Re: Бременни майки в чужбина - 34 тема

• 26 989
  • 701
  •   1
Отговори
# 645
  • Plovdiv - Thessaloniki
winy - горе главата, въобще не мисли такива работи, а само как сладък бебчо расте в корема ти! Ако се притесняваш за контракциите - говори с лекаря си!  Hug
Галче - радвам се, че срещата е минала добре, значи Девичка чакаш, а?
veronika886 - най-добре ще ти отговорят от БГ посолството, като наближи ще питаш - спокойно, има начин да се приберете в Б-я!  Hug
Поздрави на всички, погалете коремчетата от мен!

# 646
все не стигам да се разпиша и тук. ooooh!Галче браво за хубавите новини.lunna pateka според мен навсякъде извън БГ е така,ако няма специални причини,не те спукват от изследвания и не те товарят с излишна информация. newsm78с други думи да си бременна не е заболяване.предполагам,че ако има показания ще те изследват по подробно. Peace  Hug на всички и се радвайте на бременността

# 647
Да, Нелинка, Дева ще чакаме Heart Eyes Да има малко баланс, таткото и каката за Близнаци, а аз съм Теле Wink Таткото имал предчувствие за момиче, и аз първото имаше такова чувство, ще видим сега дали пак ще познае. Иначе той милия синче предпочита, ама каквото си е направил. Нали той е майсторът все пак hahaha

# 648
Честито на Катилиас - това се казва голяма мома Simple Smile да им е здрава и с много късмет   bouquet

winy - мисли позитивно, намери си някакво хоби, за да не мислиш само за бремеността, че може да те подлуди това. Гледай да не се натоварваш много и се консултирай с докотора си, ако усетиш контракции - има вече много начини да се помгне с/у преждевременно раждане  Hug

Аз също имам тази книга, за бебто - седмица по седмица, която някой беше показал на снимка, извинете, докато стигна до края и забравих никовете Sad да си призная единственото нещо, което четох преди да родя беше за кърменето, защото се притеснявах, че няма да се справя - и честно казано, колкото и естествен да излезе този процес се радвам, че бях подготвена - няколко прости правила, но ми помогнаха много! Иначе едва сега почнах да поглеждам книгата. Препоръчаха ми още една The Happiest Baby on the Block (или поне прочете за 5-те С-та или как да успокоим бебето - правилно повиване, звукът Ш, люляне  - можете да погледнете в you tube - dr karp 5 s's или Dr. Harvey Karp само). Да ви кажа това със звука Ш много ми помогна, когато зажедох малката на преглед на 1 седмица - такъв рев удари - повече от 30 мин в болницата не мога да я успокоя и тогава се сетих за това и почнах да и Шушкам на ушето и се успокои; тея доктори тук могат да те накарат да чакаш цял час с ревящо бебе и хич и не ги интересува, че закъсняват - знаят, че ще чакаш.

Хайде априлски мами - голям отбор сте - много леко и успешно раждане на всички  Hug

# 649
winy мила, кураж, мисли за бобо дето ще дойде скоро. Дръж се - полека на работа, а учението не го зарязвай (на мене ми е лесно да го кажа, като ми е далече зад гърба), но си млада и силна сигурна съм, че ще се справиш, не се предавай.  Hug Hug Hug

Галче добре ти е нухалната, честита ти среща с бебо!  bouquet

На останалите  Hug Hug Hug

# 650
Tony_st, аз имам вече две посещения при гинеколог и двата пъти /по един път на месец/ ме гледаха на ехограф, но обикновен.... Аз питах за 3Д и 4Д-ехограф.. Дали тук в Белгия гледат на такъв , та дори и платено да е.... Аз и сега плащам де, по 40 евро на преглед... Само веднъж ми взеха кръв в 16 г.с. за оценка на риска на Даун и това беше..никакви други изследвания на кръв и урина??!!! newsm78 А си мисля, че в БГ вземат повече изследвания.... Иначе меренето на кръвното и теглото го правят при всяко посещение.... Например аз се притеснявам, защото по принцип съм с нисък хемоглобин, а те още не са ми направили изследване какъв ми е в момента и трябва ли да пия желязо допълнително... С първата ми бременност в БГ не беше така... Та затова малко ми е странно тук това...
Ама ти в кой град си, че на всяко посещение плащаш по 40 евро за преглед?! На мен застраховката ми покрива посещенията при АГ-то, плащам малка сума от изследванията само, но това е нищо с тези цифри, които си написала. Ми при моята АГ, ехографа е 3Д, така че всеки път ме гледа на него. Да, не са толкоз прегледите и изследванията като в България - така е. И не са толкоз подробни и това е факт, но все пак, ако има проблем наблюдаващия те лекар ще реагира - сигурна съм. На мен така ми бяха насрочили час за амниоцинтеза, която не исках да правя, та се връщах до България за допълнителни прегледи и така. Peace
За допълнителни прегледи, доколкото знам можеш да отидеш и на частен лекар, но аз не съм ходила и нямам предства от цени т.н.

# 651
Благодаря ви момичета за бързите отговори.Изглежда ще трябва да се започне пак с ходенето по институции и така нататък,но няма как иначе.Но искам от по рано да съм в течение с нещата и изискванията,защото откакто съм тук се сблъсках с какви ли не неща и се убедих че колко човека питаш и на колко места всички различно ти казват и ходи  се чуди сега кое е правилното
Общо взето нерви и време да има човек,но така е нямаме друг избор. ooooh!
Галче благодаря ти мила, и аз се радвам да се срещнем и тук. Hug
Успех момичета,аз се залавям със задачи,май никога не свършват. ooooh!
Лек и усмихнат ден ви желая! Hug

# 652
 Hug благодаря момичета за милите думи, ще трябва да се стегна и да спра да си мисля глупости, че най-много наистина да ги предизвикам   bouquet в понеделник съм на преглед и ще кажа за това втвърдяване на корема и онази болезнена контракция преди седмица  Confused
аз да си призная се радвам, че бременея не в Бг, там имам чувство, че са го обърнали на търговия лекарите #2gunfire и само плашат момичетата с какви ли не глупости само и само да си правят допълнителни платени изследвания  Twisted Evil
тук не съм платила и една стотинка (освен здравното осигуряване, разбира се), а сега към края на бременността заради заболяване на гръбначния стълб ще имам доста безплатни прегледи, които са за тяхна и моя сигурност, че мога да се наема с нормално раждане
много  Hug за всички и приятен уикенд   bouquet

# 653
Ремедиос, благодаря ти за  dr karp 5 s's, ще ги прегледам.
Диди като беше бебе единствено се успокояваше на ръце и с ритмично полюшкване, разбирай вървене от единия край на стаята до другия, както и в люлката на Фишер Прайс тип craddle и когато сучеше и така докато не отмина периода на коликите, който при нея продължи до 3.5месеца Peace

# 654
Честито на Zoie и Катилиас  bouquet

Галче, очакваният термин на раждане е моят рожден ден Grinning

# 655
  • Plovdiv - Thessaloniki
Честит 8ми март на всички дами!!!

# 656
  • WA, USA
Честит празник мили момичета! Много любов и щастие ви желая! И скоро да се гушкате с най-хубавите подаръци  bouquet

# 657
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ МОМИЧЕТА!БЪДЕТЕ МНОГО ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И ОБИЧАНИ!!!
  bouquet

# 658
Честит празник на всички бъдещи и настоящи мами! Много много щастие и здраве ви желая  bouquet

# 659
  • Edinburgh-UK
Честит празник мили момичета,бъдете винаги усмихнати и много обичани

Общи условия

Активация на акаунт