Отговори
# 555
Здравейте и от мен! Много отдавна не съм писала, но редовно чета. Днес прочетох, че сте коментирали стволовите клетки. Мисля че има някакво недоразумение, не е няколко хиляди лева всяка година. Плаща се еднократно за вземането и после "наем" съхранението. може да платиш изцяло до навършване на 18 годишна възраст, както направихме ние и да забравиш до след 18 години. Може да плащаш и всяка година. Наемът на месец е дребна сума. За целия 18 годишен период, ако платиш нацяло е нещо от порядъка на 4-5 хиляди лева. Пробата се взима, прави се проверка дали са годни клетките и ако да - замразяват се две проби. Освен за самото дете, посочваш и за кого друг искаш евентуално да може да се ползва - родители, братя, сестри. Съвместимостта е много висока. Вярно е, че малко сякаш предизвикваш съдбата, обаче ако не дай боже се случи - няма да има чакане с месеци за донор. След навършване на 18 години, пълнолетното дете вече разполага само с пробата и от него зависи да заяви, дали иска да продължи съхранението или не. Има и българска фирма - Булген, не се разнасят в чужбина пробите. Сайта им излиза в Гугъл. Сега пак ще запазим клетки, защото никой не може да предвиди след 20 години до къде ще е стигнала медицината и за какво ще могат да помагат.
Извинявам се, ако съм досадила, но мисля че е много важно да се застраховаш, ако можеш, а пък всъщност не е чак толкова скъпо, колкото изглежда, на фона на възможностите да се помогне, ако не дай боже се наложи.

# 556
  • София
Понеже възниква въпроса, във Фемина ФМ е 100 лв. Аз лично, както знаете, Димитрова не искам да я виждам никога повече в живота си, дори случайно на улицата. Blagovestna,  Hug Hug Hug дано всичко е наред.

Trufel, само така. Според мен ти дори си много слаба.  Hug Hug Hug

И мен ме интересува за гумите на количките, какво мислят опитните мами. Защото, на дизайн ми харесват повече количките с малки гуми, но пък не знам каква проходимост имат. То не че в София някой изобщо може и без количка да се движи...

# 557
Доклад от мен:
Заради кървавия съсирек  ме вкараха в болница за отлепяне на плацентата, днес ме пуснаха с хиляди уговорки за лежане и нищоправене.
Пазете се   bouquet

# 558
m mega .ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  bouquet
много здраве и щастие ,а април здраво и пухкаво бебе. Hug
Ако някой знае лек за болки в срамната кост и тежест когато вървя ,толкова ми тежи ,че почти само лежа ,така съм от 5 месец ,това ще ми е четвърто бебе  ,такава бременност не съм имала  Sick,всеки ден броя дните и часовете едвам издържам ,а това лежане ме убива  Sad,но важното е да родя здраво бебето си .

# 559
  • Варна
Бобо и Алекс тази фирма БУЛГЕН ми разби представите за цени. Бях чувала също за извличане на стволови клетки от млечно зъбче, и ето, че те го прилагат. 1590 лева е процедурата, 330 на година-съхранението.6000 грубо за целия период. Цените са повече от добри. 50% намаление за второ дете. Обаче...не виждам къде е уловката. Цената за вземане на материал е на половина почти,няма логика. Трябва да разпитам Александров като отида тази седмица.

Аз не намерих лек за тази болка в срамната кост, сега положението е ОК. Четох,че било подготовка за раждането-ама малко ни е рано-това не ми попречи да си порева ест. Тази тежест ниско долу в корема , за нея говориш, нали? И за нея си потъжих Mr. Green Много ме е страх да не родя по рано, искам да си дочакам април.

# 560
Доклад от мен:
Заради кървавия съсирек  ме вкараха в болница за отлепяне на плацентата, днес ме пуснаха с хиляди уговорки за лежане и нищоправене.
Пазете се   bouquet
Лелеее, само да пазиш леглото, чу ли? А може това отлепяне да е от поставянето на вагинални глобули? Защото аз поставях сега в продължение на 12 дни и все ме беше страх, защото моята плацента е ниско. Но не се страхувай, важното е, че си взела мерки. Мисли положително, всичко ще е наред  Hug  Hug  Hug

