Януарската дружинка чукна втората годинка

• 28 214
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Натали, честит РД! Жива, здрава и с по-голямо самучувствие въпреки годините (които далеч не са толкова много)  Wink

Люби, няма да се плашиш първо изискване. Второто е да внимавате за друг път с рязкото качване и сваляне на темп. Нали май месец и ние бяхме в болница заради гърч от темп (като такова го определиха). Изведнъж беше стигнал до 40 градуса както нищо му нямаше като си легна. Постояхме седмица там и по-скоро беше крайно подтискащо и за двама ни и по-разболяващо. Наблъскаха детето с всякакви видове хапове и инжекции, а от всички резултати се оказа, че просто е имал зачервено гърло.
От тогава да чукна на дъво не сме имали повторен случай, но така ни наплашиха в болницата.... Трябвало да сме готови за повотрен случай, да имаме диазепам вкъщи  Shocked .... Абе гадна работа, ама аз смятам, че всичко е наред. Спокойствие и внимание само  Peace

# 496
Натали, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива!  bouquet
Любито, ужасна нощ сте преживели! Дано бързо да се оправя Кари!  Hug

# 497
Любито -  Hug. Дано не се случва вече  Praynig.

Натали честит рожден ден!

# 498
  • София
Добра вечер, мацки Wink
Радвам се, че за къпането сме на едно мнение Hug,
Наталиnewsm59 newsm67 Много радост и любов. Да те слушкат чавето и мъжа Hug Hug
Люби, много съжалявам Confused Дано вече да сте добре и Кари и ти да се оправяш след стреса Hug
Ели, в края на месеца ще и поставят 2 ваксини- Пентаксим и Синфлорикс, честно казано втората не ми е позната Embarassed И ми е много ми е странно как така 2 ваксини за едно посещение Rolling EyesА вие докъде сте? Знаеш ли, дали вече пуснаха Деавит в аптеките newsm78 Ти какво даваш?
Да се похваля - сдобих се с нова играчка Laughing http://prodavalnik.com/epilator-philips-6402-podarak-i1336462
Хубава вечер  bouquet

# 499
Люби, ужас  Hug.
Доколкото знам, гърчовете наистина могат да се получат при рязка смяна на темп. - Вики изведнъж е вдигнал 40 гр.; затова и не се препоръчват студени компреси за сваляне на температурата. Хладни - да, но в никакъв случай студени (както и прословутото увиване в чаршаф..) - това си е температурен шок за организма и той реагира точно така.
Иначе не знам какви са последиците от гърча. И да са страшни - лекарствата как точно ги предотвратяват като вече се е случил?? Ако, да речем, настъпи мозъчно увреждане - то не се ли случва по време на самия гърч или малко след това? Как така тялото реагира на рязката смяна на темп с гърч и после се стабилизира, но пък изведнъж получава мозъчни увреждания или други такива "екстри"?  Thinking  newsm78

Натали, честит рожден ден! Да си жива и здрава и все така хубава мацка!  Heart Eyes  Hug

Свате, добре е Кало вече - още е леко пресипнал, но дивее, вършее, днес искаше няколко пъти да яде, което е супер добър знак! На оправяне върви де  Heart Eyes

# 500
Смайлинг, доколкото аз знам в болница се постъпва за наблюдение и адекватно лечение в случай на нужда защото повторната поява на гърч повишава рисковете от тежки усложнения многократно един от които е епилепсия. Гърчовете могат да доведат до усложнения на централната и периферната нервна система. При някои деца е наследствено предразположение, при други от конкретна болестна ситуация. Има и различни видове гърчове. Някои са по тежки(дълги), други са кратички, обхващат мускулите на цялото тяло или само групи мускули...
Слава богу не съм се сблъсквала с подобно нещо, дано знанията ми по темата останат само теоретични. Когато Ани се роди беше смноооого тежка жълтеница и високото ниво на билирубин вместо да спадне се повиши, а ние вече си бяхме у дома, та тогава бях много уплашена защото от цялата тази история имаше опасност да направи гърч. Бях откачила. Представях си някакви ужасни неща и изчетох много материали по темата, отделно питах и разпитвах зада съм наясно и тотално да психясам  #Crazy
Отделно на моя много близка приятелка дъщеря и получи гърч, доста тежък, прекараха 1 седмица в болница, слава богу без усложнения, но детето беше на системи дори. Тогава нямаше годинка...

Та ако съм реагирала малко рязко моля да бъда извинена, но това е нещо доста сериозно и ми се струва, че в такива случаи изказвания от сорта "Аз знам/усещам най-добре за детето си" могат да тежат на мястото само ако този, който ги казва е с медицинско образование и е наясно какво наистина говори. Всичко различно от това ми се струва безотговорно.

