болест на Хашимото и бременност

• 365 322
  • 2 601
  •   1
Отговори
# 120
Не се притеснявай, д-р Начев има достатъчно опит с бременни жени. Довери му се и всичко ще бъде наред  bouquet

# 121
  • Сфия
аз съм му се доверила, но дори и той е може би понякога безсилен пред капризите на хормона. Ще ми вдигне дозата, това е ясно, но дано вече не е заложен проблемът!

# 122
*starlet*, и аз съм при д-р Начев. Знам, че си много притеснена, но съм сигурна, че ще успеете да го вкарате в норма. Щом досега си го регулирала с лекарства, значи и сега ще успееш, ще увеличите още дозата и всичко ще е наред.
Моя приятелка с подобен проблем, чак към края на бременноста си ми сподели, че ТСХ-то й е било на горната граница /4.95/, но Слава Богу преди няколко дни роди живо и здраво момченце Simple Smile
Аз утре ще пускам изследванията и ще му се обадя за час, дано не съм закъсняла. Ти утре в Майчин дом ли ще отидеш? В Панацея май не приемаше в петък ако не се лъжа  newsm78

# 123
  • Сфия
да, в МД ще ходя. До 14 часа ще е там. Върти ми се, че май ще излиза пак в отпуск след това. А тази твоя приятелка в края на бременността ли е била така, или през цялата?

# 124
Тя ми сподели за тези стойности чак в края на бременноста си, но изследванията ги беше правила някъде в ранните месеци. Мислила е, че щом са в референтните стойности, то всичко е ок и даже се мръщеше, че са й предписали L-tiroxin. Мисля, че не е повтаряла изследванията след това , за да проследи нивото. Като й казах, че по време на бременност нивото на ТСХ трябва да е до 2, тя много се притесни, но вече беше късно за реакция. Както и да е, важното е, че бебо е добре и е страшен сладур  Heart Eyes
Не се тревожи, всичко ще е наред! Сега най-важното е да си спокойна  Hug
Аз ще отида утре рано да ги пусна, та да имам време да се чуя с д-р Начев и ако има нужда да реагираме навреме. Мерси за инфото, не знаех, че ще излиза отпуска и без малко да го оставя за понеделник.
Лека и спокойна нощ ти пожелавам!   bouquet

# 125
здравей,Starlet  аз не съм имала проблем с щитовидната жлеза докато не забраменях и в 12 седмица  изследванията ми бяха
MAT-28.1   do /9/
TSH-5,47  / 0.34-5.60/
ft4-8,15    /7.9-14.4/ предписаха ми елтирокс 0.25 и след 1 месец вече в 5 месец
TSH-3,38  /0.4-4,48/минах на 0,35мг елтирокс-6 месец
TSH-2.7  /0.25-5,0/минах на 0.50мг елтирокс-7 месец
TSH-3,96/0.25-5.0/изкарах си акъла но ме успокоиха и даже говорех с д-р Тодорова увеличихами елтирокса на 0.75мг.и днес си направих изследвания
TSH-2.84/0.25-5.0/ и от утре влизам в 9 месец  незнам дали ще ми увеличи елтирокса но мога да ти пиша а също и след като родя дано всичко е наред.всеки иска здраво бебе.

# 126
vkas,миличка,извинявай за голямото закъснение,но не съм видяла,че има питане към мен,а и с този бебок все по-рядко имам време да чета всички теми ooooh!