# 561
  • Варна
lady1 неприятно, но сега ще пазиш малко леглото и всичко ще е наред:)  Hug

# 562
Да ви кажа, в събота влязох в един бебешки магазин и като влязох, няма излизане - то страхотни неща вече имало от преди 12 години, че и цветове, материи...Продавачката беше много  любезна и  ми извади половината магазин, въпреки че знаеше, че само гледам. Така ме сърбят ръцетееееееееееее..., ама пусти страх.
Днес влязох в друг, да сравня цените и за пръв път видях протектор за матрак и дюшек. Много готино нещо - отгоре е хавлиено, отдолу гумирано и не е скъп. Като си спомням с щерката слагахме найлон на дюшека, въобще голяма хамалогия, шумолеше и се нагъваше. А сега всичко има, а още повече, че има и инфо от форума.
В един единствен магазин тук продават гръцки прахове. И само там видях течен Персил бебе - който е за 40 дози и за деца от 0 до 18 месеца, и друг - Персил дете - за по-големи деца. Имаше и някакъв друг детски, с "П" започваше, не го запомних, но продавачката /която има 2 деца - на 19 и на 3 години, и скоро ги е ползвала/ каза да не вземам от него, защото той пък е съвсем за алергични деца и не е хубаво чак толкова да го предпазваме от самото начало.

Вече много ми се пазари, но пък и много дрешки ще ми дадат, така че ще се ограничавам, че то няма и с какво много. Гледах 1 шише на Аввент -125 мг, без бисфенол, струва 10 лв. Ужас направо!
Единствено за себе си купих 3 много прости, китайски нощници, че ги намерих по 5 лв, а иначе са по 7. Не са първа красота, ама за болнични условия стават - като знам какво цапане настава. То така или иначе аз нощници не ползвам и няма да ходя с тях на ревю, така че - красиви или не - само за род. дом ми трябват. Дано да ми стигнат 3 - че ще съм секцио.

# 563
Здравейте,
Влизам да се похваля, днес започнах училище за родители  Simple Smile Вярно, че е малко раничко, но са ме сложили в тази група. С първата бременност не ходих, но сега бях твърдо решена. Много е интересно, най-вече психологическа подготовка за раждането и майчинството и много, много информация, която никога не е в повече.
Лека седмица на всички   bouquet

# 564
  • sofia
lady1, пази леглото и това е. Тя плацентата ще се възстанови, само, че трябва почивка. Ставаш само до ОО и баня. Така бях с първата бременност, дори и ядях в леглото.
Благовесна, не се притеснявай. Ще видиш, че всичко е ОК. Стискам палци. Правиха ли ти обременяване с глюкоза? И мен така ме бяха наплашили с първата бременност заради повишените околоплодни води, а се оказа, че всичко е на ред. Сега очаквам пак да започнат да ме шашкат за това, но аз отказвам да се поддам.

# 565
Здравейте,
Влизам да се похваля, днес започнах училище за родители  Simple Smile Вярно, че е малко раничко, но са ме сложили в тази група. С първата бременност не ходих, но сега бях твърдо решена. Много е интересно, най-вече психологическа подготовка за раждането и майчинството и много, много информация, която никога не е в повече.
Лека седмица на всички   bouquet

На какво те учат на това училище? Аз много се бях запалила да ходя в самото начало на бременността, но в Стара Загора няма училище   Sad

# 566
Jupeto, я сподели къде ходиш, че и аз обмислях варианта за курса на Диди Димова, ама още не съм се решила.

# 567
  • Варна
Jupeto не е ли в Испания?

# 568
Еха, най-сетне ви изчетох  newsm44 ! Толкова много изписано само за ден и половина  Simple Smile

Честит рожден ден на m.mega  smile3525  party023 !!!!!Пожелавам ти през април да получиш най-пухкавия, сладък, малко плачещ и желан подарък !

lady1, колкото и досадно да е, ще трябва да пазиш леглото и всичко ще завърши благополучно  Hug .
 Купих си витамини Prenatal. Пия ги вече пети ден, но днес нещо ми се гади и се чудя дали не е от тях. За капак вчера паднах в банята доста лошо. Добре, че беше по дупе и цялата ми тежест се стовари на дясната ръка, която успях само да си набия и съответно сега ме боли. Жестоко се уплаших. Добре, че бебка си ме ритка и това ме успокоява. Та така мили мамчета бъдете много внимателни. То аз уж се внимавам ама на  с тази мания за чистене. Беше ме пуснала за известно време в началто като ми беше зле, но сега се опитва да ме завладее с всичка сила  clean

# 569
  • София
rori_ съветвам те да пиеш прентал-а по средата на обяда...да речем изяждаш си горе долу половината храна, пийваш витамина и продължаваш с папкането  Simple Smile аз докато стигна до този извод, поне една седмица си ги "връщах", а и някои други мами бяха споделили подобни наблюдения не само с тези витамини, мисля... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт