Отговори
# 75
Здравейте! Докладвам - днес си получих пратиката от 30.12.2010 в пощенския клон и съм мн щастлива Grinning, че не се разправях с митници. Пише, че е пратен от Deutsche Post,а не от САЩ

А от кой адрес е пратена?  Flutter
Дойче пост е просто превозвач, едва ли на етикета пише немски адрес на айхърб.  Mr. Green
И моите колети имаха лепенка, че са докарани от дойче пост, но изпращачът беше американски, и отидоха на митница и трите пратки. Така че, ако ще космически кораб да ги е докарал, важното е кой е продавачът/изпращачът.  Laughing

Да това  е точно така. Имам повече от десет поръчки и на бележката, която получавам  винаги е пишело, че е от Германия.  Кой как ги разчита в бг коя пратка от къде е не ме интересува.  Само последните ми пратки бяха на митница и не беше обозначено от коя държава са.

# 76
А на кашоните не пишеше продавач/изпращач iherb - USA, така ли?  Shocked

# 77
Можеш да си проверяваш в митницата дали е дошла пратката ти, но ти взимат 1,50 лв. за справката  Mr. Green Ти как успя да направиш поръчка за 300 лв. като ограничението от айхерб ти е 80$? А ако си платила 20-30$ за доставка от диечел то тогава си имаш тракинг номер и може да си следиш

Писах писмо до айхърб, че съм притеснена за пратката си. Отговориха ми почти веднага, че не е необичайно и ако не я получа до петък отново да им пиша. Сега се чудя кой петък Simple Smile  То и утре е петък.

# 78
  • София
аз с 10ина поръчки досега бяха винаги на поща, винаги си е имало лепенка на превозвача ДП, но изпращач е си е САЩ. Та, 11-тата ми поръчка беше каръшка - на митница  Tired Попитах митничаря (докато вкарваше данните от ф-рата ми днес,която бях изпринтила от мейла) защо преди не се е ходело, а сега е така и той каза 'от сега нататък все така ще бъде!'. По въпроса за опцията доставка у дома (допълнително 6 лв.) - звъните на указания на известието телефон, като казвате,че ще изпратите ф-рата по факса. Факс на митница за поща: 98594667 или директно на факса на самата поща в митницата: 9314125. Втория дори по-добре да се използва, лично митничаря ми ги записа, нямало нужда да се разкарваме. А като видях на едната отрезка от бележката за каква стойност ми бяха написали пратката: 854.56 $  Money #Crazy - просто на пощаджийката знака $ пред сумата й се е видял на 8-ца. Митничаря изцъка с разбиране и каза, че е редовно и добави 'то още какви неща пишат...'

Чудя се, ако като пускаме поръчката си, да им пишем на сайта да пускат пратката с Customs Invoice със символична сума (само за митнически цели), а не да обявяват платимата сума на кашона.  newsm78 Иначе и на мен много не ми се връзват нещата с тези допълнителни разходи и скоро ще се въздържа от поръчка.

# 79

Чудя се, ако като пускаме поръчката си, да им пишем на сайта да пускат пратката с Customs Invoice със символична сума (само за митнически цели), а не да обявяват платимата сума на кашона.  newsm78 Иначе и на мен много не ми се връзват нещата с тези допълнителни разходи и скоро ще се въздържа от поръчка.

Аз преди 3 месеца ги питах, но ми отказаха. Питай и ти и дано се съгласят, че много клиенти ще изгубят(най-добре е да им се изтъкне тази причина). За американците щом става въпрос за печелене на пари са склонни на всичко.  Peace

# 80
Аз пък съм бясна, за поръчка от 7 долара ,за която не трябва да плащам нищо ,днес платих 4 лв пощенска такса само заради това ,че отишла на митницата.Взех я от пощата.
 Ами това не е нормално, на кашона пише 7 долара, защо въобще са я пратили в митницата.Да ми платят те  пощенските...кожодери такива!

# 81
  • София
Аз пък съм бясна, за поръчка от 7 долара ,за която не трябва да плащам нищо ,днес платих 4 лв пощенска такса само заради това ,че отишла на митницата.Взех я от пощата.
 Ами това не е нормално, на кашона пише 7 долара, защо въобще са я пратили в митницата.Да ми платят те  пощенските...кожодери такива!

Защото според закона, всички пратки от страни извън ЕС трябва да се получават на митница. Тези, които са на себестойност под 30 лв. се освобождават срещу 1.50 лв. само, а за тези над 30 лв. се дължи ДДС+3.50 лв. такса. Това е за София, за другите градове чета, че таксите са на различна стойност.

