Отговори
# 645
Ама варя бе, Лабрексче. Нали чета тука, спазвам всичко. Възможно ли е да ги преварявам.......
Воденичките специално, а мисля и сърцата не стават жилави при много варене. И двете ги варя в тенджера под налягане, минимум 40-45 минути, за воденичките даже и час съм ги оставяла. Аз ги обичам хубаво сварени, просто като я извадиш съвсем леко да дръпнеш и месото се разделя.

И аз като Ала-Бала ги варя, като се преварят, просто стават много меки и лесно се разкъсват. Нямам предпочитана марка, каквито намеря. Според мен не ги доваряваш по-скоро, отколкото да ги преваряваш.

# 646
  • София
Май сте прави  Peace
Довечера ще взема пак и този път ще ги варя дълго.
Благодаря, момичета  Hug
Няма да се откажа така лесно. Ама ха, някакви си сърца и воденички ще ме борят мене  Joy

# 647
abet, аз ги варя в тенжера под налягане, 20 минути, изключвам котлона и оставям налягането да надне само, т.е продължава готвенето и след това са супер сварени.

# 648
Моля препоръчайте ми марка и вид сладкарска сметана, подходяща за шприцоване на торта? Винаги като се пробвам с шприца и сметаната се разлива......

# 649
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Моля препоръчайте ми марка и вид сладкарска сметана, подходяща за шприцоване на торта? Винаги като се пробвам с шприца и сметаната се разлива......

maia4444, аз ползвам най-често My Day,  Megle или Хопла каквато намеря. Доволна съм и проблеми не съм имала. Успех!   Laughing

# 650
Дами,здравейте,търся тема за спагети.

# 651
  • Кьолн
Здравейте момичета!Аз пак имам въпрос към вас.Някой правил ли е блатовете на торта Татяна с крем ганаш? никога не съм ги правила и не знам дали се съчетават добре? Предварително благодаря!

# 652
Как да направя огретен от тиквички ? Върти ми се нещо в главата да ги настържа и после сиренце да им сложа , но не ми е ясно заливка ли да им правя или да ги объркам с разбити яйчица  Rolling Eyes
Помагайте моля  Praynig че с този мъж неядящ месо в чудо съм се видяла какво да му измислям  ooooh!

# 653
  • пак на Рив Гош
Роца,благодаря много !
Третия опит стана добре като смес , шприцоваха се на хубави кръгчета,сега се печат и ги погледнах през стъклото на печката,че са се разцепили отгоре,на места като пропаднали стоят и нямат "полички"... Може би трябва да слагам по-малко смес ? Или този път много са били разбити белтъците ?
Ей,голям зор с тея макарони ,дано да си струва накрая : ) .
Avocett, то сигурно макароните вече са изядени, ама аз да си кажа  Laughing. Може да се напукат отгоре или като са недостатъчно изсушени преди печенето, или ако се пекат на висока температура, или ако белтъците са недостатъчно разбити. Предполагам, в твоя случай са заради недостатъчно разбит белтък, защото липсата на полички също донякъде се дължи на това  Peace.
За количеството смес - аз ползвам един шаблон - бял лист с размерите на тавата за печене, върху който с чашка съм нарисувала кръгове с диаметър 4 см и слагам този лист под пекарската хартия. Като шприцовам първата доза, издърпвам листа, слагам под следващия лист пекарска хартия и шприцовам наново. Другият вариант е - навеждаш шприца, почваш да шприцоваш, броиш до 4 и вдигаш.

Нел - ето огретена от тиквички на Еси - може да ти е полезен като технология - http://vkusnoikrasivo.com/recepy/1024/%D0%9E%D0%B3%D1%80%D0%B5%D … ourgette%20gratin

# 654
Здравейте мили домакини!!!Аз съм абсолютен новак в кухнята,но напредвам усърдно благодарение на вашите безценни съвети  Hug Моят въпрос е следния,тъй като отскоро се научих да си замесвам тесто и да правя разни вкусотийки ,искам да ви попитам когато печете питка - например Слънце или др. подобна как я иваждате от тавата,за да си остане цяла ,да я преместите в поднос  например  newsm78 Моля ви само не ми се смейте много  но.........ОХ надявам се да съм си задала правилно въпроса............ smile3547

# 655
Как да направя огретен от тиквички ? Върти ми се нещо в главата да ги настържа и после сиренце да им сложа , но не ми е ясно заливка ли да им правя или да ги объркам с разбити яйчица  Rolling Eyes
Помагайте моля  Praynig че с този мъж неядящ месо в чудо съм се видяла какво да му измислям  ooooh!
Предлагам следното нещо....

Настъргваш тиквичките,посоляваш с две-три щипки сол и оставяш за 15 мин. нда си пуснат водата.Изстискваш ги,добавяш натрошено сирене,нарязан копър,черен пипер(млян),брашно и един бакпулвер.Гъстотата да е като кексово тесто.
Изсипваш в намазнена тавичка и печеш.Като стане готово и тиквичките не хрупат се залива с 1 кофичка кисело мляко и 2-3 яйца хубаво разбити.Допича се до готовност на заливката.По желание може в заливката да се сложи и настърган кашкавал....

# 656
Здравейте мили домакини!!!Аз съм абсолютен новак в кухнята,но напредвам усърдно благодарение на вашите безценни съвети  Hug Моят въпрос е следния,тъй като отскоро се научих да си замесвам тесто и да правя разни вкусотийки ,искам да ви попитам когато печете питка - например Слънце или др. подобна как я иваждате от тавата,за да си остане цяла ,да я преместите в поднос  например  newsm78 Моля ви само не ми се смейте много  но.........ОХ надявам се да съм си задала правилно въпроса............ smile3547
Сложи на дъното хартия за печене и тогава си нареждай питката....После като я изпечеш излиза веднага... Hug

# 657
несъм писала до сега в темата, но мойта пита слънце я вадя по следния начин-първ тавата ми е намазана само с олио, като се опече обръщам върху чиста кърпа и след това я хващами от страни и я обръщам в подноса, не се разпада, поне никога не ми се е случвало. newsm78

# 658
  • Разград

Такива неща пека върху хартия.След изпичането изваждам тавата от фурната,покривам с памучна кърпа и оставям така за 10 минути,след което изваждам питката направо с хартията,помагам си с краищата на хартията,прехвърлям върху решетка(без да махам хартията),както си е завита с кърпата и оставям да се поохлади.

# 659
Здравейте момичета!Аз пак имам въпрос към вас.Някой правил ли е блатовете на торта Татяна с крем ганаш? никога не съм ги правила и не знам дали се съчетават добре? Предварително благодаря!
Най-добре е да попиташ в тортената тема. Знам, че някои момичета я правят в комбинация сметана с крем оле, но за ганаш аз не съм чула, но може пък някой да е пробвал. Идеята на тази торта е, крема да  е по-мокър, защото блатовете не се сиропират, а ганаша не е мокър крем и може да ти остане суха.

Общи условия

Активация на акаунт