Отговори
# 630
Помощ Rolling Eyes Правех си тестото за ореховия пай на Цецето, ама нещо стана много ронливо, порциите уж са ми точни- 300 гр брашно, 200 гр масло, 100 гр захар и 1 яйце... Какво да направя?

# 631
  • Варна
Сложи му още малко мазнина, каквато имаш, може и олио Peace

# 632
Благодаря, сега ще пробвам Tired

# 633
Моля,дайте рецепта за катми с  прясно мляко яйца.Преди един час забърках с едно пакетче суха мая но не удвоява обема си нито става на шупли или както там се казва.МЕРСИ

# 634
  • забравих си мисълта...
Може ли някой да ми даде рецепта за сладки с локум (не знам дали не е по-правилно да поискам рецепта за бисквити, които се слепват с локум)? Simple Smile
Вчера ни почерпиха със сладки, слепени с локум, но бяха купени. Ще ми се да направя нещо подобно. Simple Smile
Все ще се спра на рецепта за тестото, ако все пак някоя от вас не ми предложи нещо, но как ще се справя със слепването? Simple Smile

Препоръчвам ти тези два вида тесто. Много е вкусно. Локума можеш, да го разтопиш на водна баня и така да слепиш с него. По мое мнение ако прибавиш към локума орехи, ще е още по-вкусно.

# 635
  • Пловдив
Може ли някой да ми даде рецепта за сладки с локум (не знам дали не е по-правилно да поискам рецепта за бисквити, които се слепват с локум)? Simple Smile
Вчера ни почерпиха със сладки, слепени с локум, но бяха купени. Ще ми се да направя нещо подобно. Simple Smile
Все ще се спра на рецепта за тестото, ако все пак някоя от вас не ми предложи нещо, но как ще се справя със слепването? Simple Smile

Препоръчвам ти тези два вида тесто. Много е вкусно. Локума можеш, да го разтопиш на водна баня и така да слепиш с него. По мое мнение ако прибавиш към локума орехи, ще е още по-вкусно.

Благодаря! Тъй като е малко късничко, ще пробвам утре! Simple Smile

# 636
Здравейте момичета Hug
Някой може ли да ми даде рецепта за гевреци, но не варени, а от другите, със сусам.
Благодаря предварително Hug

# 637
Здравейте момичета Hug
Някой може ли да ми даде рецепта за гевреци, но не варени, а от другите, със сусам.
Благодаря предварително Hug

Ето едно предложение: Гевречетаbouquet

# 638
Лабрекс, благодаря Hug Точно такива гевречета исках Peace
миналата събота случайно купихме от един турски магазин гевреци и оттогава децата ми мрънкат да им правя.
Благодаря още веднъж Hug

# 639
  • sofia
Може ли някой да ми предложи рецепта за дробчета по селски?

# 640
  • Пазарджик/Лондон
мирта , горещо ти препоръчвам тези :

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/01/blog-post_07.html

# 641
  • София
Вече съвсем ще се откажа значи  Sad
Ми не мога да ги направя тия воденички и сърца и това си е. Пробва какви ли не рецепти, вечно стават жилави. Някъде бъркам значи. Моля дайте някой изпитан съвет как да ги правя, че да стават. Много ги обичам, а все кучето ги яде и то не всеки път  Embarassed Laughing

# 642
Вече съвсем ще се откажа значи  Sad
Ми не мога да ги направя тия воденички и сърца и това си е. Пробва какви ли не рецепти, вечно стават жилави. Някъде бъркам значи. Моля дайте някой изпитан съвет как да ги правя, че да стават. Много ги обичам, а все кучето ги яде и то не всеки път  Embarassed Laughing

abet, просто си ги свари предварително хубаво и после ги прави както искаш. И аз не ги обичам жилави, варя в тенджерата под налягане за по-бързо. Peace

# 643
  • София
Ама варя бе, Лабрексче. Нали чета тука, спазвам всичко. Възможно ли е да ги преварявам и те като някои други карантии да стават жилави от това  newsm78
Или все да попадам на птичи сърца след инфаркт  Thinking
Ами воденички все да са като менгемета. Някаква предпочитана марка имате ли. И време на варене, след кипване.  Praynig

# 644
  • София-Младост
Ама варя бе, Лабрексче. Нали чета тука, спазвам всичко. Възможно ли е да ги преварявам и те като някои други карантии да стават жилави от това  newsm78
Или все да попадам на птичи сърца след инфаркт  Thinking
Ами воденички все да са като менгемета. Някаква предпочитана марка имате ли. И време на варене, след кипване.  Praynig
Воденичките специално, а мисля и сърцата не стават жилави при много варене. И двете ги варя в тенджера под налягане, минимум 40-45 минути, за воденичките даже и час съм ги оставяла. Аз ги обичам хубаво сварени, просто като я извадиш съвсем леко да дръпнеш и месото се разделя.

Общи условия

Активация на акаунт