# 82
Аз ще трябва другата седмица да отида в Столична митница и ако е голяма лудница, направо ще се откажа. Жалко, че имам още една поръчка на подобна стойност и май ще се наложи да ги прежаля и двете. Определено висене пред сто гишета не ми е по вкуса, макар и по-евтино да излиза...... То и времето и нервите са ми ценни в края на крайщата.

# 83
  • София
попитах ги в чата за опцията 'митническа ф-ра'.  Човека отсреща първо каза, че не могат да слагат по-ниска стойност, че всичко им е автоматично .... после, че няма да е етично да лъжат за стойността. Но след малко мои обяснения каза, че трябва да попита шефа си, който се връщал в понеделник, защото те не можели да го направят така и да съм се свързала с тях тогава да видя какво е казал. Не че се надявам толкова, но подсетете ме в понеделник пак да им пиша, дано ги убедим Grinning

# 84
А на кашоните не пишеше продавач/изпращач iherb - USA, така ли?  Shocked

Да точно така е, пише че е от Америка.
До преди месец както казах винаги пишеше на бележката от пощата, че от Германия идва, въпреки че не е така. Това си беше масово при всички, който купуваха от iherb.
Даже първия път викам на мъжа ми какво си купувал от Германия?

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 20:03 от dalil

# 85
http://www.iherb.com/Giovanni-Tea-Tree-Triple-Treat-Invigorating … -250-ml/6495?at=0

http://www.iherb.com/Giovanni-Tea-Tree-Triple-Treat-Invigorating … -250-ml/6412?at=0

В последните практи си бях купила този балсам и шампоан. Хубави са...но единствената ми забележка е, че не очаквах толкова силно да се усеща ментата, твърде фреш ми е. Докато си мия косата около мен е облак от ментов въздух. А върху скалпа си усещам леко студенеене . Мога да го сравня с усещането от паста за зъби или дъвка в устата.
Следващия път нещо друго ще подбера.

# 86
Да се отчета и аз - поръчката ми беше от 11.12. преди 2 дни я получих....и....честито, такса + ДДС...явно всичко е въпрос на късмет кого ще сурвакат и кого не....нищо, не се оплаквам, явно мислите се материализират по някакъв начин, защото аз все така си мислех че ще стане...Няма да спра да поръчвам, просто следващия път ще дам друг адрес за доставка, да  видим дали няма да мина между капките   Mr. Green
Честити именни дни на днешните и на утрешните именници от мен   bouquet

# 87
Докато още сме на тема Пробиотици, да попитам и аз нещо.

В момента взимам антибиотици /не доизлекуван грип/. Паралелно с него пия и Нормофлор.
Помня, че преди време Пинки направи експеримент с няколко пробиотика, които се продават на
нашия аптечен пазар и този даде най-добри показатели.

Та въпросът ми е кой Пробиотик от Ихерб се доближава най-близко да Нормофлора.

Цената на Нормофлора в Бг е доста висока,а ще ми се наложи да го пия по-дълго време.
След кратка справка поне по опковката на тази "нормафлора" виждам че той е "еднуструнен"  с лактобацилус булгарикус, пробиотик в iherb само с тази струна поне за сега не съм срещнал, но има доста доста еднострунни acidophilus добавки с подобаваща потенция (не знам точно колкое потенцията на нормафлора-та). Като може да разгледаш продуктите от тази категория - http://www.iherb.com/Acidophilus a ако все пак не можеш да се решиш кой като марки мога да препоръчам nature's way, jarrow formulas и enzymathic therapy от които съм останал доволен. Пробвал съм десетки пробиотици от iherb и определено няма закономерност, но наистина от продукти с повече живи организми на капсула се  усеща повече разлика, като "негативно" со сега съм усетил само 1 и това беше на country life (daily-dophilus).

# 88
  • в света на неограничените измерения
AzoniC   благодаря ти за споделеното мнение.  Hug

# 89
Това очаквам да пристигне,нямама търпение.Между другото как се употребява този спрей?Тук силно го препоръчват и го поръчах от раз

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Suntheanine-L-Theanine-150-mg … e-Caps/12959?at=0
http://www.iherb.com/Herbs-for-Kids-Super-Kids-Throat-Spray-1-fl … -30-ml/22662?at=0

GUT508- код за безплатна доставка

Общи условия

Активация на акаунт