Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 090
  • 711
  •   1
Отговори
# 255
Ох, marinels, права си, ама толкова много ми харесва тая количка..., направо се влюбих в нея Rolling Eyes А тези, дето се завърта дръжката или сенника все нещо не ми харесва в тях.

# 256
  • Карлово
Здравейте и от мен тази вечер  Simple Smile
Ужасна вечер ... няма заспиване  Sad имам ужасни киселини и като зная че вече ще е така докато родя ще се побъркам  Cry С Пламен бях така в 8 месец и тайничко се надявах да не съм с второто така но уви
като гледам как спокойно говорите за секцио ви се възхищавам ... аз се ужасявам но да сме живи и здрави и това минава и се забравя
Днес временцето беше страхотно и беше само за разходки, аз не излезнах защото не се чуствах добре но като виждам вие май сте излизали понеже във форума няма много раздвижване
Цял ден стоя и си мисля за това майче където и е паднала корема и мисли че и е дошло времето да ражда  Thinking но тя е в 8 месец как така  newsm78 за мен това не е нормално, според мен веднага се посъветвай с лекаря при който си
на майчетата които не се чустват добре и са им казали да лежат им казвам едно искрено - пазете се повече и си почивайте колкото можете повече

# 257
  • Плевен
За секциото,моеот не беше планирано.Състоя се два дни след термина защото нивото на водите ми беше на границата(изтекоха малко по малко),после се оказа ,освен това аз съм тянс аа беба се роди едра и нося очила(с малък диоптър,но.....).Още седмица преди термина доки не беше очарован от нивото на води те ,попитха го налага ли се постъпвнае в болница той каза,че за момента не ,но ем предупреди при най-малко неразположение веднага да се обадя без значение часа.
mistelaписах ти ЛС.
Моят корем е високо и първия път до последно беше така.АЗ другата седмица съм на среща с доки да видим какво ще каже.
jozуyнаиситна това е мног тъпо ,но хич не се ядосвай точно сега с тези неща.

# 258
  • Карлово
Микки понеже на курса ни казаха някой правила а постигна ти за мен не е много разбираем би ли уточнила.
На курса ни казаха че е добре детето да яде переодично първо от едната гърда и следващото кърмене от другата, по причина че "задното мляко" това което идва по към края на кърменето е по хранително, а предното с повече съдържание на вода и то е най вече за течност, а не за кърма.
На курса всъщност ни казаха така, предлагате едната гърда и когато усетите че бебето я изпразнило а не се е наяло (има си признаци) предлагате и другата, но ако бебо се е нахранило и пуснало гърдата, не му предлагате другата, а следващо кърмене започвате от тази от която не сте давали.
Помня че приятелките ми което кърмеха все си писаха на  листче в колко е яло и от коя гърда, в началото особено.

Цитат
Относно кърменето, пак въпрос - така сме тези които само четат и нямат и 1 ден практика  - и така, ако даваме от 1-та гърда и не стигне кърмата, даваме и от втората, ако обаче стигне и втората си остане пълна, изцеждаме ли я за да я дадем във шише, т.к. знам, че ако не се изцеди има опасност от усложнения? Бебето успява ли да изпие толкова, че да няма нужда от изцеждане?
Ще ти пиша това което ми отговориха на курса на същия въпрос.
В началото има много малко кърма така че няма да стане проблем, а после ти като ги редуваш нали винаги едната по пълна а другата е по празна, така че всеки път започваш с по пълната.
Ще ти дам пример ако си кърмила да кажем в 12.00 от дясната гърда, сегае 14 и бебето пак иска да яде тя дясната нали още няма да е набрала чак толкова та да има нужда да я изцеждаш, затова започваш с лявата, следващия път като му дойде време да се храни дясната ще е готова за кърмене а лявата няма да е събрала толкова че да ти създава проблеми.
Но все пак нека да изчакаме консултанта какво ще отговори. 

