Отговори
# 480
  • Бургас/Пз
Здравейте, момичета! Не успях да изчета всичко, но ще ме извинявате Embarassed. Аз утре съм на преглед, нямам търпение да си видя бебче, не че не го усещам, ама знаете как е Mr. Green.
Пристигна ми и количката от зълва ми - много ми хареса http://www.bambinogoodies.co.uk/wp-content/uploads/2008/10/skitched-798.jpg, http://getitbg.com/userfiles/productimages/product_5653.jpg. Ще вземем сам кошчето за новородени или кошничката.
Кошарата също съм я харесала - остава само да я видя на живо. http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 8551a8f6c6a369536.

Пеми, един съвет от мен - кошницата за кола Травълър Гоу на Метси има пълно легнало положение и спокойно можеш да си я ползваш и за количката и като столче за кола. Тя е в диапазона 0-13кг и нашата я ползвахме кат столче за кола до годинката, понеже си имам и степени на гръбчето и детето спокойно стои седнало като поотрасне. Кошът за нворедно ще го позваш до 4-5 месец и после край никаква работа не върши!

# 481
Moiraine, като видях твоя пости се присетих - дали може да те питам нещо по повод майките студентки и паричките за тях? Аз по принцип завърших миналата вече година като магистър по Право, обаче отдавна ми се върти в главата идеята да запиша още една магистратура. Ако запиша такава дали ще имам право на тези парички и в какъв срок от раждането на Бебо трябва да запиша редовната магистратура, за да мога да си взема паричките? Четох онази тема, дето я има от пред, ама нещо не намерих подобен на моя случай, та за това реших да питам, ако е удобно.
Идеята ми е ЖЗ като родя април, да се явя на изпит лятото и да си запиша магистратурата от новата учебна година, т.е. от септември - дали ще стане този номер? Има и вариант да се явявам сега до края на този месец - в УНСС има и януарски прием, но нещо не ме кефят специалностите, докато през септември на редовния прием са повечко.
Мерси много предварително! Ако и някоя друга майка има такава идея нека сподели!
 Hug на всички коремчета, а аз отивам да будя ММ и да ходим на разходка някъде, че в това време не ми се стои вкъщи ама никак!

# 482
  • София
Няма как да стане този номер. Трябва към момента на раждането да си студентка - редовно обучение!

# 483
Nelinka20 бебешки прах за пране отначало купувах SANO Maxima много бях доволна и е изключително икономичен с 1 пакет от 1.250 изкарах до 3 месец на Ники. След шестия или осмия месец на помня минах на Тео бебе и от него съм доволна, но честно казано не исках да рискувам от първия ден с него. За сапуна Nivea, шампоана и тоалетното мляко използвам все още EVENT . Кремчето против подсичане – Sudocrem и Бочко. Това са сравнително евтини неща, но има и по-скъпички, от които много майки са доволни. А SurCare използвах верото за миене на шишетата.
Maminka66  нашето момче и лятото, когато се роди и зимата до като не навърши 1 година си го къпех всеки ден в един и същи час.  А и като навърши 2 месеца правехме и по 10-20 минутни масажи след баня. Сега сме на режим през 2-3 дни, дупето задължително всяка вечер, че нали сме и мъже имаме инструмент за оправяне.
А за сокчето като видиш зор няма на къде и на мен ми беше кофти, че ще го тормозя със сокове, ама като на 2 месеца се запече и 1 месец го мъчих с термометри, мушката и какви ли не глупости се реших и почнах да си му давам разхлабително сокче от круша, после от ябълка и морков и нищо му нямаше. И със захранването рано почнахме към края на 4 месец, но не бих казала, че сме имали проблеми нито с обриви или нещо подобно, нито със затлъстяване, но това според мен си е строго индивидуално.  А и не ни пречеше и на кърменето, което аз прекратих преди 3 месеца.
Mwpo и сол слагахме до годинката и една пъпчица не му е излизала и ранички ако се появяваха много бързо зарастват, но то е въпрос на личен избор.
delilah_qk Гиназол ползвах вече втори път, доктора каза да го слагам през месец и половина, че имам ужасно бяло (жълтозелено) течение. Вероятно до края ще се наложи още есдин прием поне.
Rois ще си платиш за такова секцио само ако си избереш доктора, който да те оперира иначе нищо. Аз не съм давала и 1 стотинка. Лежах 4 дни в патологична, докато ми насрочат датата и, които беше на смяна той ме оперира.
DENI13 и asitta добре дошли!
И да ви се похваля в петък си правих изследванията и хемоглобинът ми вече е 121, което е супер. Лошото обаче е, че за 10 дни съм качила близо 2 кг., което малко ме изплаши дано да е зареди празниците, че ако вървя с това темпо не знам какво ще правя. За сега съм 77 кг. Толкова бях и преди забременяването и е +6 кг. от най-ниското ми тегло през бременността.
Остават ми още 3 странички дано успея да ги изчета преди Ники да е станал и баща му да се е върнал от лов.

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 15:51 от sosmy

# 484
Здравейте мацки!
 Вчера,следпразнично,чистих,прах и на ръка доста от дрешките на детето,готвих и резултата беше прекалена умора и болки в корема.Починах си и днес съм добре.А вие сте изписали 4-5 страници през това време.
nikita 02онзи ден се бях присетила,че някое от новите момичета не беше записано и се чудих кое е.рових се в първа страница  и свърших други полезни неща-някои от майките с неуточнен термин и щъркелче ги уточних и преправих като дата.Свързах се с доста от момичетата.но извинявам се,за теб не се сетих.Хубаво е ,че спомена. Ще те добавя и в новата тема,която в същност вече е готова  Mr. Green
 Ани аз мисля,че няма да ти е излишно да си вземеш една обикновена помпа за кърма на Чико или Авент.Ако не ти се наложи да я ползваш,поне няма да се ядосваш,че си дала много пари за нея.Ако не си вземеш ти Чавдар може да купи не точно тази,която си харесала и да се ядосваш. WinkА за това,че вече сте взели почти всичко-евала!
Мони много е хубаво легълцето,което сте поръчали на дърводелеца.Но забелязах малък дефект.Твърдия повивалник не се събира на скрина и голяма част от него стърчи.Има опаснот бебето да падне от там.Ако не си обърнала внимание на това не е късно да поправиш размера.Друг вариянт е да се удължи външната страна/височина с поне 5см повече и да вземеш мек повивалник.
Тотовен ,както са ти казали момичетата проблема може да е от кръвното,но на мен това със съхненето на устата ми прилича на ниска захар.Освен студена пот,припадък при кръвна захар под минимума устата става суха и лепне.винаги носи в себе си бонбон или наколко бучки заха.Веднага ще ти свършат работа.
Кати и аз от няколко дни забелязвам,че имам коластра.Дори вчера вечерта на едното зърно имах засъхнала.
 Забравих да се опхваля-тази бременност окосмението на ръцете и краката ми намаля драстично.на ръцете да имам около 15-20 косъма.И не е само от епилацията -някои сами ми падат от изкуствената менопауза  LaughingТова ми е било мечта от малка-голям проблем имах.

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 15:49 от petia47

# 485
  • Свиленград
Moiraine много благодаря за информацията. Тогава не обърнах внимание, но сега като започнах да смятам всички разходи, които в повечето случаи трябва да удвоя направо ми стана лошо.
Утре съм на преглед при д-р Даскалов, като изключим страха от пътуването, чакам с нетърпение този ден.

# 486
e.damyanova, ако запишеш сега Януари - със сигурност ще си вземеш паричките. Ако запишеш септември принципно може и да ги вземеш, но може и да не ги вземеш, в онази тема има и от двата случая, зависи кой ще ти разглежда документите. Защото в закона пише, че правото на помощта започва от раждането на детето и/или записването като редовен студент. Правото пък на погасяване на плащанията (т.е. до кога можеш да ги вземеш тези парички) е 6 месец след месеца, в който се е родило детето. Ако се роди април, смяташ от май до октомври са тези месеци и може да стане. Но пак казвам, че зависи от служителите, които ще ти обработят молбата, може и да ти поискат уверение, че си била редовна студентка, когато се е родило детето (каквото ти няма да имаш, ако запишеш от септември). Една мама от другата ми отчетна тема (която има бебе, родено януари 2010) взе парите като записа септември 2010 (съответно хем не е била студентка, когато е родила, хем кандидатства след 6те месеца от раждането на детето), но просто при нея номерът мина. Ако искаш да си сигурна, че ще вземеш парите, запиши от Януари  Hug

# 487
  • sofia
Здравейте и от мен!
На мен коластра не ми тече, както и първия път. Но напоследък забелязвам, че имам засъхнал секрет по зърната. Може и да потече до 9-тия месец.

Бях писала, че ще си правим решетки на бебешкото легло, че са разбите от бъдещия батко. Половината фирми където ходихме директно ни отрязаха , а другите ни дадоха космически цени. При условие, че бебешко легло като нашето струва около 200 лв. те ни искат между 140 и 160 лв. само за решетките. Е, много се ядосах. ММ е склонен да купим ново, но аз се заинатих. И беж към Бриколаж. Купихме си дъски, летви и някои инструменти и в момента ММ прави решетки домашно производство. Професията му е на светлинни години от дърводелството, но той обича да се занимава с такива неща. Като станат готови ще ги снимам да ви се похваля. Само да добавя, че за материали и другите неща дадохме само 67 лв.

