Re: Бременни майки в чужбина - 34 тема

• 26 988
  • 701
  •   1
Отговори
# 690
  • Plovdiv - Thessaloniki
Зои - добре завърнала се при нас! Дано скоро малката покаже интерес и засучи от мама, ще стискам палци!
Tony_st - благодаря за полезните линкове! Ти срещала ли си трудност при първото си кърмене и тогава си проучила въпроса или...?
IrinaB. - сигурна съм, че ще намерите хубава количка за близнаците!
Ели  Hug - почивай си повече и всичко ще въде наред, мисли си само хубави неща за бебо!
Loreley- за теб не се притеснявам, спряваш се с всичко, браво за което! Peace
На всички останали, които не споменах леки дни и много  Hug

# 691
Tony_st - благодаря за полезните линкове! Ти срещала ли си трудност при първото си кърмене и тогава си проучила въпроса или...?

Embarassed Хвана ме! Blush В момента се обучавам за консултант по кърмене и дай Боже след време за лидер към Ла Лече Лига. Затова си позволих да пиша малко по въпроса. Радвам се, че писанията ми са от помощ. Hug

Галчеbouquet

# 692
 Hug Лени, честита дъщеричка! много весело и щастливо детство и желая   bouquet

момичета, днес бях при акушерката и леко ми е притеснено  Embarassed нямам високо кръвно, теста за диабет е отрицателен, ама беба е много голяма  Confused два пъти ми мери корема жената за да се увери, че не е се е объркала...аз току що влизам в 31 седмица, а големината на корема ми е на горната граница за тази семица  ooooh! още повече, че термина ми беше преместен с една седмица напред в самото начало (ние знаем кога бебеправихме)  Rolling Eyes
с тези размери би трябвало беба да е около 1.8 кг  Shocked нагласила се е вече с главата надолу...
колко са достоверни тези размери знаете ли  newsm78

Лорелей, благодаря ти за инфото за играчките  Hug ние повече клоним към прожектора  Embarassed

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 20:19 от winy

# 693
Winy, не се притеснявай Hug Може и околоплодните води да са повече. Аз бях с огромен корем за моите размери с първата бременност е бебката се роди 3050г. Съвсем нормално бебче, но пък водите как оплискаха доктора hahaha
Доколкото знам, колкото повече нараства бебето, толкова по-трудно е да се дадат точни мерки теглилки, дори и с ехограф Peace

# 694
Winy последното ми мерене от акушерката беше с резултат над горната граница! При УЗ в Сф ми казаха, че е с 9дни напред. Но големината не определя и не променя термина. Може да си върви по- едра просто. А доколко ези мерки са достоверни не е ясно. В априлската тема едната мама беше ходила единия ден на УЗ - бебе 3450; ражда на следващия ден бебе 3200. Така че, не се шашкай излишно!
 Hug

# 695
 Praynig ох, Галче дано да е както казваш, че ми се сви душата направо  Confused
 Hug Диди, благодаря и на теб! аз от самото начало си имам едно вътрешно усещане, че расте голяма  ooooh!

# 696
При мен беше още по-смешно с тези видеозони, в един и същ ден, единият изкара бебето 2,8кг, а другият 3,2кг Laughing

# 697
О, да, въпрос на маркерче Simple Smile и при мен имаше разлика с 100гр в два поредни дни Simple Smile

# 698
  • далечно
момичета, направо не мога да се откъсна от вашата тема, такава готина дружинка сте, дано ме изтърпите още малко в редиците на бременните  Wink

Embarassed Хвана ме! Blush В момента се обучавам за консултант по кърмене и дай Боже след време за лидер към Ла Лече Лига.

Галче,  bouquet

страхотно начинание  и успех bouquet

winy, на мен сонографи (или както се казват на български тези хора, на които работата им е да гледат на ултразвук) са ми казвали, че 10-тина процента разлика може да даде и най-добрия специалист, работещ на отлична апаратура. Както са ти казали - може да ви е едра беба. Какво ти казаха за количеството околоплодни води (вероятно доста). Аз и с двете бях категория перо и ми е така хубаво да чета за големи кореми и големи бебета  Hug
А и още - непосредствено преди секциото ми погледнаха Нора на ултразвук, а се роди долу-горе 10 процента по-малка. И с Мартин беше така (само че него го гледаха 2-3 дни преди раждането), ама не вярвам да се е смалил, така че отклонения има.

