Отговори
# 405
Бутерките на Лабрекс - 'да си глътнеш езика' как ги ядете - топли или студени? Знам, че много хора и кекс ядат топъл, ама аз ненавиждам такива неща, десертите ги обичам силно охладени и отлежали. Все пак, някои неща се ядат топли, та да не би и тези бутерки да трябва да са топли? Смятам да ги пробвам, да знам как да ги планирам. Благодаря предварително!

не съм ги правила, но гледам никой не ти е отговорил.
Подобни на тях гледах друг ги беше публикувал и пише, че трябва да се хапват топли, иначе маслото като изстине - не били хубави. Интересно ще ми е да знам,  Лабрекс да си каже  Peace

# 406
здравейте влизам с въпросче преди  ден се рових из  темите на готварския форум и ми се мерна някъде торта с вишни и маслени блатове, но я изгубих а исках да запиша рецептата,ако може да ми помогнете ще бъда благодарна.

# 407
  • София-Младост
здравейте влизам с въпросче преди  ден се рових из  темите на готварския форум и ми се мерна някъде торта с вишни и маслени блатове, но я изгубих а исках да запиша рецептата,ако може да ми помогнете ще бъда благодарна.
В любимите рецепти на Селма Simple Smile

# 408
  • Пазарджик/Лондон
Бутерките на Лабрекс - 'да си глътнеш езика' как ги ядете - топли или студени? Знам, че много хора и кекс ядат топъл, ама аз ненавиждам такива неща, десертите ги обичам силно охладени и отлежали. Все пак, някои неща се ядат топли, та да не би и тези бутерки да трябва да са топли? Смятам да ги пробвам, да знам как да ги планирам. Благодаря предварително!

Правила съм ги - хубави са и топли , и студени.То останаха само две, които успяха да се охладят, но и тях ги хапнах с удоволствие Wink.Не мога да ти кажа как ги харесах повече - трябва да опиташ и сама да си прецениш Wink.

# 409
Благодаря.

# 410
Благодаря ви за идейките за свинското, но не ми допаднаха, импровизирахме Simple Smile

Сега - имам две тикви, цигулки.. идейки за тях? Освен стандартното тиква със захар?

# 411
  • София
Крем-карамел с тиква.
Нарязва се тиквата на парченца колкото кибритена кутийка горе-долу, сварява се или се запича в тавичка. След това се залива със смес за крем-карамел и се пече на водна баня.

# 412
  • Пазарджик/Лондон
Аея , ето ти рецептата и на един сладкиш с тиква :

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html

# 413
Извинявам се, че не съм си сложила линк към тази рецепта, която не е моя, но през есента я пробвах и се получи невероятно. Това е пай с тиква.  Ако някой си я познае, нека си каже, за да си отбележа и благодаря съответно.  Heart Eyes

ЗАТОВА И Я ПРЕПОРЪЧВАМ:

Сварявате тиквата на пара, отцеждате много добре и разбивате добре на пюре. За дълбока тавичка с 23см диаметър ще ви трябват 450г тиквено пюре от сварена тиква.
Разбивате отделно 2-3 яйца с 1ч захар. Добавяте 300г прясно мляко или най-добре гъста сметана. Подправяте с 1чл канела и индийско орехче на вкус.
Смесвате тиквеното пюре с яйчено-млечната смес - това ви е плънката за пая.
Тавичката (дъното и страните) е необходимо да се облепи с 5мм дебела покривка от маслено тесто. Масленото тесто за тавичка с такава големина се прави от 125г масло, 300г брашно и 2сл вода.
Облепвате тавичката с маслено тесто, пълните с плънката и печете на 180С за 45мин, докато се стегне плънката.
Като се извади от фурната се оставя да изстине и тогава се реже. Може да се поръси с мед и млени орехи, и да се гарнира със сладолед.

# 414
Сега - имам две тикви, цигулки.. идейки за тях? Освен стандартното тиква със захар?

Нежен тиквен сладкиш.
   "Оранжевият" кекс.
   Божествен Тиквеник!!!

Hug

# 415
Ще правя пълнени чушки, лозови сърми и сърми от кис. зеле в глинчосан съд.
Моля ви кажете колко вода да налея и колко време да ги пека?
Добро утро , майсторки- готвчки  bouquet

# 416
остана ми половин пакет кори за баница, но изсъхнали и ще се начупят. Какво мога да приготвя с тях?

# 417
остана ми половин пакет кори за баница, но изсъхнали и ще се начупят. Какво мога да приготвя с тях?
   Половин крем-питаWink

Имах същия проблем преди няколко дни и го реших по този адски вкусен начин.  Twisted Evil Grinning

# 418
Никой ли не правил сърми на фурна? И колко да ги пека?
Ще правя пълнени чушки, лозови сърми и сърми от кис. зеле в глинчосан съд.
Моля ви кажете колко вода да налея и колко време да ги пека?
Добро утро , майсторки- готвчки  bouquet

# 419
Селма, точно такова ми трябваше, много благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт