Отговори
# 540
  • София
Благодарности и на двете. За содата разбрах  Grinning, явно в чашка трябва да я сложа, за да не прелее и ще капна лимон, но не разбрах колко меко да е тестото?  Wink

# 541
Благодарности и на двете. За содата разбрах  Grinning, явно в чашка трябва да я сложа, за да не прелее и ще капна лимон, но не разбрах колко меко да е тестото?  Wink

Neda, не е чак толкова силно кипенето, можеш да накапеш лимон или оцет направо върху лъжичката. Аз най-често сипвам содата на купчинка върху брашното (когато вече всичко е в купа), накапвам я с оцет или лимон и разбърквам хубаво, като започне да кипи. Не, че пречи в чашка, но ми се струва излишно. Peace

# 542
С какво количество желатин да желирам 2 кофички плодово кисело мляко/1 коф.=400гр./ ?

# 543
  • София-Младост
С какво количество желатин да желирам 2 кофички плодово кисело мляко/1 коф.=400гр./ ?
2 пакетчета по 10грама

# 544

Аз слагам по два желатина на кофичка - правя торта с плодове, млякото и ядки, после се реже хубаво на парчета. Ако ти трябва за по-леко кремче, може и по-малко да сложиш. Peace

# 545
  • София
Здравейте   bouquet
И аз имам едно бързо въпросче - от къде мога да купя готови захарни фигурки за украса на торта?  
Сина ми става скоро на 2 години и ще ми трябват поне 2-3 торти, та ми се иска едната да направя сама, но да е украсена подходящо  Simple Smile
Събирам всякакви идеи!
Благодаря ви предварително   Hug

# 546
  • София
Сладкарница Пчела, на ул. Иван Асен, близо до Орлов мост;
Сладкарница Марти, Дружба 2, до новото Фантастико;
На бул. Дондуков между бившия Битов комбинат и Раковска има сладкарница, не помня името, там също продават фигурки.
Със сигурност има и на други места, но в момента това се сещам.

# 547
Сладкарница Пчела, на ул. Иван Асен, близо до Орлов мост;
Сладкарница Марти, Дружба 2, до новото Фантастико;
На бул. Дондуков между бившия Битов комбинат и Раковска има сладкарница, не помня името, там също продават фигурки.
Със сигурност има и на други места, но в момента това се сещам.
В някои специализирани магазини за сладки също се предлагат интересни фигурки на клечка.

# 548
  • София
Има и в Пчелата на Римската стена.
Благодаря labrex и аз не си падам по излишното цапане на посуда, ще последвам примера ти.

# 549
Фигурки има на пазара на МладостІ, на пътеките, при сладкиши "Дайски" и в кв. Левски, сладкарница "Марти".

# 550
  • София
Много благодаря за бързите отговори, момичета   bouquet

# 551
Стоева, Fortuna, благодаря много за помощта! Ей така обичам риба да готвя......Да не умирисва после навсякъде, цяла седмица да помня,че риба съм яла, че и комшиите по миризмата да знаят аз какво съм готвила........Сготвих, изяде се, вече няма никой! Благодаря! Сложих я малко в бяло вино и тогава във фолио!!!!

Сега се чудя една торта дали да не спретна с готови блатове.......Бягам да ровя за идеи......Приемам и ваши такива......

Много благодаря за бързите отговори, момичета   bouquet

Корпусът за бързо реагиране е винаги наличен......

# 552
здравейте момичета ,аз търся рецепта за хляб с бира

# 553
  • Пазарджик/Лондон
Маме, тази торта правих скоро, с готови блатове е , много вкусна :

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html

# 554
здравейте момичета ,аз търся рецепта за хляб с бира

Краси, ето тук има два бирени хляба и един бирен фугас

Маме, че то кога не умиришеш съседите, защо ще ядете рибя  Wink  Ако имаш готови блатове, огледай из хладилника какви млечни имаш и в шкафа какви кремчета и шоколади  Hug

Общи условия

Активация на акаунт