Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 065
  • 711
  •   1
Отговори
# 525
Искам и да попитам, някой от вас знае ли до колко дни болничен може да ти издаде гинеколога или личния лекар без да е необходима ЛКК комисия?

И двамата могат да издават до 14 дни максимум наведнъж. Ако искаш повече от 14 дни без прекъсване, се минава на ЛКК.
Това сигурно ли е, т.е. скоро ли си се възползвала от това,че сега разбрах, че могат да се издадат само 7 дни болничен без ЛКК,но дано да бъркам!  Confused
На мен 14 дни ми вършат идеална работа,даже 10 дни,но не по-малко! Thinking

# 526
Една новина, която откраднах от януарките и касае тези, които ще са с избор на екип за раждането.
В ДВ днес е обнародвано, че при избор на екип повече от 350лв не могат да ни взимат!
http://www.ciela.net/FreeStateGazette/OpenDocument.aspx?id=2135713184

Здравейте, след прочетеното аз разбирам, че цената зависи от стойността на клиничната пътека. А как може да разберем каква е цената на клиничната пътека.

# 527
vikiimm, аз ползвах болничен от личния лекар за 10 дни от 03.01.2011г. Той ми каза, че толкова може да ми даде. Имай предвид, че става въпрос за календарни дни, а не за работни.

vioila, цената на клиничната пътека за раждане е 470 лв. (ДВ от 28.12 2010г.) - пак по инфо от януарките.

# 528
Здравейте и от мен!!!!Присъединявам се към групата с мартенските бебета и желая леко,навременно и безпроблемно раждане на всички ви!!!
По повод въпроса на vikimm:
Личният лекар или гинеколога могат да издадат само 7 дневен болничен лист!ако искаш болничния да е без прекъсване,трябва да ти го продължи ЛКК. Казвам го от личен опит, защото съм в болничен от 15 септември и само първите 7 дни са ми без ЛКК!!!

# 529

vioila, цената на клиничната пътека за раждане е 470 лв. (ДВ от 28.12 2010г.) - пак по инфо от януарките.
[/quote]

Aха, тази новина е много добре значи. А кога ще влезнат в сила, знае ли се. Аз бях чула нещо, че трябвало след НГ. Ама през ден гледам ценоразписа на Шейново, че аз за там съм решила ама няма промяна все още.

# 530
Личният лекар или гинеколога могат да издадат само 7 дневен болничен лист!ако искаш болничния да е без прекъсване,трябва да ти го продължи ЛКК. Казвам го от личен опит, защото съм в болничен от 15 септември и само първите 7 дни са ми без ЛКК!!!
matildito, добре дошла   bouquet Хайде да не обобщаваме от личен опит  Wink На мен гинекологът ми е издал болничен за 14 дни и след това са ми от ЛКК  Peace

# 531
  • Пловдив
vikiimm
Сигурно е, да. Наредба за … 5;од. чл. 13. Преди мисля, че е имало друга наредба, според която сроковете са били 7 дни за личния и 10 за специалистите, или нещо подобно и затова някои от тях още се бъркат и карат по стария ред.
На мен са ми издавали и личният, и гинекологът за по 14 дни.
Дните са календарни, не работни.

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 08:17 от Commelina

# 532
  • Стара Загора
Добро утро,тумбачета  Hug
Включвам се само да пожелая на софийските майчета изключително приятна срещичка Hug а на всички останали слънчев и усмихнат ден   bouquet Hug

# 533
здравейте пингвинчета Simple Smile много ми хареса това сравнение, аз се самоиронизирам като Лоената топка, та значи ще се чакаме до 14.10 пред самото Хепи, който закъснее направо вътре. Аз последък все закъснявам със срещите, щото Лоената топка докато се дотътри.... но направо вътре ще ви търся, нямам как да ви сбъркам Simple Smile
това, което са открили като инфо януарките много ме радва. Аз засега също съм се ориентирала към Шейново, бях на отворените врати и ми се стори добре, макар че моята док. ме посъветва да не пренебрегвам и Втора градска, там имало по-малко раждания и все пак се предполага, че така ще ми обърнат повече внимание. ще ходя на отворените врати през февруари и там, пък ще реша.
jozyy за ПИК от НОИ, подаваш една молба на първия етаж в дясно в коридора, не знам сега коя точно стая, но то си пише. След известно време си получаваш ПИК-а лично от там и можеш в сайта да си провериш сумата, върху която си осигурявана, размера на паричните обезщетения и статуса на подадените документи /болнични/. В сайта на НОИ / Справки, от там можеш дори да си изтеглиш самата молба, за да си я попълниш предварително. Много е удобно, защото можеш и да следиш кой ден точно са ти превели от НОИ обезщетението, а не само да висиш на банкомата.

# 534
lilyrose Благодаря за информацията. Непременно ще си извадя такъв код - само да ми почне болничния, че сега с това работно време, нищо не мога да свърша ooooh!

Аз се надявам да успея за срещата, но днес по обяд ще ни монтират Булсатком и незнам дали ще приключат навреме Confused

# 535
  • Sofia
Здравейте,

Аз се позагубих, защото ме мързи да пиша и последните дни само ви чета, пък и не мога да се включа в повечето теми, тъй като ми е първа бременност.

Започнахме ремонт на банята и сега тук е една малка лудница Sad Заради ремонта не успях да дойда вчера на лекцията, както и няма да имам възможност да дойда днес на срещата, а много исках да се видим.

Благодаря на всички мами, който могат да споделят опит по всички въпроси и го правят за нас, който нямаме опит, изключително полезно е Simple Smile   bouquet

Снощи за пръв път имах контракция или поне така си помислих, понеже ми е за пръв път не сам много сигурна, но усетих как ми се стяга корема. Днес сутринта се получи същото. Това ясно ми показа колко близо е финала, дано за всички е лек и безпроблемен.

Сега ще чакам да се върнете от срещата и да разказвате. Весело изкарване ви желая Simple Smile

# 536
  • София
Здравейте Момичета,
първо да ви пожелая един слънчев и прекрасен съботен ден  - слънчев поне за софийските мами:)
Относно болничните аз сега съм с 14 дневен от ЖК. Но се чудя сега, ако личния ми даде следващите 14, след това ще може ли пак от ЖК да си взема още 14 или ще трябва да ходя на някакви комисии или да ме хоспитализират за ден два?
Относно новата наредба - тя влиза в сила с публикуването й в държавен вестник, т.е. вече е в сила. Въпреки това не мен и за изцяло държавните болници (за тези в София, където таксите са големи) не ми се вярва да мине работата така - все ще си намерят начин да си вземат парите. При избор на екип лекарят взема процент от сумата - едва ли ще са много доволни...
Може би затова предпочитам болниците като Токуда, за да не ме изнудват и да не е ясно какво давам под и над масата...

# 537
  • Стара Загора
Добавете ме и мен в списъка с желаещи за вестителки-оставила съм си номера във FB.Видях,че Magica_de_Spell също е желаеща-така че ставаме четири  Hug

# 538
matildito, добре дошла   bouquet Хайде да не обобщаваме от личен опит  Wink На мен гинекологът ми е издал болничен за 14 дни и след това са ми от ЛКК  Peace

Ok,сладурке,няма да обобщаваме.То в тази държава всеки си кара по свои си закони:) Докато ни изплащат коректно болничните и майчинството-всичко ще е супер!!!!!
 Mr. Green

# 539
  • Ямбол
Женичка между другото, виждам, че си от Ямбол. Разгледах ти профила във Фейсбука и познай Simple Smile)). Един ден с моят мъж и един негов приятел ходихме за риба на язовира в Роза и твоят мъж седеше точно до нас и се заприказваха с моят Simple Smile)))) Съдба....... Познаваха се май само по физиономия, нали ни е малък града.

Общи условия

Активация на акаунт