Защо мъжките дрехи и обувки са по-скъпи?

• 2 659
  • 29
  •   1
Отговори
Отдавна ме мъчи този въпрос и нямам логично обяснение, но може би си има такова.  Thinking Склонна съм да се съглася, че е необходим повече материал за изработка, но не съм забелязала женски дрехи с размер 50 да струват двойно повече от същият модел размер 36 например. Дори обикновени тениски са два пъти по скъпи от женските, а разликата в големината е направо смешно малка.

# 1
Аз си го обяснявам с потреблението.
Т.е. при женските дрехи има много стилове, много разнообразие, марки, имитации на марки, материи и т.н. А и жените купуват много повече дрехи от мъжете (разбира се, има изключения).

# 2
А защо детските са по-скъпи от мъжките, и дамските взети заедно?!  Laughing

# 3
  • ВАРНА

точно това исках да попитам и аз  Simple Smile

# 4
Това е друг въпрос, който "живо" ме интересува. Simple Smile Предвид че, търсене има и не изискват мерти платове.

Kyoko, много вероятно, но мисля че в последните години мъжете си пазаруват наравно с жените. А, има и все по-често такива, които биха засрамили и най-големите шопинг маниачки. Освен това, много жени купуват дрехите на половинките си т.е. тръсенето според мен е почти еднакво. Но, може и да греша разбира се.

# 5
Мен винаги ме е възмущавало това, че са далеч по-качествени от нашите.  Дори евтинджосите.

# 6
  • Ланкър, планините Овнерог
На мен пък ми е интересно защо голям размер мъжка спортна тениска или панталони е мисия невъзможна. Или ако се намери, цената е убийствена. Зимата мъж ми си хареса яке, че и размери имаше, но най - евтиното беше към 400лв. Отделно, че модата явно в момента е "теснотия" и размер XXL е смешка на вид.

# 7
Защото във Вселената има равновесие- мъжкия труд е по-високо платен и дрехите им трябва да са по-скъпи съответно. (шегувам се)

# 8
Това е друг въпрос, който "живо" ме интересува. Simple Smile Предвид че, търсене има и не изискват мерти платове.

Аз пък така и не можах да разбера защо се счита, че детските дрехи трябва да са по-евтини и защо количеството изразходван материал е основното, което се гледа. Дали ще направиш малка или голяма дреха, пак ти трябват същите машини, същите помещения, същите шивачки, същото потребление на ток и т.н. Метърът плат в повече е толкова малка част от ценообразуването.

# 9

и аз съм разсъждавала по този въпрос и честно казано единственото обяснение, което ми хрумва е, че мъжете по-рядко пазаруват дрехи от жените и в този смисъл производителите, слагайки по-високи цени, компенсират.. кажи-речи съм на мнението на Kyoko и аз!
Simple Smile

# 10
Казваш, няма значение дали от метър плат се ушиват 3 бебешки блузки или половин тениска с размер xl ? Цената на плата може и да е най-малкото перо според теб, но според мен не е. Явно никога не си шила нищо, нито си купувала плат. Трудът е почасов, но дори и на норма като се работи, определени операции се заплащат по-ниско от други. Едно детско панталонче с ластик, се шие в пъти по-бързо от класически прав дамски панталон например. Т.е. изисква по-малко труд (който се заплаща по какъвто и да е определен от фирмата начин), по-малко електричество, заради съкратеното време на изработка, по малко конци и амортизация на машините, и по-малко плат. Въпреки всичко цената му ще е приблизително колкото и дреха за голям човек.  Thinking Да, смятам че детските дрешки са неоправдано скъпи сравнено с цените за дамските например.

# 11
Не мисля, че са по скъпи.  Но може.  Мъжете си купуват дрехи по рядко, може би за това  Laughing

# 12
Защото мъжете си купуват по-малко парцали.  Laughing Обувките са им по-скъпи, защото са много по-качествени. Peace

# 13
Не мисля, че мъжките дрехи и обувки са по-скъпи от дамските. Понякога е даже обратното.

# 14
  • София
Мен винаги ме е възмущавало това, че са далеч по-качествени от нашите.  Дори евтинджосите.

точно. често си мечтая да бях мъж, като тръгна да си купувам дрехи и обувки...

Общи условия

Активация на акаунт