болест на Хашимото и бременност

• 365 263
  • 2 601
  •   1
Отговори
# 90
  • варна
Ще видим утре какво ще стане ,днес за спиране не се говорили само каза пак да си пусна иследването.Пък и не са толкова ниски стоиностите  newsm78 за да ми го спира.

# 91
Здравейте момичета,
Lussy, на 40 след раждането е необходимо да си пуснеш изследване на ТСХ, така ми каза д-р Тодорова. Има рязка промяна на хормоните след раждането. При първата бременност стигнах до
100 мг Еуирокс като подържах нива на ТСХ  до 2, последния месец намалих дозата до 75 мг.
На 40 ден след ражаденто ТСХ ми беше паднал на 0.025. След раждането изпаднах в ремия след 10 год. прием на хапчета ги спрях, защото хормоните ми влезнаха в нормата. Почнах отново малка доза като разбрах, че отново съм бременна.

# 92
Здравейте, момичета,

Предстои ми да стана мама за 2ри път. При мен проблемите са хипофункция на щитовидната жлеза, Хашимото и сега за съжаление гестационен диабет /но се справям само с диета/.
Първия път не успях да кърмя, макар бременността да изкарах без проблем с щитовидната жлеза, тъй като след раждането развих хиперфункция на щитовидната жлеза и нямах достатъчно кърма.
Сега много ми се иска да си кърмя бебчето, затова се обръщам към майките с хипофункция на щитовидната жлеза да споделят опита си:
1. Успели ли са да кърмят?
2. Как са намалили дозата на еутирокса/или елтироксина/ след раждане- аз преди да забременея пиех по 25мг еутирокс, но сега бременността дозата ми стигна до 75мг?
3. Как се приема еутирокса сутрин на гладно преди кърмене предполагам и след това след 2 часа кърмиш или?
Благодаря предварително на всички момичета, които ще споделят опита си.
Хубав ден!

# 93
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравей, vkas!

1. Синът си го кърмих 2г. и 2м. без никакъв проблем, сега кърмя малката.
2. Аз вече писах по-напред- и след 2-те раждания спрях Л-тироксина. 1-вия път бях на 100, втория на 75. Спрях го от раз след изследвания на хормоните, които бяха наред.
3. Знам, че дози до 100 не са проблем при кърмене, т.е. не би трябвало да се налагат паузи между приема на тироксина и кърменето.

Успех ти желая!

# 94
1. Аз кърмих дъщеря ми 1г. и 9м., надявам се да мога да кърмя и близнаците живот и здраве.
2. Дозата намалих последния месец от 100 мг. на 75 мг. След 40 ден от раждането си направих изследване хормона беше паднал много и намалих още дозата, докато накрая се оказа, че мога изобщо да го спра.
3. До 100 мг и на мен ми бяха казали, че не е проблем. В листовката на Л-тироксина пише, че приема на хормона не пречи на кърменето. Принципно можеш сутрин да накърмиш бебето, след това да си изпиеш хапчето и до следващото кърмене да имаш пауза около 3 часа.

Успех и от мен Simple Smile

# 95
  • София
Lussy както обещах идвам да ти напиша какво стана след срещата с Начев:
Оставам си на дозата в момента 125 лтироксин до раждането. След него минавам на доза 75,
45дни след раждането -контрола само на ТСХ.
С кърменето/ако кърмя/: ставам сутрин 5,6,7часа нали зависи - 1.кърмя,2.пия лтироксина -за да има интервал 2-3 часа до следващото кърмене.

# 96
здравейте,аз съм 7 месец пия 35мг EUTHYROX.Днес ходих на консултация и генеколога ми ми каза че,след раждането или ще се оправя или ще стана 200кила и окосмена.Моля тези който са раждали с хашимото да ми пишат за след раждането.

# 97
  • София
 KALOMIRA13  rotfImbo извинявай ама не се сдържах  Party Тоя гинеколог много печен бе  #Silly

# 98
Момичета сърдечно Ви благодаря за споделения опит с кърменето. Явно се очертва тенденцията на вдигане на дозата на Еутирокса по време на бременност и след раждане на сваляне на дозата с около 50мг - т.е аз както сега до раждане стигам до доза 75 след раждане минавам на 25 и след 40 дни контрола и тогава се преценява новата доза.

# 99
Аз пък днеск си пуснах изследвания. И другата седмица ще видим дали трябва да увеличавам дозата на елтироксина. Стискайте палци всичко да е ок Simple Smile

# 100
Zdraveite na vsi4ki v tozi forum :)Az ot 3g si napulnqvam periodi4no i ot 52 kg sega sum 78kg,hodih kude li ne i vseki mi kazva ot stres e 6t6e se opravi6.Ot predi 1g zapo4nah da se 4uvstvam mnogo zle uskoren puls,zaduhvam se,trudno mi e da preglu6tam i cikula mi e izkliu4itelno neredoven.Na 11.04. si izsledvah hormonite i hodih pri endokrinolog(doc.Se4anov v mai4in dom),no toi kaza 4e nqmalo nujda da predpriemame ni6to za sega.Vsi4ko bilo zaradi stresa i mi kaza da si vzemam deaksid za nervite,a po-natatuk sme 6teli da vidim kakvo 6te pravim.....Tova sa mi izsledvaniqta:

FT4 14.0 pri ref.st. ot 9.0-19.0
Anti-Tg  28.40 pri ref.st. ot 0.00-4.11
Anti-TPO 13.55  pri ref.st. ot 0.00-5.61
TSH  2.43  pri ref.st. ot  0.35-4.94

Na vsi4ko otgore mi otkriha  bakterialna vaginoza srastvane vdqsno....vse o6te piq lekarstva za bakter.vag. i sled tova na 25 sum na ultrazvuk za srastvaneto...iskam mnogo da zabremeneq no ne stava...ve4e sum ot4aqna ...daite mi suvet.....A kilogramite produljavat nagore kakvoto i da pravq!

# 101
Благодаря на Радост и Jasmin за споделеното  Hug
Аз както казах също го спрях от раз след раждането и днес е Денят,в който ще разбера правилно ли съм постъпила или не,с две думи пуснах изследвания на ТСХ и силно се надявам да не се разочаровам като получа резултатите Praynig

magnet_for_happiness   bouquet
Изключително съм ти благодарна,че не ме забрави и сподели какво е казал Начев Hug
Сега само че малко съжалявам,че отидох толкова рано да пусна контролното изследване,но вече нямах нерви и търпение да разбера какво се случва.Дано нещата са в норма или поне да не са много извън нея,за да може ако се наложи да овладея бързо положението.А за кърменето явно трябва да има пауза наистина,но то така или иначе си има към 2-3 часа свободни Simple Smile

Каломира,недей така де,значи аз скоро да очаквам да стана 200 кила и окосмена Mr. Green Ами ако вземе пък стане и твоя док се окаже прав,веднага ще влезна да напиша тук,че който има още време да се отказва от раждането Twisted Evil
Има страшни лекари обаче,евала Mr. Green Не се връзвай на такива неща Peace

# 102
magnet_for_happiness  би ли споделила каква ти беше дозата еутирокс преди да забременеш?
Благодаря ти предварително!

# 103
  • София
magnet_for_happiness  би ли споделила каква ти беше дозата еутирокс преди да забременеш?
Бях на 75 Лтироксин в периода някъде м.5,6,7,8,9.2010г. Но започнах от минимума 25 Лтироксин,следене на 45 дни и корекция в дозата от м.2,2010г.......

# 104
Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт