Две първи имена за момче

• 5 905
  • 68
  •   1
Отговори
  • Сопот, Пловдив
Аз уж вече съм си измислила име, но реших да видя дали някой няма да ми даде някоя интересна идея. Знам, че има много хора против даването на две първи имена или така наречените двойни имена, но аз съм решила моето момче да е с такова. Едното име трябва просто да започва с буквата М, а другото да е някакво производно на името Саймън (Симеон, Симон, Саймън или каквито там други варианти има). Няма значение кое от двете имена ще стои първо и кое второ, важното е да звучат добре заедно. Предварително благодаря за всякакви идеи Simple Smile .

# 1
  • Варна
Симон–Мартин
Мартин-Саймън
и двете са интернационални...ама фамилията?
Да не стане като Робърт Ковачев и Силвестър Йорданов Heart Eyes

# 2
  • Сопот, Пловдив
Ами фамилията си е типично българска - Брайчев. Иначе точно Симон-Мартин си е моята идея.  Grinning

# 3
Мартино Саймън
Мартино Сони
Сиан Матеус
Саймън Матиас
Матео Самуел
Марк Симон
Марио Саймън
Симон Матиас
Марко Самуел
Матео Сони
Сам Маркус
Самсон Марк
Комбинирах произволно,по отделно всичките ми харесват,така по двойки-не. Peace

# 4
Мартино Саймън
Мартино Сони
Сиан Матеус
Саймън Матиас
Матео Самуел
Марк Симон
Марио Саймън
Симон Матиас
Марко Самуел
Матео Сони
Сам Маркус
Самсон Марк
Комбинирах произволно,по отделно всичките ми харесват,така по двойки-не. Peace

Peace
Ако се изкрещят с бъзова клонка в ръка всичките могат да минат за заклинания от Хари Потър.  Peace
В този дух : Мартин Сим - Салабим.
Сериозно предложение - не съм против двойните имена по принцип, но в конкретния случай всяко от имената отделно звучи по-добре в комбинация с фамилията Брайчев.  Peace

# 5
Марк-Симон, например.
Матео-Симон
Не знам, доста чуждоезично се получава с това Саймън и не ми допада.

# 6
Симон Микаел Rolling Eyes

# 7
Сантяго Мунез

# 8
  • Сопот, Пловдив
Ами детето ще е мулатче, мисля, че ще му е простено чуждоезично звучене.

А Сантяго Мунез е някаква подигравка или какво, мислех че тук си говорим нормално, не се заяждаме.

# 9
Ако таткото е Саймън Брайчев,както подозирам,то това си е достатъчно добра комбинация.Може да добавите Джуниър при представянето. Grinning

# 10
Ами детето ще е мулатче, мисля, че ще му е простено чуждоезично звучене.

Но ще носи фамилията Брайчев и, освен при някакви по-специални обстоятелства, комбинацията собствено-фамилно име ще го съпътства цял живот - нека е благозвучна.
А и дано да бъркам, но по спомени - когато се произнася Саймън името е мъжко, но Симон е женски вариант, или греша?  Thinking Помагайте..  Blush

# 11
  • Бургас
Сега ми хрумна Сам-Маркъс ама с Брайчев накрая незнам иначе ми звучи добре.

# 12
  • Сопот, Пловдив
Брайчев е фамилия, която и с много български имена не е благозвучна, но е единственото нещо от името на детето, което не мога да променя. Мойто име също трепе и заравя с тази фамилия, но в чужбина просто си ми говореха на малко име, така или иначе фамилията никой не можеше да я произнесе. Вероятността с детето да живеем в чужбина е огромна, и там така или иначе фамилията няма да могат да му я произнесат както трябва и ще им звучи неблагозвучно. Така че ми е важно първото име, фамилията с нищо няма да ми върви така или иначе.

А и дано да бъркам, но по спомени - когато се произнася Саймън името е мъжко, но Симон е женски вариант, или греша?  Thinking Помагайте..  Blush

Зависи за коя държава говорим, в Испания името Симон е мъжко, а в държавии като Англия, Холандия и т.н. Симон изписано на латиница всъщност се произнася точно Саймън.

# 13
  • Варна

Харесвам филма за него, всеки път рева  Grinning

# 14
Не обичам двойни имена.
Не може ли да е едно името? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт