Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 090
  • 711
  •   1
Отговори
# 285
mama vessy, Thomasito, благодаря ви Hug, много ми помогнахте с вашето мнение и се навих още повече за количката, ама много ми харесва, друго си е на живо да я изпробваш Simple Smile. Утре ще ходя до Вис Виталис и ако нищо не ми хареса си остава тази Grinning

Многократни пелени не сме ползвали.
За сънищата, и преди и сега много рядко сънувам.
Отопляваме се с климатик и парно.

Днес направих първата покупка за бебчо - комплект шишета Авент, заедно с четка и залъгалка. С Боби бяхме на Авент и си имам стерилизатор Авент. Видях че са си променили технологията на шишетата от преди 3 г. - тогава не пишеше на тях 0% BPA (бисфенол А) и антиколикова система.

# 286
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте, има ли някой представа какви документи се подават към НОИ

http://www.noi.bg/

# 287
Здравейте и от мен, мамчета! Включвам се чак сега, защото не се спирах по цял ден, а вечер готвя, обръщам внимание на другото "дете" (имам предвид мъжа ми), после гледам нещо по ТВ.... Напоследък обаче не излизам много, щото вече съм в 32-ра седмица и ми казаха да почивам повече Sad А аз се чувствам добре физически, но....... Щом казват, ще почивам. Не мога да си позволя да навредя на бебо(толкова дълго го чаках). Сметнах за необходимо да напиша няколко думи за себе си, след като ще се включвам и ще ви чета. Аз, за съжаление нямам много приятелки, а имам много въпроси за бебето. Извинявам се предварително, ако някои са глупави, но няма кой да питам. Е, освен мама и някакви нейни колежки, но.... мойто уважение, ама те са били майки преди доста време. Живея на 100км от София, но мисля да раждам в Шейново, даже в четвъртък ще ходя до болницата. Изчетох доста неща за болниците и видях доста противоречиви мнения, та реших да е там, щото и таткото е раждан там. А за памперсите съм чула, че тези на Хъджис са много добри, защото са изработени наистина от памук,на моя позната детенцето й правеше алергии от всички други памперси.

# 288
Да споделя и нещичко за моя малък принц. Върви доста едър, в 27-ма седмица беше 1570 грама, сега в петък ще го видя колко е пораснал. Попитах док дали това означава, че може да излезе по-рано, но той нищо не каза. И един въпрос:възможно ли е да уморявам бебо, когато по цял ден съм навън и за това да не му усещам движенията понякога?

# 289
Цитат
г-жа Стихийно бедствие, благодаря ти. Значи аз трябва да ровя в италиански сайтове. Ще поразгледам тези дни по-подробно. На пръв поглед изглежда, че цената е с около 100лв. по-ниска, но ще ровя повече.
Я ми  дай марка и модел та да видя аз какво ще изровя.

# 290
Mur, вчера бях в Практикер и нищо не са ми казали. На касата всеки път ме питат "Имате ли клиентска карта", но това е от преди да забременея. Никой не ми е споменавал за такива за бременни и майки с деца до 1 год и отстъпка. Ние имаме от преди някакви карти за 10 лв. отстъпка като сме пазарували, но винаги ги забравяме като ходим там, сигурно ще им изтече валидността докато се сетим  ooooh!
Били, колкото повече се движиш, ако всичко е наред с бременността ти, толкова по-лесно ще родиш, няма нужда да се затваряш у вас. Това е мое мнение, няма нужда от излишно залежаване, ако няма медицински показатели за това. Това че бебето не рита, не означава, че му има нещо. Моето бебе например докато съм в движение не помръдва, а в момента, в който легна почва да "бушува", та явно не му стига разходката  Laughing

# 291
Привет и от мен.
За отоплението - ние се отопляваме с камина на дърва. Цялата къща, има въздухоотводи във всички други стаи и някакви вентилатори, които разпределят топлия въздух. Много обичам зимата (тук), като си запалим камината и си  сипем по едно червено винце... ех, романтика.
За кървенето на венците и носа - и тук казват, че е нормално, Дори и не му обръщам внимание - знам, че след 2 месеца максимум ще свърши.
Били, тук всички доктори съветват - движение, движение и пак движение. Аз на ден ходя поне по 5км., а има дни, в които по цял ден не спирам. Тежи ми малко корема вече, но малко остана.
г-жа Стихийно бедствие, много си организирана. Чантите за болницата ти са стегнати вече, а аз не съм започнала да пера  Grinning Но вчера си купих пижама, гащи, превръзки и разни други тоалетни неща. Тези дни и аз ще си стегна моята. Те тук дават всичко - и памперси, и превръзки, но аз си искам моите си.
За майчинството си говорите - хехе, тук въведоха платено майчинство от 01.01.2011 година - т.е. преди няколко дни и то е в размер на 18 седмици  Grinning Честито. Но хората имат по 4-5 деца. Явно не е само от майчинството.
Лек ден, момичета.

# 292
  • гр.София
Момичета, вижте на какво попаднах случайно http://osigurovki.info/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B … %D0%B2%D0%BE.aspx. Става въпрос за калкулатор за изчисляване на бъдещото майчинство месец по месец до навършване на 1 годинка на детето и ти дава подробна информация за точната сума, която ще получите. Може и да сте го открили, но аз днес попаднах случайно на този адрес. Ето и още една страница http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=219, в която може да задавате въпроси ако ви интересува нещо. Един мъж мисля че е служител на НОИ отговаря, доста изчерпателно и смятам, че може на някой да му е полезно.

Защо се изчислява 90% от нетната стойност  newsm78 Бях чела че е от брутната?!

# 293
Лъки, мен от вратата ме посрещна една служителка и взе да ми обяснява за тези карти. После и на касата ме питаха защо не си извадя и такава (аз ползвам синята). Ето за това става въпрос: http://www.praktiker.bg/praktiker-international/html/bg_BG/424964/index.html
Струва си, ако се пазарува често от там.

# 294
marinels  Naughty  до 21ви има 11 дена... Confused в цяла София....някой квартален, които и да е ДОКИ е хубаво да те погледне, колкото и да им нямаш  доверие, е все нещо от компетентно лице.   Зачервяването може да е някоя алергия. Да си сменяла праха за пране, омекотител... newsm78 за течението, накрая май при висчки се засилва.
Най-големия проблем е, че нищо не съм сменяла,т.е. нямам подозрени в нищо, даже вкъщи се къпем с бебешки сапун на Джонсън, тъй като милото е с много чувствителна кожа и от много малко неща не се обрива. Ако до сутринта не съм се оправила ще търся лекар  Hug
Били на финала си, аз някакси съм спокойна вече в тези седмици, тъй като шанса дори и в 7ми месец родено бебе да оцелее е много голям, особено тук в София и големите градове, където оборудването е на ниво. Относно ходенето - много правилно са ти казали, че жените, които са по-физически стегнати раждат по-лесно. Аз обаче не съм от този тип девойки, та ще видим какви ще ги сътворя  Laughing
katilias моля те не забравяй къде живееш ти и къде ние - не съм от хората, които се оплакват, че държавата им е виновна, защото всеки сам изгражда живота си, но все пак положението в БГ е повече от трагично. Аз не разчитам на майчинството им,ако чакам на него никога няма да имам дете...

# 295
За майчинството си говорите - хехе, тук въведоха платено майчинство от 01.01.2011 година - т.е. преди няколко дни и то е в размер на 18 седмици  Grinning Честито. Но хората имат по 4-5 деца. Явно не е само от майчинството.
Лек ден, момичета.
katilias, правило ми е впечатление, че в повечето европейски държави, където уж е малко месеци майчинството, еднократната помощ при раждане на дете е в рамките на 3-4 хиляди евро/паунда или съответната валута. При вас не стоят ли така нещата?

# 296
Лъки, то и тук дават помощ при раждане, която изглежда като голяма сума - 5000 AUD. Но като процент от моята заплата, това е по-малко от 2 месечни заплати. А в момента получавам нещо като социална помощ(заради това, че не работя) + детски, в размер на 10% от месечната ми заплата.
marinels, аз не забравям къде живея. Чисто и просто споделям това, което е при мен. Както се казва, всеки си гледа от неговата си камбанария.
А за баба български вариант искам да кажа, че с удоволствие ще се лиша от всичките ми социални придобивки  Laughing
В другата ми отчетна тема споделих, че тук детските центрове приемат деца от 6 СЕДМИЧНА възраст. Ако всичко е толкова социално, коя нормална майка би си оставила детето в ясла от 6 седмична възраст? Просто понякога обстоятелствата са такива, че искаш или не - нямаш много избор. Аз съм късметлийка, че просто с мъжа ми си направихме добре сметките и сега можем да си позволим аз да си седя вкъщи и да си гледам децата, вместо да препускам като луда по маршрута детска градина-работа-детска градина, вкъщи. Пак казвам - не приемайте това като оплакване, просто животът е пъстър и трябва да се приема такъв, какъвто е. В каквато държава живеем, такива социални придобивки ползваме.
Тук големи наводнения, големи чудесии. Цял ден показват по телевизията преливащи реки, които влачат коли, хладилници, кошове за боклук. Хора на покривите на къщите чакащи да бъдат спасени. Ужас.... Добре, че се преместихме навреме от онзи щат.
Скреч, да те питам теб нещо - как си с отказването на кърменето. Моят син няма отказване и това е (то аз не се и мъча много де, ама почнах сериозно да се замислям).

# 297
  • София
Добро утро Grinning

За срещата тази събота съм за Peace

Връщам се да ви чета, че съм ви изпуснала дирята от петък Mr. Green

# 298
  • Плевен
Катилиас, тук и добре да си направиш сметките всичко е толкова непредвидимо ,че никога нищо не се знае.И мисля,че точно тази неизвестност е в основата на всички страхове.Иначе да всеки гледа от собствената си камбанария.
Иначе ние вчера си решихме проблема с тоците,че беше ужас като си пусна бойлера в банята даваше на късо и стояхме два-три пъти без ток.

# 299
 Hug Добро утро! Кукнала съм от 4 часа,  Crossing Arms детето искаше филмче, котарака гладен мърмореше....ми станах и си направих кафе , eat   Confused голям глад ме гони, кантара пак няма да ми е приятел. Thinking 

Общи условия

Активация на акаунт