Значи,при мен нещата стояха по следния начин:много преди да забременея се наложи да пия Л-тироксин около година,защото стойностите на ТСХ бяха около 2 и малко.След този прием тогава,не го бях пила около 2 години и всичко беше наред,но винаги правих контролни изследвания през няколко месеца.
След това забременях и моя ендокринолог ме прати веднага на изследвания,ТСХ-то ми във втори месец и половина беше 1.39(това говорим без прием на медикаменти),за което той каза,че е прекрасно и няма да приемам нищо,но всеки месец пускам задължително изследване на хормона PeaceКъм петия месец изследването показа ТСХ-2.08 и док каза,че е добре да изчакаме до следващия месец и да видим как ще се държи.Следващото изследване показа 2.11 и съответно почнахме Л-тироксин-0.25мг. на ден.
Още на другия месец ТСХ беше 1.34,което беше супер,така си продължи до 8-ми месец,когато започна малко да нараства отново и въпреки приема на Л-тироксин(не съм го спирала изобщо) ТСХ беше 1.73.Бях се попритеснила малко какво точно ще стане докрая,но док каза,че няма страшно и дори и не ми вдигна дозата и докрая си изкарах с 0.25мг на ден.Повече не съм го изследвала до раждането,а и ми се виждаше излишно само да се вкарвам във филми.
Един месец след раждането(от деня преди да влезна в болницата бях спряла Л-тироксина на своя глава)ТСХ ми беше 1.24,говорих с док,той каза,че е просто прекрасно и след около 2-3 месеца да направя нова контрола.

Та това е моя случай в цифри Wink Дано съм била полезна Peace

# 127
vkas,миличка,извинявай за голямото закъснение,но не съм видяла,че има питане към мен,а и с този бебок все по-рядко имам време да чета всички теми ooooh!

Няма проблем, мила. Благодаря ти сърдечно за споделения опит - мисля, че доста сме момичетата в тази тема, за които това ще бъде полезно.
На мен ми предстои да родя след месец и половина и тогава също мисля да споделя своя, макар че при мен си имаше прием на Еутирокс 25 преди забременяване, забременяване, увеличаване от 3ти месец плавно на дозата и сега май до края ще си изкарам на 75. Ендокриноложката при която се консултирах ми каза като родя да намаля дозата на 25 пак - и ще споделя как ще е хормона 40 дни след раждането. Мен живо ме интересува, защото искам да кърмя...предния път развих хиперфункция и не успях колкото и усилия да положих.

# 128
  • Сфия
KALOMIRA13 , благодаря ти за успокението. При теб виждам мъничко остава. Много леко да мине този 1 месец и раждането и да си имаш едно здраво бебче на финала!  Hug

# 129
Момичета въпросите ми са към тези, които са били през цялата си бременност на аспирин и фраксипарин. Бихте ли споделили опита си:
1. Как раждахте - секцио или нормално? И ако е секцио с каква упойка?
2. Колко време преди раждане спряхте фраксипарина?
3. След раждане имало ли е при Вас пак слагане на инжекции с фраксипарин и колко дни?
Благодаря Ви предварително!

# 130
  • сред маслини и портокалов цвят
1. И двата пъти-секцио със спинална
2. 36 часа преди секциото
3. Първият път ми слагаха 4 дни след секциото, вторият път прецениха, че не се налага.

# 131
йасмин много ти благодаря за споделеното мнение. Само да попитам защо втория път прецениха, че не се налага да се слага фраксипарин след секциото?

# 132
  • София
Момичета въпросите ми са към тези, които са били през цялата си бременност на аспирин и фраксипарин. Бихте ли споделили опита си:
1. Как раждахте - секцио или нормално? И ако е секцио с каква упойка?
2. Колко време преди раждане спряхте фраксипарина?
3. След раждане имало ли е при Вас пак слагане на инжекции с фраксипарин и колко дни?
Благодаря Ви предварително!

1. Секцио, но не защото бях на фраксипарин и аспирин, със спинална упойка.
2. 2 седмици преди раждане,но се оказа по-малко защото родих със спешно секцио.
3. Слагах още 3 дни,но защото имах инжекции,не че се налагаше.

# 133
  • сред маслини и портокалов цвят
йасмин много ти благодаря за споделеното мнение. Само да попитам защо втория път прецениха, че не се налага да се слага фраксипарин след секциото?

Да ти кажа, не обърнах много внимание. Правят кръвни изследвания след операцията и преценяват.

# 134
Благодаря Ви момичета за споделения опит. Аз съм сега в 8мия месец и днес обсъждахме с доктора, при когото ще раждам спиране на фраксипарина в началото на 9тия месец. Може би има право, защото предния път спирайки го 2 дни преди секциото стана кръвоизлив.

Общи условия

Активация на акаунт