Първите няколко дни и седмици след раждането е обичайно гърдите да се усещат твърди, напрегнати и дори да изтича мляко от тях. С времето това отслабва и някъде около 2-2,5 месец /при някои майки и по-рано, всичко е строго индивидуално/ гърдите остават постоянно меки, въпреки, че майката продължава да кърми. Добре е да се държи бебето достатъчно дълго на първата гърда, за да стигне до т.нар. задно мляко, което е по-засищащо и богато на мазнини. Ако има съмнение, че бебето не се е нахранило, се предлага вторага гърда. При нужда, може да се върне отново на първата гърда, т.к. кърмата се произвежда дори по време на сучене и гърдите никога не са изцяло празни. Постоянното и често сменяне на гърдите не се препоръчва, трябва бебето добре да изпразни и да е гладно, за да се предложи другата гърда. Доста майки, които кърмят на поискване, използват тричасова смяна на гърдите. Тоест, от 3 до 6 часа, напр дават лявата гърда първа, колкото пъти бебето поиска да суче, после от 6 до 9 дават дясната първа и така. Но ако усещате едната гърда напрегната и твърда, е добре да дадете нея първа на следващото хранене, независимо след колко време, защото няма по-добра помпа от бебет, а и така ще се спасите от дискомфорта. Не мисля, че е нужно толкова стриктно следене на гърдите, че да се водят записки. Няма нищо да стане нито на майката, нито на бебето, ако не му се предложи „правилната” гърда.
Изцежда се в началото на кърменето, когато гърдите са твърди. Цеди се само, колкото да се облекчи гърдата. Независимо преди, след  или между кърмене, важното е майката да се чувства комфортно. Постепенно производството на кърма се регулира спрямо нуждите на бебето и няма да има нужда от цедене. Кърмата може да се съхранява и после да се използва при захранването, не е необходимо да се дава доизцедената кърма на бебето, ако то се е нахранило от гърда.
Кърмата не се съхранява в гърдите, това е едно от най-грешните схващания. Затова много майки изпадат в паника, когато започнат да усещат гърдите си меки и мислят, че нямат достатъчно кърма. Изчакването „да се събере кърма” всъщност е знак към организма ви, че произвежа повече мляко и той намаля производството. Колкото повече и по-често кърмите, толкова повече кърма ще произвеждате.

# 259
Здравейте ,момичета.Искам да випомоля за съвет.Започнах да разглеждам колички и съм в голяма чуденка . newsm78Смятам да купим комбинирана количка до към 400-500 лв,да е лека и маневрена.Харесах от тези ,на които кошовете се сменят от твърд кош за новородено и летен вариант.Чудя се дали са удачен вариант за нас нали ще се роди малката принцеска през март евентуално/то и темата го подсказва  Crazy/Дали коша за новородено няма да спарва през лятото/нали той се използва до 6м./защото ще сме малки за летния вариант ако няма легнало полож-е?Пък като трябва да се прехвърлим на др.количка то вече ще застудява.Въобще споделете мнения. Hug

# 260
Благодаря микки , точно това ми беше чуденката. Още веднъж благодаря за изчерпателния отговор.

# 261
МИККИ  много добре си обяснила Hugголяма помощ си е да има кой да ти каже като не знаеш нищо!
Аз за пореден път и аз се ядосах,че правителството е гласувало да се взима 18 месеца назад. #2gunfire #2gunfire А в същото време България била на 4-то място по нераждаемост Shockedами как няма и то статистиката е заедно с цигани и турци,а какво остава за българите,много скоро ще изчезнем,а те какво правят #Cussing outВече въобще няма да тръгвам да се осигурявам.Ами то ние като упрем до пенсии как младото циганско население ще ни издържа??щото до тогава няма да има младо българско май достатъчно?И на пенсии не трябва да се разчита.
Ей тази количка си харесах http://www.novobebe.com/bebeshka-kolichka-navington-caravel-atlantic-bg-1945.html.

# 262
Искам да попитам тези майки който ще раждат секцио колко дни преди термина ще им правят секциото.
Аз първяи път родих секцио, но без да е планувано, сега пак ще е така за съжаление, но доки каза че като отида следващия път ще се разберем.  Peace

Цитат
Ако искате да се разберем за другата събота. Дори и да не успеят всички, със сигурност ще е приятно за тези, които отидат. И без друго не ни остана много време само за нас  

Аз съм съгласна с това  Hug  Hug

Цитат
Здравейте мамчета!На мен корема ми слезе ниско долу,четох и намирам публикации,че това става около 2 седмици преди раждането Всяка бременност си е индивидуална,знам,но днес пък много ми се стяга корема(неболезнено) и започнах да се замислям.В понеделник съм на консултация.
Попринцип когато наближи раждането се смъква корема, но не е задължително, При някои през цялата бременност им е ниско. Но най добре да си попиташ доки, може да се е смъкнал но да не е нищо притеснително.  Peace

Цитат
Iskam da vi spodelq i moq problem.V4era sled poredniq prgled se poqvi i pyrviq problem-skysqvane na shiikata na matkata,koeto me stapisa.Izpisaha mi hap4eta i mi kazaha da ne mardam ot legloto...
Щом доки е казала даси лежиш то ще лежиш. не остана много така че ще трябва да го идържиш, стискам палци всичко да се нареди.  Praynig  Praynig  Praynig  

Цитат
Отдавна не съм се включвала...След последната консултация на 07.01.съм доста притеснена от заключението на докторката ми.Тя каза ,че всичко с бебо е наред,но вижда,2см.-ова плацента,което я кара да се притеснява за доизхранването на бебето през останалия период от бременността.Ехографа го замери 1490гр.в 29гс.и 4дни..Изписа ми Неоксид,защото според нея се наблюдава забавяне на растежа .Много ми се иска моето момче да се роди с нормално тегло и да го износя нормално до края...
Много странно че ти е казала че има забавяне на растежа? На базата на кг. на бебето или е имала нещо друго предвид  #Crazy  newsm78   newsm78 бебето никак не е малко а си е съвсем в норма. Иди и на 2-ра консултация. Има много доктори които не правят правилни заключения. Не оставай с едно мнение  Peace  Praynig Стискам палци всичко да е наред.  Peace

микки много благодаря за изчерпателната инфо.

