Защо мъжките дрехи и обувки са по-скъпи?

• 2 659
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Не съм забелязала да са особено по-скъпи дрехите за мъже.
Но виж детските, ооо, да.
За това и от БГ пазарувам супер рядко.

# 16
И на мен ми е интересно защо.
Струва ми се че мъжките дрехи са по-еднотипни.
Обаче съм си харесвала мъжки обувки.

# 17
  • out of space
Относно по-скъпите детски дрешки: преди години една приятелка, живееща в Кипър, ми обясни, че цената се определяла там от размера. Якенцето на дъщеричката й струваше със значителна сума повече, отколкото абсолютно същото яке на големия й син. Малките размери били много по-трудни за шиене и не били по силите на коя да е шивачка, т.е шивачките на бебешки и малки детски дрешки взимат по-големи заплати и така....
Не вярвам в БГ да е тази причината, но знам ли.....  Rolling Eyes

# 18
  • Вън от пространство и време
Малките размери били много по-трудни за шиене и не били по силите на коя да е шивачка, т.е шивачките на бебешки и малки детски дрешки взимат по-големи заплати и така....
Не вярвам в БГ да е тази причината, но знам ли.....  Rolling Eyes

Точно това е причината. Преди години сестра ми работеше във фирма за ушиване на детски дрешки. Едно е да шиеш големи размери, друго е съвсем мъничките да се научиш да ги въртиш майсторски на машината. Освен това детските дрешки почти задължително имат и допълнителни бродерийки и апликации, което още повече усложнява и оскъпява изработката.

# 19
Защото си купуват по рядко дрехи,  Mr. Green а детските са най-скъпи, защото най-много се купуват....оборотът е много много важен. А ние жените като ден през ден пазаруваме, гледат да ни замажат очите с уж по-ниската цена.

# 20
Не мисля, че мъжките дрехи и обувки са по-скъпи от дамските. Понякога е даже обратното.

И аз сякаш съм с такова впечатление.

# 21
Aбе вие луди ли сте. Както има скъпи мъжки дрехи и обувки така има и женски скъпи дрехи и обувки. Всичко зависи колко пари ти се дават. Както има мъжки зимни боти от 20 до 400 лева, така има и женски такива от 20 до 400.

# 22
Чак пък луди - не, не мисля! Правя сравнение на една марка, която има и дамски, и мъжки без значение дали е скъпа или евтина марка.

# 23
Мъжките дрехи са по-скъпи от дамските не защото трябва повече плат  Wink ,а от гледна точка на това,че на пазара се предлагат по-малко мъжки тоалети от дамски например.От тук следва да отбележим,че уж мъжете не са толкова суетни и според проучванията много по-малко пари за дрехи харчат от жените.От тук пък следва,че търговецът е по-на сметка да продава дамско облекло отколкото мъжко.На една продадена мъжка дреха се падат 12 продадени дамски.Конкуренцията при мъжките дрехи е сравнително ниска отколкото при дамските/същото важи и за обувките/.Ето ти логиката.В едно предаване неотдавна се задаваше въпроса:"Защо здравословните храни са по-скъпи от нездравословните,след,като за производството им се харчат по-малко пари,в смисъл те са почти натурални,не изискват някаква специална обработка,както вафлите,кроасаните и т.н.?"Отговорът беше съвсем простичък:"На 1000 фирми производители на вафли,шоколади и кроасани в България се падат по 20 такива за здравословни храни.Няма конкуренция,цените са високи,има конкуренция -цените падат.Ако има 1000 производители на здравословни храни и 20 на захарни и шоколадови изделия,щеше да е обратното."Същото важи и за мъжките и дамски дрехи и обувки.Ако се купуваха повече мъжки дрехи от дамските,то тогава конкуренцията при тях щеше да е по-голяма и щяха да са по-евтини от дамските.Сиреч предлагането е според търсенето.Колкото по-малко се търси,толкова по-висока е цената и обратно.
Последен пример:В един град има 50 магазина за дрехи.Във всички се предлага дамско облекло.Само в два от тях имат мъжка конфекция.Е?Единият от тях е на единият край на града,другият на другия.Имаш ли избор?Не особено голям.И плащаш толкова колкото ти кажат.И всичко е защото нямаш избор.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 23:02 от dodyniki

# 24
А защо изчистените и семпли дамски чанти са в пъти по-скъпи от финтифлюшестите? Ясно е, че като е опростен моделът, изработката трябва да е перфектна, защото и най-малкият недостатък се набива на очи, но разликата в цените е фрапираща.

# 25
защото китайският кич и безвкусица са по-евтини и достъпни
турските евтинджоси като за туркини, които идват при нас - също

# 26
  • София
Бе как ще са по-скъпи?
На цената, на която мъжът ми си купува хубава риза от добра небългарска марка, аз общо взето мога да си взема някое блузЕ парцалак.
Съгласна съм с по-горните коментари за различното качество на дамските и мъжките дрехи.

# 27
Защото във Вселената има равновесие- мъжкия труд е по-високо платен и дрехите им трябва да са по-скъпи съответно. (шегувам се)
                            А детският труд сигурно излиза най-скъпо  Twisted Evil. Повечето деца не обичат да работят, само на детска им се ходи, затова рядко се намират добри работници-деца.

# 28
Защото повечето мъже не пазаруват всеки ден, а са по-платежоспособни от повечето жени и като се вземе предвид стремежа на продавачите да станат милионери за ден-два всичко си идва на мястото Simple Smile

# 29
Първо, защото мъжете имат повече пари. И второ, защото мъжете не страдат от болестта Нямам какво да облека. Няма как всеки ден да им измъкват пари и с един куршум гледат да ударят 3 заека.

Общи условия

Активация на акаунт