# 488
Малък отчет и от мен, след като прочетох всичко, което сте написали досега- качила съм 8 кг, установих снощи. Това ме устройва. Дано не прехвърля 12 кг. От няколко дни нямам много добър апетит. Относно покупките- аз нищо не съм търсила.Днес обаче се уредих с количка от моя приятелка, плюс варианта да взема тази на племенничката(която е подарък от мен). Свекърва ми обаче доста неща е накупила, установих днес- одеяло, ританки, ръчно оплетена пелена и разни други дрешки. Майка ще купи нещата за изписването.Легло си имаме от бюдещия батко. Кошче и седалки за кола за различните възрасти ще взема от брат ми. Така смятам да минимизирам до минимум разходите.  Остава само да разместим спалнята, което ще е най-неприятния момент.

# 489
Привет! Embarassed колко време не съм писала  Rolling Eyes
Честит рожден ден,Вадада!Да си жива и здрава,много-много щастлива,обичана и подкрепяна!През април ти пожелавам да гушнеш най-сладките ,пухкави и здрави момченца!
Иве,честит имен ден!Да си жива и здрава,много щастлива,усмихната,обичана и през април да си гушнеш здраво бебче!
Мишелка,честито ти християнче!Честит имен ден на Иван,да е жив и здрав!
Ани,чудна тортичка,браво!Честит имен ден на Калоян!Да ти е много здравичък!
Добре дошли на новите маминки!

Коластра и линеа негра нямам все още.
Биберон (залъгалка) ще купя на Авент
Помпа Авент си имам.
Шишета поне едно малко за вода или чай Авент.
Четка Авент си имам.
2в1 за баня Саносан.
Олио Саносан.
Памперси Либеро или Памперс.
Прах Сано,до ден днешен пера на Алекс с него и съм много доволна.
Крем против подсичане поръчвах един от чужбина сега го има и на нашия пазар и пак ще ползвам него.
Количка-Чиполино Джема 3в1 си имам от Алекс
Кошара за стаята имам Бертони с две решетки и травъл пак Бертони.
Столче за кола на Чиполино от количката.
Шезлонг на Дисни си имам
Гимнастика на Чиполино си имам
Люлка  си имам не помня марката
Ваничка обикновена най-голямата си имам и стойка на Бертони са.
Скрин,който ползвам и до ден днешен за повиване си направих по поръчка от същия материал,който е кошатара с р-ри 100/90/70
Спален комплект ще ползвам на Алекс и ще ми ушият друг с мотивите на бебешката стая.
Дрешки купувам летни,а за началото ще ползвам от Алекс каквото не съм раздала.Само ще купя всичко необходимо за изписването да му е новичко.

Май са това нещата Simple Smile Другите са дреболийки.
Иначе съм добре.Всеки ден съм с контракции.страх ме е да мина покрай огледалото  #Cussing out доста понапълнях и ще се свалят многоооо кг. Тази седмица ще правя ПКК и Урина. На преглед съм около 20ти. Прия си всеки ден Диаспорал и се моля да мине бързо времето. До края на месеца ще се преместим в новия ни дом,сега точно имаме художник,които изрисува част от детските стай.

Бъдете здрави и много се пазете,че тези вируси не отминават нищо не ги мори

# 490
 Rolling Eyes  A Здравейте, как сте...
Днес ММ се е размекнал, пратихме едното дете при едната баба, другото при другата и не сме станали от леглото цял ден  Embarassed От кога не ми се е случвало.... Отивам да направя нещо за хапване, че мнооого огладняхме. После ще ви дочитам  Heart Eyes

# 491
Simple Smile Simple SmileЧестита НоваГодина и от мен на всички

# 492
  • Бургас/Пз
Rolling Eyes  A Здравейте, как сте...
Днес ММ се е размекнал, пратихме едното дете при едната баба, другото при другата и не сме станали от леглото цял ден  Embarassed От кога не ми се е случвало.... Отивам да направя нещо за хапване, че мнооого огладняхме. После ще ви дочитам  Heart Eyes

Мишелка, както сте сами сега да не се отдадете на секс и да направите още едно бебе!  Joy Joy Mr. Green hahaha hahaha

# 493
  • Червено знаме 11:)
Oooooo,Мишелка,благородно ти завиждам Grinning

# 494
Здравейте, бременни коремчета Simple Smile

Чисто новичка съм в групата на априлските мами..казвам се Райна, а To4kata идва от...ами от бебка, така я наричам откакто беше малка точка Simple Smile Терминът ми е на 30.04.2011, заедно с Trufel:)С нетърпение чакаме срещата с бебе Виктория.Много се радвам, че се присаединих към вас Simple Smile)) Hug

Общи условия

Активация на акаунт