо. Дано да ти е полезен.

http://dox.bg/files/dw?a=7ad697d6df

# 447
  • София
Здравейте сладурки  bouquet
Аз отдавна не съм писала, но преди няколко дни се пруморих малко повечко:(
Реших, че мога да почистя малко по-основно и резултата контракций. SadСега повечко лежа и не съм ви чела подробно. Embarassed
За срещата, ще гледам да дойда и да питам в мола на Стамболийски ли ще бъде, в 14 часа в хепито? newsm78

# 448
Да напомня за ВАРНА:   Утре, петък 14ти януари 2010  Среща в Гранд мол пред Хиполенд 13 часа.

# 449
Здравейте  Hug
аз отдавна не съм писала,но редовно ви чета.Доста се поизнервих с тази инфекция,даже вчера не ходих на работа.Но пък днес ме затрупаха с работа #Cussing outвече чакам с огромно нетърпение всичко да свърши и да не ходя вече там,че много болни хора.
Аз вчера ходих на преглед.Нашия мъж потвърдиха че е мъж,вече е 2 кг,с главичката е надолу.Кръвното ми беше 120/75,но ми каза всеки ден да си го следя,защото се притеснява че заради наддаването на килограми може да се получи прееклампсия Shockedаз направо се шокирах,защото не очаквах така да ми говори,а аз нямам симптоми за това състояние,но той доста стресиращо ми говори.Абе направо ми писна #CrazyНаправо човек нищо да му няма и те ходят да му го измислят,чак не можах да се зарадвам на малкия човек след неговите изказвания #2gunfire
Напоследък съм се изнервила и искам само вкъщи да си стоя и никой да не виждам.Вечерно време се изпотявам без причина,мисля че много сънувам.Да не говорим че от зиморничава съм станала супер сгорещена,ходя доста леко облечена,ама все ми е топло.

Общи условия

Активация на акаунт