Отговори
# 75
Здравейте,

имам следния въпрос. Напоследък каквото и да меся никога не ми втасва. Crossing Arms Вярно, че кухнята ми е на остъклен балкон, но все пак не мисля, че е толкова студено. Ние си се разхождаме на нея, а и тя е едно общо заедно с хола.
Та според вас какво мога да направя, за да ми втасват тестата?
Имам и машина за хляб, но там само меся, не оставям тестото да втасва.
Ако има значение, използвам жива мая и суха, като сухата е на доктора.
Моля, помагайте. Praynig Hug

П.С. Правила съм и номера да затопля малко фурната и там да сложа тестото, е не става. И в спалнята съм го носила, където по принцип е най-топло. И пак не става. Crossing Arms

# 76
  • под тепетата
По принцип омесеното тесто слагам да втаса в купа на Тъпъруеър ( дано се пише така  newsm78) .Като го оформя в тава зимния сезон втасва във фурната на 50 градуса.Летния сезон си втасва на масата. Аз обаче нещо не се справям със сухата мая на доктора и си използвам жива. Друг номер ,който съм чувала за по-бързо втасване е да сложиш съда с тестото върху тенджера с топла вода. От парата втасвало по-бързо.Не съм го пробвала лично. Друго не се сещам, а и гледай продуктите да са със стайна температура, че студеното забавя процеса.

# 77
Pety , започвам първата рецепта , благодаря , но в тава , не ми се занимава с цвъчки Hug
хубав ден

# 78
  • град-държава
Един бърз въпрос, замразила съм телешки бульон, който правих преди месец и нещо, колко време може да стои във фризера и да е годен за употреба?

# 79
За тестото- определено има значение студената кухня.Маята на доктора май е доста зле.Една съседка ми се оплаква тия дни,че изхвърлила 2-3 хляба от машинката и в един и същи ден по един и същи начин,след като изхвърлила хляба с мая на Йоткер,направила друг с другата мая пак суха.Получил се хляб за чудо и приказ.Та и това не е за пренебрегване.
Аз меся в машината и ако трябва оставям да свърши цялата програма месене и втасване.Оформям и слагам във фурната на 50 градуса да втаса и усилвам Peace

# 80
За тестото - какво брашно ползваш?

# 81
  • Русе/София
Един бърз въпрос, замразила съм телешки бульон, който правих преди месец и нещо, колко време може да стои във фризера и да е годен за употреба?

Нищо му няма,ползвай го.

# 82
  • sofia
Моля за съвет относно крем карамел. На половин литър мляко колко яйца да сложа? И на колко градуса се печеше - 150-160 ?

# 83
Моля за съвет относно крем карамел. На половин литър мляко колко яйца да сложа? И на колко градуса се печеше - 150-160 ?
сложи 3-4 яйца за крем карамела и си готова!  Hug
За градусите - ТОЧНО така! Само гледай водата да не завира(на водната баня)....Ако има такава възможност добавяй по малко студена в тавичката за да се получи гладък крем карамел. Hug

# 84
  • sofia
сложи 3-4 яйца за крем карамела и си готова!  Hug
За градусите - ТОЧНО така! Само гледай водата да не завира(на водната баня)....Ако има такава възможност добавяй по малко студена в тавичката за да се получи гладък крем карамел. Hug
Благодарско!  bouquet

# 85
  • Пазарджик/Лондон
Feis, ето такива са бисквитите Петит бьор :

Приличат на тънки обикновени бисквити, но са по- крехки и хрупкави.

# 86
  • Ispania
Моми4ета, какви подправки слагате в боба Embarassed Laughing, и кога го слагате то4но?На края ли или като запо4не да се вари Thinking? Мерсииии

# 87
джоджен/гьозум.
Обикновено накрая, 2-3 мин. преди да сваля от котлона

Но съм слагала джоджен с чубрица - смес от двете по малко, пак е вкусен, както и само дивесил.

# 88
  • Ispania
Пеп4о, мерси за бьрзият отговор Hug

# 89
  • град-държава

Нищо му няма,ползвай го.

Мерси за отговора   bouquet, но колко време може да стои още замразен, че не знам кога ще му дойде реда?

Общи условия

Активация на акаунт