Отговори
# 465
*Poli*, можеш да си я вземеш в друг цвят евентуално?

nikita_02, добавих те, просто няма организация кой кога ще добавя новите мами и понякога всеки си мисли, че друг я е свършил тая работа и стават пропуски... Вече те има  Hug

# 466
  Добро утро!
  И днес се очертава прекрасен ден за разходки, възползвайте се! Ние ще му направим една голяма разходка  Peace
  Кати, и на мен ми се процежда коластра и то от 2 седмици някъде. И предната бременност по това време започнах, не ми е много приятно да се подмокрям така, ама...  Rolling Eyes хормони!
  Никита, чак се учудих като започнах да чета поста ти, викам си, отдавна пишеш тук, а пък...  Grinning Не се засягай, със сигурност не е нищо лично  Peace Пишем по много и често се налага новите мами да напомнят да ги включат отпред  Wink

# 467
  Ето, че вече си добавена, аз докато се напиша  Mr. Green

# 468
Задължително ли трябва да потече по някое време коластра? newsm78

# 469
  • Варна
Добро утро:) Днес май няма да става за разходки, мислех поне едно кино да отразим-ама кой ти издържа час и половина без тоалетна Mr. Green
mareva и на мен нищо не ми тече, нито имам линеа негра както споменах.
Погледнах сайта на тази фирма ДИБО, която  каза  nikita_02 и май си харесах легло-въпреки,че още не съм се отказала от тези кошници-хубави,но непрактични след 2-3 месец. Има да му бера страха дали няма да се обърне. Леглото,което харесах е на промоция с матраче на две нива, беличко и струва 96 лева:) Чудя се кое не му е наред за тази цена. Но имат фирмен магазин във Варна и ЖЗ мисля да замъкна ММ да погледнем. Аз поне не харесвам кошарите с шкафове отстрани и затова ми хареса. А имат и шкаф за повиване,с 4 чекмеджета по 222 лева. Който е гледал, да каже дали е добре.
http://www.dibobg.com/products.html

# 470
Добро утро мами Hug
говорите за коластра ,аз още нямам ,но първата бременност в 8 месец много ми течеше  Wink,втората не съм имала до края .
Количка и аз имам Кенгуру и много съм доволна ,но е червена ,пък чакаме момче ,тей че нова ще е .А  от това да имаш Априлско бебе по хубаво няма ,каката е родена 5 Април и знам от опит ,с идването на най хубавия сезон идва и най желаното бебе ,какво по хубаво. Grinning
Е.Дамянова,много е сладко креватчето.

# 471
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала, но ви чета редовно. Правим размествания в къщи и нямам почти никакво време. Добре дошла на assita. Аз така и не можах да се присъединя към варненските мами. И ние започнахме да се оглеждаме какво трябва да купуваме.Имам някои неща от баткото, но са минали десет години и ще мога да ползвам повечето само за в къщи.
Мен пък ще ме спука страшно главоболие,така и не разбраха от какво е. Най вероятно мигрена.
Чудя се вече как да спра тази болка.
Някой има ли информация как са близначетата, че аз изчитам набързо постовете и може да съм пропуснала нещо

# 472
  • Червено знаме 11:)
Добро утро!!!Тук времето не е много за разходки,но ние все пак ще се разходим до нашите,това е традиция в неделя Laughingда похапмен на корем...
И аз нямам такава коластра засега,а преди десетина дни ми се появи тази "линия негра".
Моето бебче беше се разположило хоризонтално,аз си го чувствах,като ритне изведнъж и с ръчички и краченца,от двете страни на корема,но преди две вечери започна едно въртене-корема ми се изду от единия край и май май си се намести както трябва,с главата надолу,сега по различен начин ме рита,но като отида на 20ти на преглед ще питам доки.
Хайде,лек ден,и който може-много разходки!!!

# 473
Здравейте и от мен.За покупките мисля,че всеки може да си реши сам кога му е времето да ги направи.Няма рано или късно.С първото дете до раждането имах само едни чорапки и всичко купиха моите близки.Не бих го позволила отново-доста от нещата не бяха каквито ги исках ,а ги изпратих точно в магазините,в които ги бях харесала.Сега не правя големи шопинги,но като се разхождам и видя нещо на добра цена го взимам-съвсем неусетно съм набавила дрешките за първо време.По-големите неща ги имам от каката,а количката я поръчах на коледните намаления.За мен купуването е като да кажеш добре дошло на бебето в дома ти.Всеки си има свое обяснение,разбира се.
За коластрата -не е задължително да се появи-аз с първото дете нямах и за сега нямам.
И аз мога да се похваля със същото прилошаване,даже бях в един магазин в чужбина и ми предложиха да мина отзад и да полегна-имали легло.Аз обаче излязох на въздух,изпих една кола-единствена за цялото ми бременеене  и от сладкото и кофеина ми просветна.Явно е нормално за нашето състояние.
Ние обмисляме екскурзия в чужбина за Св, Валентин,но от самолетната компания ми искат докумет ,че съм с нормална бременност и нещо от сорта-някой има ли идея за какво иде реч.Специална бланка ли е или свободен текст от лекаря?
Стига от мен за сега -отивам на плуване,че миналата седмица нещо имах болежки и пропуснах.Хубав ден на всички.

