Отговори
# 360
Бързо и вкусно картофено руло със плънка по-желание.

# 361
Момичета нека някоя от вас каже как да изпържа пилешки/свински дроб, без да пръска толкова много. Ей сега пържих, ама олиото така пръскаше, че имаше повече на плота, отколкото в тигана. А мен как ме изгори -ужас  Cry
Моля ви, давайте идеи.

като го правя така не пръска нищичко  Peace

# 362
  • При децата ми
Момичета, имам въпрос: в момента правя ашуре, трябва ли стафидите, които слагам да се накиснат предварително в гореща вода, както е за кекс или не? Освен това четох, че се слагат и сушени каѝсии и сушени сини сливи?

# 363
Моля за съвет какво да правя! Направих си филе елена и пастърма, които съхнеха на терасата, но предвид високите температури и мъглата започнаха да мухлясват. Почистих мухъла и ги прибрах в хладилника, но продължава да се появява бял мухъл. Какво да правя?

# 364
И при нас се беще случило подобно нещо,хубаво го почисти,ама хубаво(изстържи го) и пак да съхнат,ако пак мухлясва за съжаление май няма оправия.Миналата година така се случи и накрая отидоха в кофата,а тази се получи Simple Smile

# 365
  • забравих си мисълта...
Здравейте момичета! Искам да попитам Венета, за бутертестото. Пише,в продуктите масло или маргарин. Но при самото омесване слага ли се маслото предвидено в рецептата или само когато се разточи и отгоре се стърже? Извинете ме ,но нещо не разбрах а много искам да се опитам да го направя!Предварително благодаря!

Тестото се омесва без маслото/маргарина. Маслото/маргарина само се настъргва отгоре след като тестото е вече разточено.

# 366
  • Кьолн
Благодаря много Венета! Децата много ще се зарадват на кифлички с такова тесто!

# 367
Момичета, имам въпрос: в момента правя ашуре, трябва ли стафидите, които слагам да се накиснат предварително в гореща вода, както е за кекс или не? Освен това четох, че се слагат и сушени каѝсии и сушени сини сливи?
Няма нужда да се накисват предварително...А сушени плодове можеш да сложиш всякакви...Според вкуса на вашето семейство...

# 368
И при нас се беще случило подобно нещо,хубаво го почисти,ама хубаво(изстържи го) и пак да съхнат,ако пак мухлясва за съжаление май няма оправия.Миналата година така се случи и накрая отидоха в кофата,а тази се получи Simple Smile

да, но в хладилника на скара/решетка да бъдат, ако е стъклен рафт (като моя) не може да диша. И увити в хартия, дори бели листи може да са и вестник, не в торбички.

# 369
  • Бургас
Благодаря на всички за отговорите  bouquet

# 370
  • Ст.Загора
 Момичета тази година искам да затворя кисело зеле в буркани , за първи път. Кажете ми вие как го правите и колко време се варят бурканите   bouquet

# 371
Момичета тази година искам да затворя кисело зеле в буркани , за първи път. Кажете ми вие как го правите и колко време се варят бурканите   bouquet
Нарязвам зелето,натъпквам плътно в бурканите,слагам капачка и слагам в тенджера(или казан).Наливам вода 1 пръст над капачките и след като заври водата засичам 5 минутки.Вадя и обръщам с капачката надолу.Оставям да изстинат така.Това е....

# 372
Нарязвам зелето,натъпквам плътно в бурканите,слагам капачка и слагам в тенджера(или казан).Наливам вода 1 пръст над капачките и след като заври водата засичам 5 минутки.Вадя и обръщам с капачката надолу.Оставям да изстинат така.Това е....

Аз правя по същия начин, но обръщам бурканите на капак, наливам 2 пръста вода и така варя 5 мин. след завиране на водата. Можеш да опиташ и така. Според мен по този начин не омеква зелето, а стои по хрупкаво.

# 373
  • Ст.Загора
 Благодаря ви момичета за бързите отговори   bouquet

# 374
  • София
От заквасените сметани единствено тази на ЕЛБИ не ми се втечнява, но пък когато ми трябва никога не я намирам.

Общи условия

Активация на акаунт