болест на Хашимото и бременност

• 365 276
  • 2 601
  •   1
Отговори
# 105
здравейте, бих искала да попитам дали ако има проблем с щитовидната жлеза понякакъв начин може да повлияе вэрху резултатите в ПКК. изследвала съм си ТСХ и ФТ4 преди 2год. и ми бяха в норма сега дали е препорачително пак да си ги пусна? мерси

# 106
Здравей eli_man,
Няма как хормоните на щитовидната жлеза да окажат влияние на ПКК, затова се изследват отделно. Не си написала имаш ли поставена диагноза Хашимото? В каква връзка си правила изследванията,   антитела пускани ли са? По принцип ако имаш такова заболяване преди забременяване винаги се изследва нивото на ТСХ, желаните стойности са под 2. По време на бременност хормоните се следят ежемесечно, защото нуждите се вдигат.

# 107
нямам поставена диагноза хашимото; Бяха ми изседвани ТСХ, ФТ4, ТАТ и МАТ бяха си в норма, изследваха ме поради оскъден цикъл–иначе други оплакваня нямам

# 108
Аз не бих се притеснявала при това положение, лека бременност ти желая Simple Smile

# 109
Здравейте Hug
Аз с голямо закъснение,но все пак да влезна да споделя и за моя резултат от изследването месец след раждането.
ТСХ - в норма Simple Smile Ужасно съм доволна и просто не можех да повярвам,че всичко е ок и не се налага приема на Л-тироксин.Ендото каза,че след 2-3 месеца е добре да пуснем още една контрола,а дотогава да си живея живота Peace
Обаче как е спаднал от само себе си след раждането....мноооого съм доволна наистина и се моля нещата да останат така и занапред  Praynig

# 110
  • София
Здравейте Hug
Аз с голямо закъснение,но все пак да влезна да споделя и за моя резултат от изследването месец след раждането.
ТСХ - в норма Simple Smile Ужасно съм доволна и просто не можех да повярвам,че всичко е ок и не се налага приема на Л-тироксин.Ендото каза,че след 2-3 месеца е добре да пуснем още една контрола,а дотогава да си живея живота Peace
Обаче как е спаднал от само себе си след раждането....мноооого съм доволна наистина и се моля нещата да останат така и занапред  Praynig

Браво, и аз бях така след раждането, но не ми казаха кога да отида на нова проверка  newsm78

# 111
Браво, и аз бях така след раждането, но не ми казаха кога да отида на нова проверка  newsm78

Ами като гледам лентичката е хубаво вече да отидеш Simple Smile Дано нещата са се запазили добри Praynig

# 112
здравейте,много ми помогнахте с информация но съм много притеснена бях смъкналаTSH-2,7 увеличих EUTHYROX на 50мл от 35мл. и днeс ми излязоха резултатът беше TSH-3,96 Mного съм притеснена защото съм 8-ми месец утре ще се срещна с ендокринолог  ще се опитам да се свържа и с  д-р Тодорова.незнам какво да правя?

# 113
здравейте,много ми помогнахте с информация но съм много притеснена бях смъкналаTSH-2,7 увеличих EUTHYROX на 50мл от 35мл. и днeс ми излязоха резултатът беше TSH-3,96 Mного съм притеснена защото съм 8-ми месец утре ще се срещна с ендокринолог  ще се опитам да се свържа и с  д-р Тодорова.незнам какво да правя?

По принцип с напредването на бременността ТСХ се увеличава,но интересно,че ти си вдигнала дозата и то продължава да расте Thinking Защото и при мен се беше повишило към 8-ми месец,но някъде към 2.11 ако не се лъжа,но при леко коригиране на дозата се нормализира пак до 1 и нещо.
За съжаление в случая не мога да помогна,определено си трябва среща с ендокринолог Peace

# 114
Здравейте Hug
Обаче как е спаднал от само себе си след раждането....мноооого съм доволна наистина и се моля нещата да останат така и занапред  Praynig

Lussy би ли споделила с нас как се движеше ТСХ при теб преди да забременееш, как промени дозите по време на бременност и после след раждане до момента, в който ни споделяш, че вече не се налага да пиеш хормони. За мен лично това ще е много полезна информация, надявам се и за други момичета.
Благодаря ти предварително!

# 115
да и аз искам да знам  защото днес се срещнах с ендокринолог и тя ми каза че било нормално така да се качи защото и бебето расте и ми вдигна само с 25мл.но много ме е страх и незнам какво друго да направя?

# 116
здравейте,пак съм аз звънях на д-р тодорова и тя ме успокой че е нормално да кача така стойнностите си.и ми каза същото да мина от 50 на 75мл.че организмът по бързо усвоявал  хормона.много се успокоих дано всичко бъде наред.

# 117
  • Сфия
здравейте, момичета! Дано да има някой а сподели опит... Бременна съм в 9-та седмица и днес пуснах контролни изследвания на ТСХ и ФТ4 и резултатът ме шокира:
ТСХ-5,6
ФТ4-14,22
Направо съм в паника, дали има други мами с моето положение и как са се развили при тях нещата?

# 118
Starlet в тази тема има много момичета в твоето положение Simple Smile
Успокой се, но не отлагай скоро да посетиш ендокринолог. Ще ти се назначи правилната доза еутирокс или лтироксин и всичко ще бъде наред!
Късмет!

# 119
  • Сфия
утре съм при Начев, днес му звъннах. Виждам, че има и други момичета с високо ТСХ, но бременни в последният триместър, а аз съм само в 9-та седмица, за това съм притеснена...

Общи условия

Активация на акаунт