# 474
Добро утро мамчета,много пишете,пак едвам виизчетох Simple Smile
Всички креватчета,които сте пуснали много ми харесватНие за сега сме се спрели на едно на Дибо,единственото,което ме притеснява е че скрина не е с чекмеджета, а с вратичка и се чудя колко ли ще е практично?За количка сме се спрели на Чиполини Перфекта,но има още време даси променим мнението  Thinking
А иначе и преди казвах,че имам огромното желание,но и ние не сме купили още ама НИЩО за бебка,защото имам много суеверен мъж Simple Smile
За коластрята-аз нямам,а линеа негра си имам още от 2-3 месеца  и имам вече и щтръкнал пъп Simple Smile
Добре дошла на новата мама-леко бременеене и дай Боже април всички да си гушнем здравите бебчета  Praynig
Това е от мен за сега коремчета,целувки и се възползвайте от хубавото време и за мен,че аз поне още няколко месеца ще трябва да лежа Simple Smile

# 475
  • Свиленград
Здравейте и от мен. Moiraine преди време беше писала ( дано не съм се объркала) за някаква помощ която се дава на майките с близнаци.Можеш ли да ми обясниш по подробно.
Аз още нищо не съм купила. Но когато се раждаше племенницата също нямаше нищо купено.Просто нещата които бяха харесали тогава ги запазили в единия магазин и ние отидохме и ги взехме.Мисля сега и аз да направя така.Когато наближи да говоря със собствениците и да ми отделят всичко което харесам. Тъй като сме малък град при нас е възможно.
Лек ден на всички.

# 476
Здравейте, момичета! Не успях да изчета всичко, но ще ме извинявате Embarassed. Аз утре съм на преглед, нямам търпение да си видя бебче, не че не го усещам, ама знаете как е Mr. Green.
Пристигна ми и количката от зълва ми - много ми хареса http://www.bambinogoodies.co.uk/wp-content/uploads/2008/10/skitched-798.jpg, http://getitbg.com/userfiles/productimages/product_5653.jpg. Ще вземем сам кошчето за новородени или кошничката.
Кошарата също съм я харесала - остава само да я видя на живо. http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 8551a8f6c6a369536. Моя мъж също е много суеверен, но аз смятам да започвам да взимам някои нещица - чаршавки и прочие. Даже майка ми вика - не го слушай тоя лудия - поръчвай нещата у нас, да не ги вижда Mr. Green. Ще изчкам само късната фетална в началото на февруари да потвърди пола, че ме е шубе да не се промени и после да се чудя къде да ги тъпча тия розови чаршафи Mr. Green.

# 477
Извинения на nikita_02   bouquet Не знам кой беше опитал да я добави, но я нямаше в списъка и току-що го направих  Laughing отново  Joy по-добре да се появи два пъти отколкото да я няма, нали хахаха

# 478
Здравейте момичета! Да се запиша пак преди да е свършила темата Simple Smile

Добре дошли на новите момичета   bouquet

Коластра и линеа негра още нямам, но сънувах че имам, смята ли се  Grinning Затова пък пъпа ми се опитва да изскочи и изглежда много странен!
За покупките, и аз съм на мнение на Джули, че за суеверия място няма, ако недай се боже нещо се случи, няма да е защото сме купили ританки в 5тия месец. От друга страна всеки сам си решава Simple Smile  Hug
Аз лично едва преди 2-3 седмици купих първите бодита, една хавлийка и това е. Легло взехме още от началото. За количка ще ходим в някоя от следващите недели с ММ да изберем на място. Колкото и да гледам, много колички ми харесват, и ми се струва труден избор, но накрая все се спирам на Силвър Крос и това е Simple Smile Въпреки, че е черна/сива и това не ми харесваше от начало.
Козметика ще купя към края, както и нещата нужни за болницата. А през февруари ще ходя на бебе базар/изложение и там се надявам да си намеря шезлонг на промоция + може би 2-3 други неща.
Леглата, които са харесали са много хубави Simple Smile Разгледах и сайта на Дибо, струват ми се добри и на добра цена, хубави креватчета и бг производство, какво по-хубаво.
И тук днес е прекрасен ден, слънчево и приятно! Но организираме малко семейно събиране с лели и братовчедки на ММ този следобед, така че сигурно ще прекарам деня в приготовления на храна и маси. Решила съм да е маса-бюфет, по-лесничко Simple Smile
Хайде прегръдки от мен и лек ден на всички мами и бебоци  Hug

# 479
vadada, веднага казвам, формулярът е един и същ за помощта за майка-студентка и за майка на близнаци, просто се слага Х-че на различно място. Помощта не е обвързана с твоите доходи или с това дали и какво майчинство ще получаваш. Просто като си вземеш актовете за раждане отиваш в регионалното поделение на агенцията за социално подпомагане и попълваш този формуляр, може да го направиш тогава, когато си подаваш молбата и за обикновената помощ за родено дете (не знам за теб 250лв като за първо дете ли е на дете или по 600 като за второ). От тази помощ ще ти изплатят по 1200лв. за дете (при теб 2400) наведнъж.

Аз да напомня и за другата помощ - всяка майка, която е студентка - редовно има право на еднократна помощ от 2880лв., попълва се същия формуляр в социалните и на следващия месец идват паричките, иска се само уверение от университета, че се водите редовен студент (имате записан текущия семестър примерно). Може да се вземат и двете помощи наведнъж - за близнаци и за майка-студентка.

На първата страничка още в началото бях сложила линк към темата във форума, където се обсъжда тази помощ, който иска - може да почете повече по въпроса.

Взимайте си всички парички, които можете, ще ви трябват  Hug

Общи условия

Активация на акаунт