Лубито,
стискам палци Кари да се оправи бързо и никога повече да не се сблъскваш с подобен кошмар защото по-страшно от това, детето ти да е болно или с някакъв проблем няма и никой не е застрахован. Peace

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 23:39 от доня КОПРИВА

# 501
Люби, миличка, дано всичко да е наред с Кари, преживели сте нещо ужасно, дано не се повтаря. Но Лили е права - гърчовете са нещо сериозно. Майка ми е мед. сестра в детско и от нея знам доста неща, които няма да пиша по обясними причини. Понякога е по-добре за 2-3 дни да сте в болница, отколкото да си в къщи и да трепериш всяка минута. Преди много години сестра ми получи гърч, да е била на 4-5 години, аз на 6-7, но си спомням много добре какво чудо беше. Майка ми въпреки, че е медицинско лице, на минутата грабна сестра ми и веднага към болницата. После ми е казвала, че реално в момента на гърча не е имала висока Т, явно причината е била рязкото й понижаване. Да не дава Господ да се случват такива неща, но най-добре е да се доверява човек на добър лекар в такъв момент.

Мони, сложили сме само хепатитната на 1 месец. Сега ни предстои пентаксим и синфлорикс, но нещо има проблем с доставките. По новия имун.календар заедно с пентаксима се слага и тази ваксина срещу пневмококи. И на мен ми се струва много 2 ваксини наведнъж, но докторката каза, че така по-добре, отколкото да ги слагаме през седмица, две интервал, понеже борейки се с първата, организма може да е поотславнал, слагайки втората и така да има реакция, нещо такова ми обясни. Деавит аз си купих края на 1-я месец, в нашата аптека нямат проблем с наличността му, даже се учудиха, че питам дали го има изобщо, бях чела във форума, че го няма в аптечната мрежа. Ако искаш ще питам и ще ти купя няколко да имаш, цената беше 2 и нещо. Пиши ми ако искаш на лични,.
Честита ти придобивка.

Свате, браво на Кало  Hug.

# 502
Коприв, мисля, че прекалено си се наплашила от тези гърчове.. Казваш, че те са различни - мисля, че именно това те е наплашило - чела си за гърча от жълтеницата, т.е. от интоксикация. Който несъмнено е по-опасен от обикновения фебрилен гърч.

http://www.evropea.com/febrilen_garch_dete.html

Има и общо за гърчовете, както и за фебрилния и един друг - афектен гърч.

Не знам, на мен не се е случвало, може би затова толкова спокойно се отнасям към това, но все пак си мисля, че при фебрилен гърч човек не трябва да се шашка прекалено..  Peace

Още повече, че с лекарствата в болницата няма как да предотвратят втори гърч...

Люби,  Hug

# 503
  • София
Люби, дано днес Кари е по-добре и дано вече да не се повтаря този кошмар!!!!! Praynig Praynig Praynig

# 504
  • Русе
Здравейте!
Благодаря, Кари е по-добре.  Hug Тази нощ дежурихме с баща й и през 3 часа редувахме Нурофен и Панадол ( както предписа детската лекарка) Беше си гореща, но слава Богу, гърчът не се повтори. Днес е видимо по-добре. Мисля, че няма Т, повлия се добре от лечението. Пие и АБ и сироп против конвулсии. Тази сутрин бяхме на вторичен преглед и в понеделник ни викат пак.
Сис, благодаря за линка. Точно такъв беше нашият случай.
Моник, честита "играчка". Със здраве да си я ползваш!
Хайде, приятна вечер!

# 505
lubito  Hug Hug Hug
И аз мисля, че в повечето такива случаи, касаещи малки деца, лекарите имат склоността да преекспонират ситуацията. Не знам дали съм ви казвала, но лятото Делян ми направи ларингит и като влязохме при лекарката /понеже изобщо не обича лица в бели престилки / то кой ли ги обича де, се захласна - според мен . Лекарката ми беше на мнение, че е направил пристъп  на задушаване  Rolling Eyes Даде ми направление за хоспитализация, в случай че пак направи така да отидем по най-бързия начин в най-близката болница. За щастие, детето си се оправи, слава Богу и не стигнахме до болница.
Сега гледайки назад към ситуацията все повече се убеждавам, че явно действително му е бил възпален ларингса, но съм почти 99.9 % убедена, че си се захласна в кабинета /негов навик от както се е родил/, както и да е...
Дежурете на смени и тази нощ с мъж ти и дано Кари се оправи по-бързо  Hug

# 506
Люби, цунки за малкото геройче Кари от нас с Анджи Hug
 Бързо да оздравява и да не се повтаря случая!

# 507
Радостчо и 0 Гости преглежда(т) тази тема.  Confused

Кво става тук бе хора? Каде са всички? Зима е, студено е, къде обикаляте?

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 19:54 от Радостчо

# 508
  • Варна.....
Радостчо и 0 Гости преглежда(т) тази тема.  Confused

Кво става тук бе хора? Каде са всички? Зима е, студено е, къде обикаляте?
Обичат си мъжете, вероятно.....
Но защо спряха пиячката??
Айде наздраве!!!

# 509
"bubSSSSSSS, Радостчо и 0 Гости преглежда(т) тази тема."
Ха, НАЗДРАВЕ !!!

Общи условия

Активация на акаунт