IrinaB, абе и аз с първото се притеснявах с излизането, ама сега съм май по-отпусната - а и знаеш как са италианците: ако 20 човека не се наварат в количката на всяко излизане (вкл. мъже на всякаква възраст  Rolling Eyes ), то все едно не съм излизала  Laughing Но с карнавала наистина беше лудница, хем че ние нали сме в най-севера на стерилния север: представям си по-надолу какво може да е (но не съм ходила още, все февруари сме с много задачи). Упсех с количката - като знам какви терзания бяха с първата  Laughing Сега бях решила, че искам някаква лоу-тек даже и секънд хенд количка за първите 6 месеца, докато се ползва легналия кош, после щше я сменя с маневрена бързоходка  Wink С Мартин не го бях замислила така, ама така се получи - купих една тежкотоварна с возия на Мерцедес (ама тежка и обемиста) и след 8-9 месеца я продадох и смених с лека и маневрена и не съжалявам.
А, и много важни да се събира в багажника на колата и в асанс/ора: в едната ни кола едвам я набутвам, а ако съм с двете деца (пл/с количка, кош за новородено и колело за баткото), то коша за новородено трябва да е до мен на предната седалка. Другата кола е огромна, та там бутам всичко без да се замислям, ама пък с нея ми е сложно паркирането в центъра, така че все се бутам с по-малката.  

# 699
момичета, направо не мога да се откъсна от вашата тема, такава готина дружинка сте, дано ме изтърпите още малко в редиците на бременните  Wink

winy, на мен сонографи (или както се казват на български тези хора, на които работата им е да гледат на ултразвук) са ми казвали, че 10-тина процента разлика може да даде и най-добрия специалист, работещ на отлична апаратура. Както са ти казали - може да ви е едра беба. Какво ти казаха за количеството околоплодни води (вероятно доста). Аз и с двете бях категория перо и ми е така хубаво да чета за големи кореми и големи бебета  Hug
А и още - непосредствено преди секциото ми погледнаха Нора на ултразвук, а се роди долу-горе 10 процента по-малка. И с Мартин беше така (само че него го гледаха 2-3 дни преди раждането), ама не вярвам да се е смалил, така че отклонения има.  

Loreley на мен ми е много приятно да виждам скоро родили майчета из темата, защото всичко това, което ни тревожи сега нас им е минало през главите   bouquet но не пречи да направите и номер 3 и да си стоиш при нас  Party Crazy
не ме гледаха вчера на видеозон, акушерката ми мери корема по дължина с метър и ще ме прати на видеозон само ако изостава много беба или е много над горната граница, а границите са направени според моите ръст и кг и за това се притесних, че не са някакви усреднени числа, а са съответни за майката  Embarassed
като кг. съм качила 8 за сега и просто не ми се вярва да е такова слонче newsm78 сега ми едно такова подтиснато, защото следващата среща с акушерката е чак на 14.04  Sad

# 700
winy, и аз мисля, че не трябва да се притесняваш, това с мерките и теглилките е малко като теории на вероятностите. На видеозон винаги има отклонения, какво остава за мерене с линийки. За меренето с линийки,  мен само така са ми мерили корема досега, според мен е колкото да се види дали е в границите на съответният месец, а иначе дори отказват да предполагат колко тежи бебето. Също така май няма връзка колко кг си качила и колко тежи бебето. Аз примерно съм качила 5 кг от началото на бременноста, а ми казаха, че бебока сега е около 3кг и ще се роди 3500, т.е голямо ми се вижда за кг които аз съм качила Simple Smile А колко е 3кг и аз незнам, тъй като си беше по-скоро прогноза отколкото истинско мерене Simple Smile
Недей да се вкарваш във филми заради сантиметри и грамчета още отсега, ако всичко е наред с изследвания, бебо мърда, значи всичко е ок  Hug

Лорелей  Hug

Тони, успех с обучението, скоро ще ни консултираш  Hug

Зоуи, успех с кърменето, дано стане Simple Smile

Днес при нас е слънчево, да не повярваш! Ще се отдам на чистене, разходка с куче и пазарене Simple Smile Лек ден на всички!

# 701
  • Edinburgh-UK
Честита дъщеричка на Лени,много да е послушна и да спинка много
хайде момичета на новата тема :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=571176.new#new

Общи условия

Активация на акаунт