П.П. сори публикувах го преди да съм отговорила  Embarassed

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 14:43 от mama_vessy

# 263
Аз за пореден път и аз се ядосах,че правителството е гласувало да се взима 18 месеца назад. #2gunfire #2gunfire А в същото време България била на 4-то място по нераждаемост Shockedами как няма и то статистиката е заедно с цигани и турци,а какво остава за българите,много скоро ще изчезнем,а те какво правят #Cussing outВече въобще няма да тръгвам да се осигурявам.Ами то ние като упрем до пенсии как младото циганско население ще ни издържа??щото до тогава няма да има младо българско май достатъчно?И на пенсии не трябва да се разчита.
Даам, ние сме май първичките, които ги хваща новата разпоредба. За мен лично не е нова, то се очакваше, за промените се говори от няколко месеца. точно преди празниците беше публикувано и в ДВ. при мен лично, това ще се отрази върху майчинството ми, но се опитвам да гледам по-философски на нещата и да не се ядосвам за такива неща. Така че, bsisi не се ядосвай, нали знаеш от държавата по-силен няма. Сега най-важното са нашите бебешоци, гладни и необлечени няма да ги оставим  Hug

# 264
marinels, спомням си, че беше харесла количка на Чико, но не помня кой модел. Не знам дали си погледнала този сайт, който Stacked е дала, но в момента има доста изгодна оферта за Chicco Living Trio. Излиза около 700лв., а тук е малко над 1000 лв.

Здравейте ,момичета.Искам да випомоля за съвет.Започнах да разглеждам колички и съм в голяма чуденка . newsm78Смятам да купим комбинирана количка до към 400-500 лв,да е лека и маневрена.Харесах от тези ,на които кошовете се сменят от твърд кош за новородено и летен вариант.Чудя се дали са удачен вариант за нас нали ще се роди малката принцеска през март евентуално/то и темата го подсказва  Crazy/Дали коша за новородено няма да спарва през лятото/нали той се използва до 6м./защото ще сме малки за летния вариант ако няма легнало полож-е?Пък като трябва да се прехвърлим на др.количка то вече ще застудява.Въобще споделете мнения. Hug
Лично за мен коша за новородно е много по-удобен за бебето, отколкото всички други колички, които огледах с напълно легнало положение, без отделен кош. Наистина коша се използва за кратко, но все пак удобството на бебето е по-важно. Дали ще запарва зависи от тапицерията, поради което избора на модел е доста важен. Аз още не съм направила своя избор  Confused

E STELA , как мина прегледа?

# 265
matza83 зрителния контакт е заради спокойствието на майката  Peace за да го наблюдава непрекъснато. Иначе няма проблем, това с вятъра и слънцето  Rolling Eyes не мисля, че е толкова голям проблем а и някак си не мога да си представя че непрекъснато ще въртя коша, ще ми писне. Поне на мен разбира се, иначе и на мен ми беше харесала тази количка  Peace но аз искам някоя по малка.

Аничка, Мур не знам дали наистина е толкова необходим, но за да не се запарва лятото може да слагате памучна пелена отдолу, защото иначе ще се обрине от жегата  Peace

Лъки много благодаря за инфото, до сега не се бях замисляла за това,но ще се наложи да по изчета всичко. 

ena4 това ми се струва странно,защо ти взима потребителска такса  newsm78 , за дете и бременна не се изисква такава. Ти защо не я питаш?  За писане на болничен такса не се изисква доколкото знам.  newsm78 Тези доктори вече съвсем на търговия го обърнаха.  #2gunfire

# 266
Здравейте момичета, искам да ви попитам може ли да пием витамин Ц, за подсилване малко, че с тези вируси. Вие как се предпазвате.

# 267
да може да се пие вит" ц" до 600мг дневно. на мен лично АГ ми изписа да пия spektrum imunoaktiv. те трябва да са достатъчно средство за предпазване

# 268
vioila аз пия изцедени сокове от лимон, портокал и грейпфурт и така си набавям вит. Ц . Ям мед и орехи  Peace 

# 269
За въртенето на количката заради вятър, слънце.... Crazy представям си как като пресека на съседния тротоар където е сянка, пак врътвам количката, после на другата улица пак на обратно  Joy ох.....смешно ми е, но си е върпос на избор. За слънце и вятър си има чадърчета и сеници  Whistling

за имуностимуланстите -биозин ми бяха изписали, но гледам съставките витамини, а отделно пия витамини и не съм много сериозна в пиенето на биозин. Хапвам цитруси и задължително изцеден сок лимон.

Какво затишие...скатавате се...освен пак някоя анкетка да сътворим....

Общи условия

Активация на акаунт