Отговори
# 90
  • Русе/София

Мерси за отговора   bouquet, но колко време може да стои още замразен, че не знам кога ще му дойде реда?

Според мен до 3 месеца се смята ,че не губи хранителните си в-ва  толкова много.Не вярвам да се развали/аз съм държала месо по година и не съм имала проблем/,така че и за бульона не вярвам да има проблем.

# 91
  • град-държава
Мерси много.

# 92
За тестото - какво брашно ползваш?

На София мел, синя опаковка, брашно тип 500.

# 93
  • Русе/София
За тестото - какво брашно ползваш?

На София мел, синя опаковка, брашно тип 500.

Айде и аз да дам един съвет,опитай да замесиш в следната последователност брашно-яйце/ако искаш/-течност,сол,захар,суха мая/на не на доктора/.Даже в една друга тема се коментираше,че като се омеси тестото и престои 10-15 мин.да се прибави тогава маята/суха/ и да се до омеси.Пак става супер.

# 94
Ще опитам. Peace
Благодаря!   bouquet
А можете ли да ми препоръчате бърза питка, която сега да омеся в машината и да изпека във фурната?  bouquet

П.С. Сега видях, че имам и друга сухя мая, с нарисувани питки и козунаци на нея, на немски пише. Нея ще пробвам. Crossing Arms

# 95
  • Западен парк
Снарки, миналата седмица машината ми извъртя номер и се наложи да си омеся на ръка сложените вече в казанчето продукти. Втасах го после на стъклокерамичен котлон в тефлонова тенджера с дебело дъно. Копчето го сложих преди 1. Втаса за около 20 мин и не се запече на дъното. Дано съм ти полезна.
А относно маята, много съм доволна от "saf-instant" - суха мая с една малка лястовичка над надписа.

# 96
Да тази на Макс мама със едно втасване.Става супер бързо.
1/2 коф.кисело мляко
2 яйца/единият жълтък за намазване/
3-4 с.л олио
1/2 кубче прясна мая /може и суха/
1/2 ч.л сол
1 ч.л захар
100мл.топла вода във която разтварям маята със малко захар/сухата може да не я разтваряш/
Брашно докато стане на хубава топка.Меся на проограма тесто-12 без втасване 15мин.Вадя оформям и пъхам във фурната на 50гр/предварително загрята/покрита да втаса,след като втаса вадя и превключвам фурната на 170гр да загрява а аз мажа питката и поръсвам със  сусам или мак.
слагаш и печеш

# 97
........................................

А тавата, в която ще пека предполагам трябва да е намазнена? Sunglasses

# 98
Да,аз лично винаги си слагам пекарска хартия.По удобно ми е и после не мия много.

# 99
Момичета, преди черпех много идеи от рецептите на Бордовски. Имаше си цяла тема в "гответе с мен". Сега търся, но не намирам. Гледам, че издал книга, да не би да си е изтрил рецептите от нета  Thinking?

# 100
  • Пазарджик/Лондон
Marieta , ето тук виж :

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3457.0.html

# 101
Ооо, благодаря, Аелис  bouquet, точно това търсех!

# 102
  • Под звездите
Пеп-4о мерси за рецептите.
Имах 4 ушета и ги направих с чили соса мъжо много ги хареса.
Имаше и 4 крачета тях му направих на студена пача и сега има да яде една седмица.

# 103
  • София-Младост
Идеи как да се приготви заек, домашен и консервиран...предравително е сварен малко и е бурканиран.

# 104
Здравейте ако замразя тиква нарязана на парчета дали ще става после за печене.

Общи условия

Активация на акаунт