Колко дълго "живеят"дрехите?

• 4 497
  • 52
  •   1
Отговори
Отдавна ме гложди този въпрос.Особено около празниците, когато  се наложи да облека рокля, с която съм била на още две други / различни по характер/  тържества.

Въпросът ми не е за това, колко са качествени или колко са скъпи дрехите, които носите.Въпросът е кога решавате, че една дреха трябва да напусне гардероба ви?
Виждам, че наистина има хора, които "не повтарят" ,особено на празници едно и също облекло, като разбира се, жените са по-суетни в това отношение.

За децата ясно, вероятно докато дрехите им са точни, но за вас, за мъжете ви какво е правилото?

Имам хубави дрехи, качествени, които си обичам  и нося от години.Същевременно ми се струва, че на  това не се гледа с добро око.Забелязвам, че по разпродажби хората често купуват купища дрехи.Чудя се, кога успяват да ги облекат?

И друго.Има  хора, които предпочитат да си купят две по-семпли неща, но да не повтарят дрехите си, отколкото едно  качествено, което да носят ,напр. две години. Какви са вашите предпочитания?

# 1
За мен една дреха "живее",докато си я харесвам.В момента в който започне да се застоява без да я обличам,"живота" и свършва.

# 2
Трудно се разделям с любимите си дрехи Simple Smile

Но за официални събития предпочитам да не ме виждат два пъти в един и същ тоалет. Затова и ги избягвам  Mr. Green

# 3
  • София
Дрехите обличани за поводи и тържества реално могат да умрат доста бързо.
Защото винаги има снимки и увековечаващ материал и за някои хора може да е конфузно на три нови години да се появят с едно и също нещо.

Писали сме заедно с Анджелина.

# 4
  • София
При мене забелязах, че блузите живеят много малко.
Има-няма един сезон и се появяват едни дупчици. Просто не знам как го правя.
Зависи от дрехата де. Имам якета, сака и палта, които нося от години.
Що се отнася до дрехите за събития - и аз обичам всеки път да съм с нещо различно.

# 5
Зависи. Общо взето, ако не нося нещо повече от една година, го изхвърлям.

...
И друго.Има  хора, които предпочитат да си купят две по-семпли неща, но да не повтарят дрехите си, отколкото едно  качествено, което да носят ,напр. две години. Какви са вашите предпочитания?

Предпочитам второто.

# 6
докато на мен ми харесват или не се скъсат wash hang 1ironing

# 7
  • София
Аз съм странно жУвотнУ. Купувам дрехи в огромни количества и повечето изобщо не ги нося  ooooh! Мъкна си се с няколко любими парцала непрекъснато, а другите само ми заемат място в гардероба... но въпреки това пак продължавам да купувам. Хубавото е, че поне при повод мога да измъкна от запасите нещо необличано и да се фръцкам с него  Laughing

# 8
Аз просто обичам да си купувам дрехи. После бързо ги забравям и нося тези, които наистина са ми удобни - колкото време им позволи външния вид /Клише успя да ме изпревари в описанието/.
За официални поводи всеки път купувам нови дрехи /обикновено дълги рокли/ и после рядко се случва да ги облека отново или, най-малкото, отново в същата компания/.

# 9
AКо дълго време не облека дадена дреха, тя се премества на шендер в гаража. Там периодично разчиствам, и безнадеждните дрехи отиват в контейнерите за дрехи.
Иначе имам различно отношение към дрехите. Официални- купувам за повода, след това понякога обличам повторно в друга комбинация или компания. Костюми, ризи- предпочитам по малко, но качествени. Дънки, тениски- евтини.
Не обичам да се затрупвам с дрехи, за да купя нещо или ми трябва, или нещото ме е впечатлило. Въпреки всичко, с годините съм изградила доста общирен гардероб.

# 10
  • България-Швейцария
Зависи.
Имам костюми и отпреди 10 ноември (89 г.), съвсем са ми актуални (е, в оня период ме водеха екстравагантна) Laughing
Аз съм от тези, които носят, докато се скъса - но и това рядко се случва, пазя си дрехите и си ги поддържам. По правило по-голямо износване имат тези които се перат, много малко са ми такива, правя завидни обороти на химическото.
С официалните нямам проблем, също си ги нося, в различни компании.
На фирмено парти дори и да повторя, никой няма да забележи - на няколко години съставът се сменя тотално, единици сме тези, закотвили се от повече години.

# 11
Аз също обличам едни и същи любими дрехи, останалите залежават в гардероба ми. Много ми е трудно да изхвърля, дори неща, които само опаковам и разопаковам от сезон на сезон...

# 12
С официалните наистина гледам да не попадам на едни и същи празненства с една и съща рокля  Blush Най-красивата ми мина вече една сватба и едно коледно парти, като и от двете има снимки (поне с различни аксесоари  Joy и прическа), така че явно следващото и появяване ще е последно.
По-обикновените неща ги нося до скъсване или докато ми омалеят. Или докато престанат да ми харесват  Rolling Eyes Нищо не хвърлям обаче  Confused

# 13
Eo, има контейнери за дрехи. Вместо да ти задръстват аурата,можеш да ги метнеш там, дори и скъсаните, съдраните и останалите наполовина. За съжаление в нашия квартал ги махнаха почти всички, заради братчедите, които ги разбиваха. Но пък аз имам две блузи от рециклиран памук, много са готини.

# 14
Докато ми се носят. Имам дрехи, които нося по 4-5 години и такива, които ме красят само по един сезон.

Общи условия

Активация на акаунт