Отговори
# 480
Момичета, как се прави баница с лукум ?

Сьбрали сме се 3 бьлгарки,които живеем в Италия,и нито една от нас не е яла такава нещо .Simple Smile
Заслужава ли си ..?, като се има предвид ,че и лукума и корите са много кьт тука ?Simple SmileSimple Smile
Правила съм страхотна е.
Аз я правя така
кори за баница, локум и орехи, канела
разтилам корите , ако са тънки по 2бр., ако са от дебелите по 1бр.
ръся отгоре орехи и канела,нарязания локум на тънки парченца
навивам корите, като вита баница един вид
и пека, както си пека и другата баница
Правя сироп от вода и захар и поливам баницата, гореща баница студен сироп или студена баница с горещ сироп, става върховно.
В сиропа слагам и ванилия, аз си я наричам баклава с локум.

# 481
и аз препоръчвам същата рецепта за баница с локум, само дето аз правя и една смес като за кекс,която се ръси върху корите Peace
Ето рецептата, изпитана е,страхотно се получава,всички ми искат рецептата след като я опитат

http://www.receptite.com/recepta.php?r=4077

# 482
  • Сливен
Да попитам и аз  - едно време хазяйката ми правеше страхотен пандишпанен кекс. Опитах се да го направя, бухва в печката, оставям го да изстине в нея и пак пада. Вече пробвах няколко пъти, но не ми се получава. Благодаря ви!

# 483
Да попитам и аз  - едно време хазяйката ми правеше страхотен пандишпанен кекс. Опитах се да го направя, бухва в печката, оставям го да изстине в нея и пак пада. Вече пробвах няколко пъти, но не ми се получава. Благодаря ви!
 Как точно го правиш:
  рецепта,процес,време на печене
  ?

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 16:44 от Селма

# 484
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ СПЕШНООООО....

Как да разбия млечна сметана(течна) да стане гъста и да може да се маже на сладкиш.... ooooh! Rolling Eyes

# 485
  • София

Как да разбия млечна сметана(течна) да стане гъста и да може да се маже на сладкиш.... ooooh! Rolling Eyes

Слагам сметаната ( 0,5л) в дълбок съд (2л) и разбивам с миксера на висока степен докато се напълни купата.

# 486
  • Пловдив

Слагам сметаната ( 0,5л) в дълбок съд (2л) и разбивам с миксера на висока степен докато се напълни купата.
Но трябва сметаната да е студена Simple Smile

# 487
Тази баница с локум и аз я правя и наистина е страхотна   Peace, даже днес щях да я правя, но децата се размрънкаха за бисквитена торта и баницата остава за утре.

И аз моля за рецепта за пандишпанен кекс. Два пъти съм пробвала да правя такъв, единия път стана зелен, за което набедих формата, че я ползвах за първи път. Втория път го правих по някаква рецепта с нишесте. Нищо не стана, въобще не се ядеше! Ако някой знае сполучлива рецепта, моля да я сподели!

# 488
И аз моля за рецепта за пандишпанен кекс..........

Виж страхотния кекс на Eli83, напълно оправдава името си. Peace Даже на смотаните ми снимки личи колко е пухкав, а и много вкусен!  bouquet

# 489
http://sabinaberova.wordpress.com/
Преди малко мернах този кекс изглежда невероятно Peace

# 490
Искам да желирам кисело мляко но за 1 л. колко желатина да сложа и как се разтваря тои за да не стане но топки.

# 491
Тази баница с локум и аз я правя и наистина е страхотна   Peace, даже днес щях да я правя, но децата се размрънкаха за бисквитена торта и баницата остава за утре.

И аз моля за рецепта за пандишпанен кекс. Два пъти съм пробвала да правя такъв, единия път стана зелен, за което набедих формата, че я ползвах за първи път. Втория път го правих по някаква рецепта с нишесте. Нищо не стана, въобще не се ядеше! Ако някой знае сполучлива рецепта, моля да я сподели!
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg14169541#msg14169541
   Hug

# 492
Момичета благодаря за съветите! Hug Hug Hug Hug
Сметаната не пожела да се сгъсти.....Така,че утре ще добавя прясно мляко и ще направя или грис или ориз с мляко....

# 493
Благодаря за рецептите  Hug

# 494
Мастерче,до колкото знам течната млечна сметана не се сгъстява никога.Тя е като течна сметана за кафе.Я, сгъсти я де.....Пробвала съм преди 22 години  веднъж и не стана и от тогава различавам сметаните.Съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт